Kandidijaza....molim pomoc!!!

X Black

Aktivan član
Poruka
1.399
Imam ozbiljan problem!

Vec 6 godina se patim sa oralnom i ccrevnom kandidijazom.Probao sam od jacih lekova Diflukan i Amfotericin B i nije bilo pomoci,...kao i sve varijante anti kandida dijeta koje su ponekad trajale po 8 meseci ...i nista!

Imam problem sto drzavne institucije nece da me lece je obican test na gljivice,mislim na bris je uvek NEGATIVAN,a test putem krvi ELISA...konkretno IgM je uvek pozitivan...medjutim doktori na to gledaju kao ne validan nacin za utvrdjivanje.

To je sve uticalo da padnem i psiholoski,pokusao sam vec jedan suicid zbog toga,a drugi mi se vrti po glavi...

Znam da nisam jedini sa ovim problemom ,ali molio bih neki savet,jer ovo vise ne moze da se izdrzi..zar je moguce da je ovo ne resiv problem za 21. vek???

Unapred zahvalan.

Čitao sam da su mnogi sa kefirom rešili taj problem, koji im lekovi nisu mogli rešiti. Ne košta te ništa. Nabavi gljive kefira i počni da ga piješ. Slobodno pij litar do litar i po. Obavezno bar šolju kefira ujutro na prazan stomak, i pred spavanje.

nisam dr ali koliko imam informacija, kandida se razvija kada padne imunitet i kad se poremeti normalna flora..
slusala sam koliko je tesko resiti se kad je locirana lokalno - samo na noktu, a mogu da zamislim koliko tek uporan moras da budes kad je locirana na digestivnom traktu..
koliko znam gljivice se hrane secerima i oni im pomazu da opstanu..
verujem da je proces dug i iscrpljujuc..moras da se boris, nema ti druge.
da li mislis da je vredno da odustajes od zivota zbog toga?
vrlo je moguce i da dijetetski rezim ishrane podrazumeva pridrzavanje takvog rezima citavog zivota..jel bi ti to bio problem?
mozda da stvari postavis u glavi kako treba..svakom od nas nesto fali..i svi mi neceg moramo da se lisavamo..
ako mogu dijabeticari citav zivot da budu u kontrolisanom rezimu, pa nije ni ovo smak sveta..
malo vise optimizma..a nadam se da ce i neki dr da se javi sa konkretnim resenjem..

Ако живи у Бг-у могу те упутити на једну др која се бави биљном медицином и исхраном.
Ако те већ у званичним установама не схватају озбиљно, она хоће сигурно. ;)
Кад се поремети цревна флора, а на бази тога кандида буја, јако је важно правилно се хранити. То је оно што сам ти већ написала. С тим што ја не знам да ти дам стручан савет о исхрани, али ето, има ко може.
Послаћу ти њен контакт тел. на пп, ако желиш?

Није ти ваљда тешко за здравље да се спакујеш и дођеш до Бг-а?
Преглед је бесплатан.
Ако заиста имаш проблем ваљда ћеш дати све од себе да га решиш, а не да још тражиш лекара скоро у кућу да ти дође. ;)
Људи због лечења промене државу, а камоли град!

Recicu ti da se gljivice prilepe za zid creva,pa luce otrove koji uticu na psihu...

Ja sam iz NS a ,....jedino mi preostaje kefir solution...ako i ovo zataji... :(

U stvari, problem je kada odumru, a na zidovima creva ostanu otvori od njihovih "korenčića", pa se kroz te otvore provlače otrovi koji utiču na psihu.
Uloga kefira je da baš to spreči u prvom mahu. Dakle, zatvara te rupe, da ih tako nazovemo, a redovnim konzumiranjem uništi kandidu.

Neće kefir da omane. Ni kod koga nije, pa neće ni kod tebe. Samo budi uporan. I obavezno pravi domaći kefir. Kupovni nije ni blizu domaćem.

