Kapi za nos

g. rajkovic

Aktivan član
Poruka
1.560
Vec dugo svakodnevno upotrebljavam Nafazol kapi za nos . Isao sam i kod specijaliste u domu zdravlja , ne bi li mi nekako pomogao , medjutim ja i dan danas stavljam te kapi. Moze li neko da mi da neki savet kako da ih se resim.

Vec dugo svakodnevno upotrebljavam Nafazol kapi za nos . Isao sam i kod specijaliste u domu zdravlja , ne bi li mi nekako pomogao , medjutim ja i dan danas stavljam te kapi. Moze li neko da mi da neki savet kako da ih se resim.

Prvo moras da resis zasto ti je nos stalno zapusen a onda ces se resitii kapi.ORL i Alergolog. p.s. znam coveka koji godinama kapi kupuje na kutije i stalno kaplje u nos...Sinusi valjda ne secam se.

evo ovako ih se resi..i nek ti neko donese flasu morske vode..idi u slanu sobu do leta
fd423925c9dee59c872b2c60e2bd7bba.jpg

Prvo moraš da otkriješ uzrok zapušenosti nosa.I lečiti taj uzrok.
Same kapi za nos ti mogu izazvati reaktivnu zapušenos nosa,nakon duže upotrebe.A ima i drugih posledica njihove upotrebe.
Znači kod ORL, alergologa, redom ispitivanja.

Vec sam rekao da sam bio kod specijaliste koji me je slao na nekoliko snimanja i ispitivanja (vec sam zaboravio i koja) i na kraju se sve svelo na to da mi je dao neke kapi za nos koje koriste ljudi koji pate od alergija.. Naravno nije pomoglo. Ako kupim Nafazolin u "drzavnoj" apoteci uopste mi ne pomaze ,moram da se kljukam sa Nafazolom jer jedino on mi pomaze , zasto?

Vec sam rekao da sam bio kod specijaliste koji me je slao na nekoliko snimanja i ispitivanja (vec sam zaboravio i koja) i na kraju se sve svelo na to da mi je dao neke kapi za nos koje koriste ljudi koji pate od alergija.. Naravno nije pomoglo. Ako kupim Nafazolin u "drzavnoj" apoteci uopste mi ne pomaze ,moram da se kljukam sa Nafazolom jer jedino on mi pomaze , zasto?

Molim te , ne može tako.Treba da se urade detaljnija ispitivanja.Ako je alergija postoji dijagnostika koja mora da se odradi.Kasnije postoji terapija, lekovi , kasnije imunoterapija itd.
Možda je neki uže ORL problem.Mora da se otkrije uzrok zapošenosti.Ne može tako samo da se koriste kapi za nos koje ti trenutno pomažu tj otklanjanju problem ali ga ne leče.

Molim te , ne može tako.Treba da se urade detaljnija ispitivanja.Ako je alergija postoji dijagnostika koja mora da se odradi.Kasnije postoji terapija, lekovi , kasnije imunoterapija itd.
Možda je neki uže ORL problem.Mora da se otkrije uzrok zapošenosti.Ne može tako samo da se koriste kapi za nos koje ti trenutno pomažu tj otklanjanju problem ali ga ne leče.

Za privatna ispitivanja nemam para , a ovo sto sam ispitivao kod "drzavnih" specijalista se svelo na to da sam ostetio sluzokozu i ko te ....( ne bas bukvalno ali se svede na to).

Za privatna ispitivanja nemam para , a ovo sto sam ispitivao kod "drzavnih" specijalista se svelo na to da sam ostetio sluzokozu i ko te ....( ne bas bukvalno ali se svede na to).

Oštećenje sluzokože nosa kod dugotrajne upotrebe kapi za nos je itekako moguće....
Ali predpostavljam da si imao problem zapušenog nosa pre nego si počeo koristiti kapi za nos...
Konkretno ti savetujem da kreneš sa ispitivajem alergija.Nije ništa komplikovano, a ne plaća se uz zdravstvenu knjižicu, ako se nešto plaća nije preterano skupo.
Analiziraj sam da li ti nešto smeta od sezonskih alergena ili je problem prisutan tokom cele godine (kada se sumnja na kućnu prašinu tj grinje)....
I ne treba da ideš kod privatnih, zašto da ti uzimaju pare.Sve ovo se radi u bilo kojoj bolnici, evo ako si u Beogradu ili u blizini preporučujem ti Klinički centar Srbije.z:poz:

ja sam imala sličan problem i otišla sam kod jednog divnog doktora koji je bio pred penziju.
Rekao mi da te kapi ne koristim jer oštećuju sluzokožu nosa,već da uzmem koren belog sleza i stavim par komadića seckanog korena u čašicu od rakije i stavim malo vode(oko 5 ml i 2-3-4 kockice korena)

To treba da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje 3 sata,voda će postati žućkasta,kasnije,za dan,dva sluzava.

To je najbolji prirodni lek za zapušen nos :) i vrlo je delotvoran.
Nadam se da imaš onu kapaljku iz neke bočice,iskoristi je za ove kapi.

Kapi se inače mogu koristiti 2 do 3 dana jer se posle pokvari.
Ovaj prirodni recept ako budeš probao-nećeš se pokajati !

Back