Kasko osiguranje vozila....sva pitanja na koja ne znate odgovor!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta znaci Kasko? Od cega potice ta rec?![]()
dobar ti nick,kakvo ime takvo i pitanje
nego nije ni lose osigurati barem stakla,farove!
Kako ja da osiguram moje farove ako nisu fabricki,mislim nisu klasicni vec iz stajling grupe i kostaju vise nego obicni.....ima li tu fora,moraju da se slikaju ili kako vec...
da li mogu kasko da se osiguraju vozila starija od 35 godina(oldtajmeri) ?
nece da osiguraju stara, nece skupa i nova kola. Cuo sam da je vrlo mali broj kuca koje hoce da kasko osiguraju nove, skupe automobile (50000eur +) jer spadaju u grupu visoko rizocnih, po pitanju kradje?
true or false?
U visoko rizicna vozila ne spadaju skupa vozila vec odredjene marke...npr Volkswagen, Porsche, Mercedes, Audi, BMW. Ove marke vozila (nravno ne svaki tip) je na meti lopova. Ne izbegavaju kuce da ih osiguravaju vec su jako rigorozni uslovi za osiguranje ovakvih vozila, tipa ugradnja odredjene zastite, ucesce osiguranika u steti, stopa za izracunavanje premije je astronomska itd. Recimo u DDOR-u traze da se ide na razgovor sa njihovim sefom terenske mreze, pa tek onda kad vide ko je klijent odlucuju koje uslove ce dati. Dunav osiguranje je za sada najbolje prilikom osiguranja rizicnih vozila.
Naravno ako klijent nece sa dopunskim rizikom kradje onda nije tako strasno.
Zasto je to tako?
Zamislite recimo vozilo koje kosta 60 000 Eura. Godisnja premija za ovo vozilo je nekoliko hiljada evra. Ne daj boze da ukradu to vozilo osiguravajuca kuca isplacuje nekoliko desetina hiljada evra, i time je na gubitku.
U visoko rizicna vozila ne spadaju skupa vozila vec odredjene marke...npr Volkswagen, Porsche, Mercedes, Audi, BMW. Ove marke vozila (nravno ne svaki tip) je na meti lopova. Ne izbegavaju kuce da ih osiguravaju vec su jako rigorozni uslovi za osiguranje ovakvih vozila, tipa ugradnja odredjene zastite, ucesce osiguranika u steti, stopa za izracunavanje premije je astronomska itd. Recimo u DDOR-u traze da se ide na razgovor sa njihovim sefom terenske mreze, pa tek onda kad vide ko je klijent odlucuju koje uslove ce dati. Dunav osiguranje je za sada najbolje prilikom osiguranja rizicnih vozila.
Zasto je to tako?
Zamislite recimo vozilo koje kosta 60 000 Eura. Godisnja premija za ovo vozilo je nekoliko hiljada evra. Ne daj boze da ukradu to vozilo osiguravajuca kuca isplacuje nekoliko desetina hiljada evra, i time je na gubitku.
А колико је битна локација осигураника? Рецимо мени се дешавало да ми кола остану откључана ноћу испред куће (практично на улици јер нема ограде) и никад ништа се није десило, а ради се о Аудију А4 2000год и А6 2005год и Брава 2001год... значи релативно млади аутомобили и прва два доста ''тражени'', а први и трећи су на РС табле... раније док сам имао Заставу стално је била откључана са кључем у брави... а зна се да је Застава ипак најкраденије возило у држави... по тој логици онда премија за исти ауто не би требало да буде иста за мене и за неког ко рецимо живи на НБГу?
Zasto je to tako?
E ovde ga lupi za medalju![]()
Cao svima,
Evo imam i ja jedno pitanje, neko mi je isekao sve cetiri gume na parkingu. Da li mogu nesto da naplatim od KASKA jer je to uradilo NN lice?
U nekom clanu pise da pneumatici nisu osigurani.
Hvala pozz
Pitanje.
Uzimam novog punta i hoću da kasko osiguram auto. Koje osiguranje(firmu) preporučujete.
Pitam prvenstveno jer sam čuo da neke kuće imaju politiku da isplate 2-3 "štete" a onda traže da ponovo platiš osiguranje. Takodje da li je neko osigurao novog puna i koliko je platio osiguranje, ja sam dobio neku cifru od 18000-20000 onako na nevidjeno.
v.