Kašnjenje

LeNatasha

Gost
Poruka
106
Primetila sam da u zadnje vreme maltene nikad ne stižem u dogovoreno vreme kad trebam da se nađem sa nekim, da idem u školu, da siđem na ručak/večeru itd. Sve odlažem za 5 min, pa još 5 min, mislim da imam vremena i na kraju koliko god ranije da počnem da planiram i da se spremam, opet kasnim i već to počinje da me nervira. Nisam nešto pretrpana obavezama da mogu da se pravdam izgovorom da ne stižem sve na vreme, nego jednostavno koliko god vremena da odvojim za pripremu ispadne nedovoljno.
Mada dobro, uvek smislim neke zanimljive izgovore za kašnjenje pa se niko ne ljuti, ali eto čisto da pokrenem diskusiju na tu temu. :lol:

Da li ste osoba koja kasni ili dolazi ranije od dogovorenog vremena bilo da se radi o sastanku sa nekim, odlasku na posao, u školu itd?
Da li pridikujete kad morate da čekate nekog ili vama pridikuju na čekanju kad stignete?
Koliko često kasnite i kakvi su vam izgovori za kašnjenje?
Šta mislite da je uzrok tome što ne stižete na vreme?

Mrzim kad ljudi kasne.
Naravno, desi se ponekad da je zaista opravdano i to je ok ali mislim da je konstantno kašnjenje jako neobazrivo i bezobrazno.
Pogotovo ako se još ni ne najavi.

Imam drugaricu koja živi na 10 minuta pešaka od centra i svaki, ali svaki put kasni.
I uvek ima neki bezvezan izgovor tipa, jao eto baš je krenula iz kuće i mama joj rekla da ne može iz kuće jer nije oprala sudove - prvo nek opere sudove pa onda nek ide.
Uvek su krivi roditelji, sestra, baš je krenula pa je zvao neko na telefon ili se bus pokvario ili...
A mi ostali slušamo i kapiramo da nas smatra mega glupima kad nam servira takve priče.
U redu , kasniš..ali daj ponekad prihvati odgovornost i priznaj da kasniš zato što si lenj da kreneš da se spremaš na vreme ili te prosto zabole za tuđe vreme, što je još gora varijanta.

Ne volim zaista kad neko kasni ( konstantno i mnogo)...smatram to znakom neodgovornosti i bezobrazluka...
Ne pridikujem u smislu kvocanja ali umem ponekad da dam neku sarkastičnu primedbu.

Inače uglavnom stižem na vreme ili pre vremena, zavisi . Desilo se par puta da zakasnim ,stvarno retko - do 10,15 minuta maksimum..ali tada se javim sms-om da me ne čekaju nego da odu u na mesto gde smo planirali a ja im se pridružim tamo, pogotovo ako je zima.
A istina je da najčešće kasnim zato što ne krenem na vreme da se spremam nego blejim na netu i onda dobijem napad panike kad vidim koliko je sati, ne mogu ključ da nađem ili tako nešto..
I to im uvek i kažem..mada to već svi znaju :lol:

Poslednja izmena:
Slazem se da je navika kasnjenja jedna ruzna navika,kojom ne postujete nikog,a verovatno ocekujete za uzvrat postovanje prema vama!
LeNatasha,iz pisanja zakljucujem da si jos skolarac,dakle,mlada si.Nateraj sebe da budes odgovornija prema drugima,jer obvakvim ponasanjem izgubices prijatelje,poverenje i kod roditelja,nastavnika i svih onih koji cine deo tvog zivota,od kojih na neki nacin i zavisis.Da li volis ti nekog da cekas npr.na ulici ko luda lujka svaki put kada ste dogovorili susret?Ako to nisi iskuila,pokusaj da na dogovoreni neki sastanak ili obavezu dodjes malo ranije i videces kako je to kad zaludna stojis i cekas.Ako ti cekanje bude prijatno,ti nastavi sa svojim neodgovornim ponasanjem,ako ne,pokusaj da svoju losu naviku ispravis.

Primetila sam da u zadnje vreme maltene nikad ne stižem u dogovoreno vreme kad trebam da se nađem sa nekim, da idem u školu, da siđem na ručak/večeru itd. Sve odlažem za 5 min, pa još 5 min, mislim da imam vremena i na kraju koliko god ranije da počnem da planiram i da se spremam, opet kasnim i već to počinje da me nervira. Nisam nešto pretrpana obavezama da mogu da se pravdam izgovorom da ne stižem sve na vreme, nego jednostavno koliko god vremena da odvojim za pripremu ispadne nedovoljno.
Mada dobro, uvek smislim neke zanimljive izgovore za kašnjenje pa se niko ne ljuti, ali eto čisto da pokrenem diskusiju na tu temu. :lol:

Da li ste osoba koja kasni ili dolazi ranije od dogovorenog vremena bilo da se radi o sastanku sa nekim, odlasku na posao, u školu itd?
Da li pridikujete kad morate da čekate nekog ili vama pridikuju na čekanju kad stignete?
I ja imam slican problem...;)uvek kasnim....mislim da je to super i da nema veze sa nekikm navikama...Ipak smo mi u magarecim godinama

Nikad nigde nisam kasnila,ili sam dolazila na vreme ili ranije....a najvishe shta mrzim je da cekam druge koji kasne to mi je neshto najgore...ko da je teshko izaci iz kuce 5-10 minuta ranije,uzas

Mrzim kasnjenje i svoje i tudje, a cesto mi se desava da stignem na vreme, ali u poslednjem trenutku. I to me uzasno nervira, jer imam utisak da sam izvrsila nasilje nad sobom ako se spremam u panici, brojeci svaki sekund, cupkajuci dok ne dodje bus i na svakom semaforu, utrcavajuci u taksi...

