Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 69.717
Pa ne mora nista da se uradi da bi u Srbiji bio katolicizam u sustini, jedino bas ako hoces da se ljudi javno izjasnjavaju kao katolici....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neki od tih nišćih duhom su po namastirima,a neki po Lazama...Tja...jadna je njihova duševna beda I
ovim snimanjima sebi obezbede kakvu -takvu egzistenciju zadobivši minornu milost svog igumana...
Teološki I filozofski sasvim nevredno pažnje...
Povezivanje baba I žaba...
Kontraobaveštajci velikih sila (FBI I bivši NKVD,a I MOSAD I MI6...) pomno izučavaju razvoj situacije I oko
Ukrajine I na Bliskom istoku uvažavajući sve dolazne informacije I sklapajući ih u algoritme verovatnosti...
I naravno,držeći sukobe na nivou "niskog intenziteta"...Ja nisam baš onaj naš makedonski novinar I budući
minister,ali bar shvatam da je uključena svekolika vojna I ostala nauka u sukobe u Siriji I u Iraku te oko njih...
Ozbiljna nauka se bavi time ,čitavi timovi informatičara-matematičara I nijedan ispod IQ 150! ! !
I sad "sveti" otac ovaj I onaj...I to ili Srbin ili Grk ili Ruja...Kako nema nijednog Engleza majkumu da I on nešto rekne...
A ima,ima...
I ja sam ovu temu ,slično kako ti to postavljaš teme,postavio kao u ogledalu...Pa ne mora nista da se uradi da bi u Srbiji bio katolicizam u sustini, jedino bas ako hoces da se ljudi javno izjasnjavaju kao katolici....
Mogao bih lako da se složim s tobom osim s opisom mene...Meni bas i nije drago sto vecina vernika ide ka katolicizmu iako se nazivaju pravoslavci, a da ne pricam da to nikad nece primetiti jer paznju okrecu samo ka nekim detaljima vere koji cak i nisu bitni kao razlika pravoslavne i katolicke vere....a duh je vec izgubljen, tacnije nije nego je pretvoren u lazno javno , a privatno je otisao na sasvim drugi kolosek...
Tu se nikad necemo sloziti ti i ja, jer ti si praktican i okrenut sebi i bas te zabole za drustvena kretanja oko tebe ako ti ne ulecu u novac.
Uzmes prijateljstva i komsiluka koliko ti treba za kafanska i pecaroska prijateljstva i dosta....covek se rodio sam i umire sam ali je bitno da ga carski sluze dok je ziv...Takvo tumacenje postovanja i vrednosti koja donosi hijararhiju mozes nazivati i agnostickom ali nije pravoslavna, a danas je opsteprihvacena.
Ustvari moze se optuziti da je to tekovina socijalizma u pravoslavlju, jer ako je pravoslavlje pre socijalizma bilo vise poslusanje slojeva i klasa, a manje drustveno postovanje duhovnosti i duhovnih vrednosti, koje naravno iskljucuju klasnost dusha i duha po materijalnom i hijararhijskom, uz obavezno postuj carevo...onda postaje jasno da je pravoslavlje izuzetno zavisno od kvaliteta stada.
Katolicanstvo je individualno pa religiozno gledano mnogo manje zavisi od kvaliteta stada.
E zato i osvaja jednostavne umove modernog coveka...gde je stado devalviralo...
Evo sta je jedan od Svetih Otaca Pravoslavlja rekao o neposrednoj buducnosti :
"Katolicanska i Apostolska Crkva" nije za Pravoslavni svet imanentna RimoKatolickojCrkvi , izmedju ostalog i zbog toga sto se u Pravoslavlju slave i velicaju Otac , Sin i Sveti Duh , ali ne i "nepogresivi Papa iz Rima " i svaki onaj ko to ne razlikuje , taj sasvim je sigurno i ne pripada po svom verskom opredeljenju Pravoslavlju i po svojoj je odluci tamo gde jeste i nema razloga da se ljudi dobre volje prepiru oko toga ...
Šta govori jedno lice, a šta drugo ... jer ne interesuju me njihove zajedničke pristojne i diplomatske izjave !!!
Pravoslavci moraju da nauče kako da čitaju latinska lica !
Jedan je siguran u sebe jer ima svetovnog Cara koji ga čuva, te je njegov Duh iskrenog izraza koji odslikava zdravo duševno stanje
Drugi je nesiguran , licemeran, zavidan, finansijski jak kroz ateističke finansijske mehanizme, ali nezaštićen i bez pokrovitelja.
... E, moj Dragoljube, teška situacija, teška i neiskrena !!!
Eto ti I Umri mučki odgovorio,ali svakako osnovnu poruku ne vidiš iz susreta dva vrhovnika crkvi:Bore se I jedan I
drugi da budu globalno važan politički factor!
Pri tom-ruju razumem,ali Franciska baš I ne sasvim...Jer kao jezuiti-šta će to njemu! ! !?
Moguće da problem mog nerazumevanja nije logika već karakter-mene vrh nauka I filozofije udaljuju od ljudske civilizacije
-altruizam poništavaju u korenu I čine me neosećajnim na budućnost ljudskog roda za koji shvatam da je svemirska greška,
da se nije ni trebao desiti...
Zar je moguće da jedan jezuita ne vidi to isto-tu pogrešnost Božije kreacije?
Naravno da sam ogrezao u svim grehovima ljudskim I ponekim božanskim,ali zar to može da čini da ne vidim zbilju?!
A što se tiče Pjotra Veljikavo II tj.Putina? Pa...Svaki dan bez pećurki-veliki je dobitak...A to su ludare...![]()