Karte za Koldplej skoro 1.000 evra: Indijska policija istražuje neovlašćenu preprodaju

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.200
Indijska policija otvorila je istragu o prodaji karata za predstojeći koncert Koldpleja u Mumbaju, nakon što su rasprodate, a onda ponovo puštene u prodaju za više od 85.000 rupija - tj. oko 107.000 dinara.

Indija često propušta globalne turneje popularnih zapadnih umetnika, a vesti da će Koldplej (Coldplay) doći u ovu zemlju prvi put u januaru i održati dva koncerta, obožavaoci muzike su dočekali sa velikim uzbuđenjem, piše Gardijan.

Međutim, pošto se više od 700.000 ljudi prijavilo na Bukmišou (BookMeShow) u pokušaju da kupi karte, veb lokacija se brzo srušila.

Brojni fanovi su bio razočarani jer su karte rasprodate za nekoliko minuta, a mnogi besni kada su karte ponovo počele da se pojavljuju na neovlašćenim veb-sajtovima trećih strana, prodajući se za do 85.000 rupija ili 107,245 dinara.

1728024437800.png

Izveštaji lokalnih medija navode da je policija ispitala glavnog operativnog direktora platforme u ponedeljak nakon što je primila žalbu od advokata iz Mumbaija Amita Vjasa, koji je naveo da je prodavac radio sa „prodavcima na crno“, kako bi zaradio dodatni prihod od prodaje karata.

„Proverio sam sa skoro 100 ljudi za koje znam da su redovni na koncertima, niko od njih nije dobio kartu. Tada sam odlučio da se obratim policiji i znao sam da nešto nije u radu“, rekao je Vjas-

Bukmišou je izdao saopštenje u kojem se navodi da „nema veze“ sa neovlašćenom prodajom karata.

„To je kažnjivo zakonom u Indiji, a mi se se žestoko protivimo ovoj praksi“, saopštila je kompanija.

A brate indija je to ...
Jedno vreme je u CG bilo udjes a srbin si , e onda je karta duplo...

Tako da svuda se moze biti ciganin.....
Narocito ako nema vise od tri slobodne lezaljke na plazi tad cena skace duplo....

Nisu osim po izgledu CG daleko od cigana...

Prvi put im dolaze umetnici u Indiju, mozda probaju i ulicnu hranu , ko zna...
Moze da puste jos gledalaca pa da se ugaze prvi u stampedu , i napravi prostor za druge...to ne bi bilo nesto strasno , ali da ih zaebes da ih uopste ne pustis, e to je strasno....

Izveštaji lokalnih medija navode da je policija ispitala glavnog operativnog direktora platforme u ponedeljak nakon što je primila žalbu od advokata iz Mumbaija Amita Vjasa, koji je naveo da je prodavac radio sa „prodavcima na crno“, kako bi zaradio dodatni prihod od prodaje karata.

„Proverio sam sa skoro 100 ljudi za koje znam da su redovni na koncertima, niko od njih nije dobio kartu. Tada sam odlučio da se obratim policiji i znao sam da nešto nije u radu“, rekao je Vjas-

Bukmišou je izdao saopštenje u kojem se navodi da „nema veze“ sa neovlašćenom prodajom karata.

„To je kažnjivo zakonom u Indiji, a mi se se žestoko protivimo ovoj praksi“, saopštila je kompanija.
naravno da neće da priznaju

ali slatko mi je kako su nasekirali članove benda pa plaču umesto da pevaju haha

realno ne vidim problem
u indiji je 90% stanovnistva na ivici bede i njima je puno da daju i regularnu cenu i ne bi je nikad ni kupili
a ovih preostalih 10% su prebogati i njima je svejedno kostala 100 ili 1000 € karta.
ne bi tapkarosi toliko digili da nemaju trziste.
Pa ovde je ustvari problem sto da ti budes cigan koji pravi milion evra svadbu a ja da nisam, e pa hocu i ja da budem cigan koji pravi svadbu od milion evra....i ima da bude i Tarzan na tom koncertu , nije Tarzan beda , gazi po blatu da zaradi....noge mu zlatne...

Ja znam bar dve a mozda i tri aukcije tj sistema kupovanja karata ili robe koji uzimaju u obzir potraznju....tj to su poluakcije ili aukcije drugog tipa...da bude jasnije ovako ljudima..

Tu cena moze da ide do u nebesa od pocetne....a cini mi se da sam cuo da je za neki nas koncert primenjena ta strategija, ali nisam procitao koja je aukcija bila primenjena....

Koliko indija sad ima stanovnika....shebace oni kinu po broju , ja vam kazem..
Kad vidim u onoj oblasti gde je zabranjeno prodavati robu ostaloj indiiji a dozvoljeno inostranstvu ....jasno mi je da indija zbog tople klime nudi lako prezivljavanje pa znojava tela ne razlikujes jel napaljena ili oznojena....sta ima da je gledas u tacku ....uh to je vec crna hronika, takve price ni u filmu ne volim ,

Back