Ali ja jednostavno nisam dobra sa organizacijom vremena :(
To je valjda neki nedostatak osecaja, kao sto se neko ne snalazi dobro u prostoru ili sa nekim drugim stvarima.

Takođe ne volim kašnjenja.
Retko kasnim, ali dešava se. Ljudski priznajem.

Naviknuta (nažalost) na kašnjenja drugih ljudi, i njihova loša računanja vremena, sada nekako više ludim od toga što dok nekog čekam taj neko ni da se locira.
Pa iznova laže: Tu sam za tri minuta.
A čekam narednih 10.
I naljutim se.

Recimo, dečko nekad zakasni.
Ali se čujemo, i kaže mi gde je, te ja krenem prema njemu.

Ali dosta je onih koji kaže da su bliže no što uistinu jesu.
Što srdi ljude. (čitaj:mene).
Ne volim.

Jednom sam, ima tome više godina, čekala drugaricu, prilično dugo. Ni na telefon se nije javljala. Unervozila sam se.
Morala sam da čekam, u suprotnom bih otišla još ranije.
Nego, zabrinuh se.
A ona stiže trideset minuta kasnije, a hladan letnji dan. Morala je film do kraja da odgleda.

Takođe, isuviše je ružno kada ja stignem na vreme u centar grada (na odredište) a neko baš ko živi u centru bude onaj ko kasni.
I ko se vadi glupim izgovorima.

Tačan sam. Vrlo tačan. Kao Kant, mogli bi ljudi sat po meni da navijaju :)... Znam i ranije da se pojavim, ali kasnije ne. Drugima ne zameram ako moram da ih čekam. Nikad, ali nikad nisam neku osobu izlagao svom nezadovoljstu ukoliko bi mi za to dala povoda svojim kašnjenjem. Desilo mi se da neke drugarice čekam više od sata. I ostao sam tu, čekao, ostao smiren, nisam im ništa zamerio zbog toga, ni reč grdnje od mene nisu čule. Sigurno bih i duže ostao... Čak sam i na nekom dubljem nivou smiren, nije da se pravim. Mada, to je funkcija karaktera, tačnije činjenice da sam vrlo opušten... I nekako hladan prema takvim stvarima.

Tačan sam. Vrlo tačan. Kao Kant, mogli bi ljudi sat po meni da navijaju :)... Znam i ranije da se pojavim, ali kasnije ne. Drugima ne zameram ako moram da ih čekam. Nikad, ali nikad nisam neku osobu izlagao svom nezadovoljstu ukoliko bi mi za to dala povoda svojim kašnjenjem. Desilo mi se da neke drugarice čekam više od sata. I ostao sam tu, čekao, ostao smiren, nisam im ništa zamerio zbog toga, ni reč grdnje od mene nisu čule. Sigurno bih i duže ostao... Čak sam i na nekom dubljem nivou smiren, nije da se pravim. Mada, to je funkcija karaktera, tačnije činjenice da sam vrlo opušten... I nekako hladan prema takvim stvarima.

Ovolika doza tolerancije se granici sa nepostovanjem sebe i zaludnoscu.Ali ti to pripisujes pozitivnom karakteru....

Kratko cu da odgovorim na uvodni post...
Ne kasnim
i uzasno mrzim kasnjenja a osobe koje to rade
smatram da me ne postuju ..
i za takav modus vivendi nemam opravdanja

osim kasnjenje koja imaju razlog..to je nesto sto se ne moze predvideti i planirati..

Mada dobro, uvek smislim neke zanimljive izgovore za kašnjenje pa se niko ne ljuti, ali eto čisto da pokrenem diskusiju na tu temu.
:lol:

Samo tako nastavi!!! :lol:

:ok:

Ja čekao moju ženu čitav dan! I nije došla!!! :eek: Al došla je drugi dan. :zcepanje:

U konkretnom slučaju to pripisujem višku vremena... :lol:

Šalim se, strpljiv sam i ravnodušan prema svemu, pa i tome :)... Karakter mi nije pozitivan, pre bih rekao neutralan :).

:ok:

Ja čekao moju ženu čitav dan! I nije došla!!! :eek: Al došla je drugi dan. :zcepanje:
kuleri:lol: divna osobina..
ja ne prigovaram..samo odem:zcepanje:
muskarce ne cekam. mism znam da necu, pa onda ili dolaze po mene, ili kod mene, ili tako neka varijanta gde vreme nije presudno.
drugarice za koje znam da kasne, zakazujem negde de ja mogu da sednem, narucim kafu,i onda moze da dođe kad oce..može i da ne dođe:zcepanje:

kuleri:lol: divna osobina..
ja ne prigovaram..samo odem:zcepanje:
muskarce ne cekam. mism znam da necu, pa onda ili dolaze po mene, ili kod mene, ili tako neka varijanta gde vreme nije presudno.
drugarice za koje znam da kasne, zakazujem negde de ja mogu da sednem, narucim kafu,i onda moze da dođe kad oce..može i da ne dođe:zcepanje:
:zcepanje: Yes!

Back