Kapi za nos - preterivanje

Kurt2

Ističe se
Poruka
2.410
Koristim kapi za nos možda već dva meseca bez prestanka. U apoteci mi rekoše da smem najviše pet dana za redom. Ali ja prosto ne mogu bez njih! Nos mi se periodično zapušuje i ne mogu da dišem! Do tada (pre dva meseca) nisam imao problema sa disanjem. Nisam bio prehlađen, a nisam ni sada. Znači, zdrav sam. A ipak mi je nos zapušen. Mislim se šta može da bude uzrok: možda zato što se ne oblačim dovoljno? Rekoše mi da vidim da nije možda neka alergija, ali ja sam poslednji put kapi za nos na duže koristio pre jedno 4-5 godina (isto tako - mesec-dva), i sada, a znam da u životu nikada nisam imao problema sa alergijama. Kako da rešim problem? Znam da nafazolin može oštetiti sluzokožu nosu, ali se ona valjda može regenerisati, zar ne?
 
Ma ti si upropastio sluzokozu potpuno!
Ne mogu da shvatim, kako ne razumes ako se kaze ne duze od 5 dana?Mislis da se ipak nista nece desiti?
Postoje kapi na bazi fizioloskog rastvora, sto njih nisi stavljao?
Javi se lekaru!
 
aman dr, pa otkud ću za svaku kijavicu ići kod lekara :shock:
Brufen, kapi za nos, složeni sirup od bokvice i matičnjaka, eferalgan ili upsarin ako je visoka T...to su dozvoljeni lekovi, nikad nisam U ŽIVOTU sebi prepisala nešto ozbiljno :P
naravno da neće da se LEČI sam.
 
da, nisam uzela u obzir...:roll:
ja idem samo kad moram (sreća, pa sam zdrava), jerbo su tamo GUŽVE :twisted: Ne mogu da čekam, nije da ne mogu da uzmem slob.dan, nego me mrzi...Kad zagusti, ima polikliniku Dr Ristić tu u komšiluku, pa iskeširam uslugu :?
 
Ma znam bre, ja sam NAJveća budala na svetu! EEEEEEEEEEEEEEj dvaaa meseca!!! Pa da li je to normalno?!?! Pa nijeee... Ali to ti je kad je nacija neobrazovana i nema pojma ni o čemu...
Iskreno da vam kažem, ja tako gledam na pušače...
Kupio sam NaCl 0,9%. Neću još uvek da ga stavljam jer mi je nos sada otpušen.
 
Ama ZNAO sam ja da ne sme da se koristi duže od 5 dana - lepo mi rekao čovek u apoteci. Ali šta da radim kada ne mogu da stignem da se posvetim problema, jednostavno nemam vremena ... I da mama, znam da je zdravlje važnije svega... ;)
 

Back
Top