Karte toponima,hidronima,oronima iz doba Rima za područije Balkana

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.669
Dobar dan,
interesuje me da li postoje neke detaljne mape i karte još od vremena rima i rimskog carstva za prostor dašnjeg balkana - ondašnje provincije dalmatia i panonija. Konkretno interesuje me današnja bačka i današnja severna dalmacija, hteo bih da pogledam toponime, oronime, hidronime tog vremena na tim mapama..To bi bilo jako interesantno videti.

Hvala unapred

Dobar dan,
interesuje me da li postoje neke detaljne mape i karte još od vremena rima i rimskog carstva za prostor dašnjeg balkana - ondašnje provincije dalmatia i panonija. Konkretno interesuje me današnja bačka i današnja severna dalmacija, hteo bih da pogledam toponime, oronime, hidronime tog vremena na tim mapama..To bi bilo jako interesantno videti.

Hvala unapred

https://forum.krstarica.com/threads/pisani-izvori-na-internetu-i-literatura.95370/post-38715305

Dobar dan,

Hvala unapred
Imaš i na nekim drugim mjestima više rimskih toponima nego u Bačkoj ; Romanija,Koran,Klisa,Trolis

Back