- Poruka
- 86.119
Karnizam je sistem verovanja, ili ideologija, koja uslovljava ljude da jedu određenu grupu životinja. Ovaj koncept je prisutan svuda u svetu i u pitanju je nešto sa čime svi možemo da se poistovetimo.
Molim vas da temi pristupite otvoreno i probate da budete konstruktivni u razgovoru. Na podrugivanje i provokacije neću da odgovaram i molim moderatore da takve komentare obrišu, a da tema ostane otključana.
Kako bismo uopšte započeli diskusiju, predlažem da pogledate sledeći prilog o karnizmu:
Zanima me šta mislite o ovome.![]()
Zena lepo kaze da je to dobrim delom uslovljeno kulturom.
U Kini jedu pse dok su u pojedinim Africkim plemenima to delikatesi samo za odabrane goste.
Mongoli ne jedu zivotinju mladju od dve godine dok spanci uzivaju u prasicima starim 2 nedelje.
Postoje razlicite metode ubijanja, neke su surovije a neke lice i na nesto sto bi smislio najgori psihopata.
Mada dodje ironicno kada neko ko ne jede meso i protiv toga je cuva psa ili macku kao kucnog ljubimca.
Kako tada opravdava ubistvo zivotinje?
Naravno moje zdravlje mi je na prvom mestu tako da ako kojim slucajem izbije rat i bude ili beli zeka ili ja zeka bi bio pecen[/B]
I jos da dodam,nisam uvek dosledna sebi,znaci sigurno sam smandrknula neki burek na masti ili kupila neku not cool kozmetiku,i verovatno ce mi se slicne stvari desavati i u buducnosti,al po meni je bolje da se drzis nekih svojih ideja koliko mozes,jer i od svakog po malo bi bilo dovoljno
*ps:naravno sve je podlozno promeni
pa mozda i pocnem jednog dana da se hranim suncem,ili da jedem forumase
,gospode boze pa postoji film vegeterijanac ljudozder
![]()
Zasto bas zeka?