KAO PTICA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

Igra sastavi priču
25.12.2010.

dlan
list
trepavice
nemir
milovanje

KAO PTICA

Pored kuće je stara kajsija. Zasadio je davno, davno...ma niko se više i ne seća tačne godine, Petrov deda. Slatka i krupna a plod onako suv, brašnjav.......ma za slatko i džem dušu dala a za jelo...prosto ne znaš kad je dosta. A list što ima......bože blagi......zelen,zelen, zdrav.....ma oko da ne skidaš sa lepote. Ispod njene krošnje su sto i stolice. Tu familija sedi i divani, odmara....kada vreme rada dozvoli a i vremenske prilike. E, Pera se sad ženi. Mladevesta, Jelena, lepa devojka, stasita.....što bi rekli, ima je Bogu hvala i pored onako krupnog mladoženje nekako ide. Par su brate......baš lep. Vrca zdravlje i krepost iz njih....mladost je to ali i ljubav. Zavolela se deca pa rešila na radost obeju porodica da ozvaniče svoju ljubav. Pukla bi bruka po oba sela da nije tako. Lep dan za slavlje obzirom da je kasna jesen. Sunčan i svetao nekako pa celoj svetkovini daje neki oreol uzvišenosti. Sjatiše se svirci, svatovi.....slave život i nazdravljaju budućnosti. Slavljenici već prilično umorni ali nema druge.....mora se izdržati do kraja.
Napokon osta samo nekolicina već podosta cvrcnituh svatova, te Petrovi roditelji rekoše da mladi idu na spavanje a oni će se bakćati sa gostima. Jedva dočekavši, dvoje mladih se uputi u svoj deo kuće. Ceo prvi sprat je njihov. Sredjivanje i u krevet.....stigao umor, noge bole pa u mozak čini im se udara bol....glave bole....i zaspa mladost zagrljena u miru spavaće sobe. Čuva ih kajsija....velika grana je tik uz prozor...kao čuvar Petrov od kad zna za sebe.
Usred noći poče nevreme. Vetar nosi sve po dvorištu....ona grana kajsije, na kojoj ima još malo lista besomučno udara u prozorsko staklo. Jelena se probudi, uplašeno skoči iz kreveta ne znajući gde se nalazi.....dete k'o dete.......prva noć u muževljevoj kući, nepoznat krevet, soba. Petar ustaje.....seda pored Jelene na krevet. Dlan joj stavlja na obraz da ga oseti....da njegova toplina smiri nemir u njoj. Par trenutaka tako sede....jedno u drugo gledajući....kao da tek sad postaju svesni gde su i ko su. On lagano.....sasvim lagano prislanja usne na njeno oko....oseti slan ukus suze što je okupao njene trepavice. "Ona drhti...plaši se.....polako Petre....polako...žena je to....kao ptica plašljiva....samo najnežnije milovanje zaslužuje" govori sam sebi dok je skoro samo dahom ljubi po vratu. Oseća kako se ona opušta.....kako postaje sve mekša u njegovim rukama....sve podatnija....

PS Dobro vam jutro .....:kafa::heart:
:

Baš šteta što kad trebaše da opišeš "milovanje" nestade ti mastilo a taman postade zanimljivo
ali nema veze aj neka gi je sa sreću, dobro jutro Ljilja, prijatna i tebi kafica
7a542bc05003476eac14d402dce1c4e5.gif

kerigorstak;bt163630:
Baš šteta što kad trebaše da opišeš "milovanje" nestade ti mastilo a taman postade zanimljivo
ali nema veze aj neka gi je sa sreću, dobro jutro Ljilja, prijatna i tebi kafica
7a542bc05003476eac14d402dce1c4e5.gif

hahahahaah vala jest nestalo mastila....možda i napišem nastavak.....hm....kao "Moguća sutra" što sam pisala... :idea:
Hvala Keri.....brzinski pisane priče, treba ih prepraviti malo, stilizovati, srediti reči....ali to je to u suštini.....prijatna i tebi kafa :heart:

zxy;bt163632:
Ova tvoja Jelenica je neka baš retka ptica.
Ni ptice ove današnje nisu kao nekdašnje
možda baš zato i prija ova ovakva priča tvoja ;):D

