Karen Laurence Rowe-Netaknuta Afrika

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.520
Karen Laurence-Rowe

„Ja sam samouki umetnik – a greške i „srećne nesreće” napravljene na tom putu, postale su suštinski za moj stil slikanja. Čini se da strast koju gajim prema svojoj temi raste sa svakom
slikom – a zastrašujuća stvar je da onoliko brzo koliko mogu da slikam prelepe zveri i vidike
ovog kontinenta – oni brzo nestaju pod pritiskom čovečanstva i krivolova. Osećam potrebu da
to zabeležim u boji – i to brzo – pre nego što se izgubi za nas zauvek. "
img_1133.jpg

Umetnost i konzervacija postaju sve više povezani kako svaka godina prolazi. Dok gledamo
kako jedna vrsta za drugom izumiru, verujem da će umetnost divljih životinja igrati vitalnu ulogu
u arhivima prirodne istorije. Mi kao umetnici moramo hitno da snimimo sve što možemo - jer se bojim da će mnogo toga biti izgubljeno za nas u ne tako dalekoj budućnosti.

Poslednja izmena od moderatora:
Karen Laurence-Rowe je rođena u Ugandi, ćerka građevinskog inženjera. Živeći nomadskim
životom, godine njenog detinjstva je provela prolazeći kroz istočnu Afriku gledajući kako njen
otac urezuje puteve u zemlju koja se udružuje sa divljači i širokim pejzažima – Afrika praktično netaknuta ranih šezdesetih.
11012414_586555618114414_1278275788805423240_n.jpg

Karen je živela u Africi ceo svoj život, a trenutno živi u Keniji, gde izvanredne divlje životinje i pejzaži nastavljaju da osvajaju njenu maštu i ispunjavaju platna i površine na kojima radi.

4fdc05da158a2c93ced3eb8933c689bc.jpg

Tokom poslednjih nekoliko godina njena pažnja se sve više okretala očuvanju divljih životinja
i ugroženih vrsta, što njen rad jasno odražava. Mnoge njene slike su donirane ili delimično
donirane grupama za zaštitu prirode koje se bore da se izbore sa krivolovom i rezultatom
ljudskog upada u divlje prostore Afrike – ovo joj je donelo nagradu za umetnika za zaštitu
prirode Simon Combes u Kanadi 2015. godine i David Shepherd Wildlife Artist of godine 2012.

Back