Kastracija za silovatelje i pedofile

• Začetnik teme Začetnik teme Loki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Loki

Iskusan
Poruka
6.252
Nadam se da nisam omašio podforum za ovu temu(ako jesam molim moderatore da je premeste u odgovarajući podforum).

Zbog ove najnovije krize sa devojčicom koju je oteo već poznati i osuđivani pedofil i silovatelj,i zbog još nekih stvari koje su se dešavale ranije,počeo sam da razmišljam da bi bilo bolje kastrirati takve zločince.Dobra većina njih ponavljaju te zločine kada odleže kaznu i očigleno je da to nije dovoljno da ih spreči...
Jasno mi je da kastracija ne bi sprečila nekog da po prvi put tako nešto uradi ako već nije poznat policiji (možda jedino da zaplaši,mada to nije garancija),i za to mora da se nađe neki način da se oni spreče...Ali bi definitivno onemogućilo one koji su jednom osuđivani da ponove takvo delo.

Ja ovu temu otvaram kao neko ko ima dve male sestričine i ko planira da jednog dana ima i svoju decu i ne mogu baš hladne glave da razmišljam o ovako nečemu...zato me zanima koje je mišljenje ostatka foruma o tome?

Nadam se da nisam omašio podforum za ovu temu(ako jesam molim moderatore da je premeste u odgovarajući podforum).

Zbog ove najnovije krize sa devojčicom koju je oteo već poznati i osuđivani pedofil i silovatelj,i zbog još nekih stvari koje su se dešavale ranije,počeo sam da razmišljam da bi bilo bolje kastrirati takve zločince.Dobra većina njih ponavljaju te zločine kada odleže kaznu i očigleno je da to nije dovoljno da ih spreči...
Jasno mi je da kastracija ne bi sprečila nekog da po prvi put tako nešto uradi ako već nije poznat policiji (možda jedino da zaplaši,mada to nije garancija),i za to mora da se nađe neki način da se oni spreče...Ali bi definitivno onemogućilo one koji su jednom osuđivani da ponove takvo delo.

Ja ovu temu otvaram kao neko ko ima dve male sestričine i ko planira da jednog dana ima i svoju decu i ne mogu baš hladne glave da razmišljam o ovako nečemu...zato me zanima koje je mišljenje ostatka foruma o tome?
Za silovatelje dece i pedofile,ukoliko su povratnici doživotni zatvor, bez prava na ublažavanje kazne.Ako se kriv.delo izvrši sa smrtnim ishodom, uvesti smrtnu kaznu. Kastracija tu ne može pomoći pogotovu kad se radi o povratnicima, jer su to psihički izopačene osobe i nema im leka.Takvim zverima nije mesto među normalnim svetom, pogotovu ne smeju biti blizu dece.
S tim da u zatvorima nemaju tretman k'o u hotelu sa *** zvezdica, nego..."zna se" !

Poslednja izmena:

Kako bi "definitivno onemogućilo one koji su jednom osuđivani da ponove takvo delo"?
A kada si napisao "Dobra većina njih ponavljaju te zločine kada odleže kaznu i očigleno je da to nije dovoljno da ih spreči" da li si mislio na kastraciju.
Ja inače podržavam svaku akciju koja bi silovatelje sprečila da ponove delo. A da li je to kastracija, ne znam.

Jeste to sa pedofilima i manijacima strasno i licno bih primenjivala najostrije kazne ali mi ovde na forumu ne mozemo da zagovaramo na ovakav nacin kastraciju ili ubijanje, pa jos i anketu da otvaramo .za to postoji sudstvo i zakonodavstvo ..zato se tema zakljucava

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back