Ima takvih još....samo izgleda da ih nema
to je osobina retkosti....:D
Nego i mladoženja je od retke sorte izgleda
al njega ne pominješ :zcepanje:
dobro....Riada će ili Mari :manikir:

Nemaš više TINTE? Al nas radiš...Možda ćeš morati,ko ja jednom,da dozvoliš dopisivanje priče...
Osveži mi jutro -i meni zamalo pa prvo svadbeno!:hahaha:
Ajmo po kaficama...:klap::klap::klap:

coviax1;bt163640:
Nemaš više TINTE? Al nas radiš...Možda ćeš morati,ko ja jednom,da dozvoliš dopisivanje priče...
Osveži mi jutro -i meni zamalo pa prvo svadbeno!:hahaha:
Ajmo po kaficama...:klap::klap::klap:

Hahahah ma sama ću da dopišem..:manikir:...jedino tebi da dozvolim dopisivanje a? kao što si ti Mari dozvolio.;):klap::klap:..treba drugi pol da dopiše ja mislim:think:
Drago mi je da ti se svidela priča...i svadbeno jutro te snašlo....dobro, skoro svadbeno :rotf:...sad me podstaknuste....će vidimo....posle ko zna koliko kafa :zcepanje:
aj :kafa:

heehhehe ljilja ovo me bas na erotiku posjetilo
O"na drhti...plaši se.....polako Petre....polako...žena je to....kao ptica plašljiva....samo najnežnije milovanje zaslužuje"

LJILJA MMM;bt163647:
ti li pa ne znaš da ona (misli se na krštenicu) vremenom patinira...dobije boju starog zlata a ne samo da požuČkasti..:zcepanje:..e, moja je takva...boje starog zlata i sve pametnija bog te :eek::zcepanje::manikir:
A niste čuli da Covijevu krštenicu našli u jednoj od piramida (čini mi se onoj najstarijoj -stepenastoj)?

Ah,sto ste ti i Mari krenule ofanzivu sa ovim "prisnim" pričama;):zcepanje:
šalim se....jesam li ti vec rekla da mi se sviđaju ove tvoje priče nastale kao igra riječima....:)
samo,ne zaboravi opomenu Z-a....pazite da se ne zaigrate:zcepanje:
ja ću odsad strogo voditi racuna o tome:zcepanje:

grommm;bt163649:
heehhehe ljilja ovo me bas na erotiku posjetilo
O"na drhti...plaši se.....polako Petre....polako...žena je to....kao ptica plašljiva....samo najnežnije milovanje zaslužuje"

Hahahaha pa to je primenjena vrlo blaga erotika u cilju detaljnijeg opisivanja situacije a radi bližeg i čitaocu shvatljivijeg psihološkog profila muškog lika....i ženskog naravno :manikir:

RiadaT.;bt163653:
Ah,sto ste ti i Mari krenule ofanzivu sa ovim "prisnim" pričama;):zcepanje:
šalim se....jesam li ti vec rekla da mi se sviđaju ove tvoje priče nastale kao igra riječima....:)
samo,ne zaboravi opomenu Z-a....pazite da se ne zaigrate:zcepanje:
ja ću odsad strogo voditi racuna o tome:zcepanje:

Ja? :eek:ja da pišem "prisne" priče.....a pesme takodje prisne nisi pomenula :zcepanje:
i ja sad kao krenula sa tim...temama....e, svašta....
Pa dodji i ti pa piši....da vežbaš :zcepanje::zcepanje:
Ma sve mi Z-ove opomene u pameti bre dok pišem....jako vodim računa....jako ...prosto me blokira bre :rotf:

Back