- Poruka
- 2.269
Mislim da je ideja monarhije u Srbiji prevaziđena iz više praktičnih razloga. Nemamo ozbiljnu dinastiju (Obrenovići koji su bili dobri za Srbiju su istrebljeni, Karađorđevići su osnivanjem Jugoslavije ukinuli srpsku državnost za 100 i više godina i mi i dan danas osećamo posledice nemanja države, te je pitanje da li smo i danas Srbija ili smo SRJ ili SCG koju deca Titovih generala nikako da ukinu), niti imamo bilo kakve uslove za vraćanje monarhije. Da ne govorim koliko bi trebalo da bude sramota bilo kog Karađorđevića da uopšte ima ikakve ambicije da vlada u ovolickoj državici ako zna da su njegovi pradedovi imali onoliku državu koju su utopili u nekakvu buđavu Jugoslaviju. Dalje, zar je vredelo žrtvovati 3.000.000 Srba za Jugoslaviju koje nikad više neće biti? (Na šta to liči?!) Najzad, pristalica sam ideje da se što pre održi referendum sa pitanjem: "Da li ste za Republiku ili Monarhiju?" Garantujem da monarhija ne bi mogla da sakupi više od 15% glasova. Toliko od mene. Dakle, za kraj, Karađorđevići da se odreknu želje za monarhijom!