Kanibalizam (teen)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne znam da li je bas fenomen, fenomen bi mozda bio kada bi se covek hranio sopstvenom vrstom u izobilju hrane kao sto se i desavalo u nekim plemenima. Dok je ovaj drugi scenario klasicna borba za opstanak.

Jedi ili bidni pojedjen :p

I ovako slabo jedem meso, samo mi još ljudsko fali :lol: Doduše, volim meso onih životinja koje mrzim. Svinje su mi odvratne proždrljive, kokoške i petlovi dosadni i ružni, pa njih mogu jesti. Gadim se jagnjećeg mesa, sa druge strane :mrgreen:
Tako da, pošto prezirem i ljude možda bih našao da su ukusni.

Случајеви таквог феномена су забележени у злогласном логору Јасеновац.
Само што пориви према таквој врсти ''патолошког кулинарства'' не извиру из задовољења примарно-егзистенцијалних потреба,
већ из културе убијања, која је уочљива код неких сумњивих етничких скупина у фази дивљаштва, и колективне (психо)патологије
и екстремног шовинизма који је иначе својствен нашим мирољубивим susjedima.

Jedino što je od Džon Frenklinove ekspedicije na Arktiku ostalo je samo hrpa kostiju na kojima su bili tragovi ljudskih zuba, što je znak kanibalizma :) Opet, ekstremna situacija... ali se svejedno ništa o preživelima ne zna :cool:

Ključna stvar u toj situaciji je to što bi postojao rizik da ću biti pojeden ako sam ne budem pojeo tu drugu osobu.
Ako ona ne bi pokazivala takve namere, ne bih ni ja.
Ukoliko da... Ne znam šta bih radio, ali bi verovatno biološki nagon za opstankom uradio svoje.
Mada, to ne znači da bih mogao pojesti čoveka, već bih daleko otišao u odbrani...
A da okusim ljudsko meso, verovatno ne bih mogao...

Ima par osoba koje toliko volim da bih se i sam ponudio da im u toj situaciji poslužim kao hrana.

No, na kraju krajeva, koliko je realno oceniti ponašanje u tako ekstremnoj situaciji iz ove pozicije?

Poslednja izmena:
Šta mislite o ovom fenomenu? Da li biste u nekim ekstremnijim uslovima (npr. u divljini bez hrane) nakon više dana pokušali da ubijete i pojedete svog saputnika (pod uslovom da ga imate)?
Da li bi? Msm da je to glupo pitanje, to čovek ne može znati dok se ne nađe u situaciji... Meso je meso... ne vidim neku krupniju razliku između kanibala i ljudi koji jedu ostalo meso. U svakom slučaju ne bih osuđivala.

Ključna stvar u toj situaciji je to što bi postojao rizik da ću biti pojeden ako sam ne budem pojeo tu drugu osobu.
Ako ona ne bi pokazivala takve namere, ne bih ni ja.
Ukoliko da... Ne znam šta bih radio, ali bi verovatno biološki nagon za opstankom uradio svoje.
Mada, to ne znači da bih mogao pojesti čoveka, već bih daleko otišao u odbrani...
A da okusim ljudsko meso, verovatno ne bih mogao...

Ima par osoba koje toliko volim da bih se i sam ponudio da im u toj situaciji poslužim kao hrana.

No, na kraju krajeva, koliko je realno oceniti ponašanje u tako ekstremnoj situaciji iz ove pozicije?

Ključna stvar je u začinima :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back