Ako ne znaš nikoga ko ima gljivu kefira, ja ti mogu poslati od moje, kada se ponovo razmnoži. Ionako bacam višak.

To vidis nisam znao...:dash: :mrgreen:

Ima li osim kefir varijante,jos neko neki oristan,nadam se savet?

Ниси знао?
Па ја сам ти лично написала пре неког времена да избациш слатко и кисело из исхране јер кандиди прија кисела средина, а шећери у желудцу прелазе у киселину. :lol:
Ништа ти не читаш шта ти ја напишем.

Pokusaj sa hranom bogatom vlaknima - integralne zitarice, razani hleb..dosta belog luka, limuna..
Secer - nikako..

Лимун никако.
Све кисело напоље.
Све слатко напоље.

Док се не врати нормална флора у организам.
Пити кефир или онај јогурт што у себи има бактерију Лактобацилус бифидус- то је онај имлеков баланс нпр.

Naravno da znam da secer ne sme,kao i za kiselo i lgg jogurte i dr...to sve znam....ima li nesto za sta se redje zna,a efikasno je???

Iz dana u dan chitam po forumima o kandidijazi,i niko nije spomenuo da je ga ishrana spasila od ove nemani.Pogotovo u tezim slucajevima poput
mog.

Kako god covek okrene i sa integralnim hlebom npr. je hranis,i sa jogurom ...logika je prosta ...mi je odrzavamo sa svakim tipom mishrane...
Malo mi je bilo chudno da posle 20 kutija diflukana od 150mg ...pio sam svaki dan,nije bilo ama bash nikakvog poboljsanja,..da li je to moguce?

Apotekar koji mi je prodao 20 kutija je rekao da nije nikad cuo da je neko koristio toliko antimikotika,posebno Diflukana.
Ista prica je bila i sa Amfoteramicinom B,kupio sam bio kutiju od 50 mkomada,mega pakovanje,i nista,bukvalno bacene pare...

Da li je moguce da je toliko rezistantna ili???

Da,da napomeenem da sam pio i ketokonazol...smesno za komentarisati.

Jedino nisam probao,ako nadjem kupicu ga,itrakonazol..mada sam sketican i po tom pitanju.

Chesto se pitam kroz kakvu patnju perolaze ljudi sa istom ili laksom klinickom slikom....

P.S.Neko mi spomenu na nekom forumu da kupim vise vrsti antimikotika,i da svaki dan menjam redosled uzimanja istih.

Poslednja izmena:
Људи због лечења промене државу, а камоли град!
Истина. Ево примера.

Пола света прелазе због „Чиготе”
Навала пацијената из Русије на златиборску установу у којој лече штитасту жлезду

Из далеког Сахалина пацијенти стижу на Златибор Фото С. Јовичић
Златибор – Са острва Сахалин, из једне од најудаљенијих тачака Русије, у Специјалну болницу „Чигота“ на Златибору стигла је Јелена Савочкина. Летела је девет сати авионом до Москве, па одатле три сата до Београда, а онда се возила још четири сата путем до Златибора. Невоља ју је овде довела – да лечи своју оболелу штитасту жлезду.

– Није лако било допутовати од јужног Сахалина довде, али надам се да нисам узалуд прешла толики пут. Причали су ми за успешност лечења у „Чиготи“, после консултација с лекарима одлучила сам да дођем – казује нам Савочкина коју смо ових дана затекли у златиборској здравствено-туристичкој установи.

Ова пацијенткиња само је једна из мноштва иностраних, углавном из Русије, па и из Јерменије, Азербејџана, Казахстана, Украјине, Грузије, који последњих месеци траже лека за своје болести или предаха од ужурбане свакодневице у „Чиготи“. Прочула се и код њих ова наша установа по превентиви, дијагностици и лечењу обољења штитасте жлезде.

– Већ седам година стижу нам пацијенти из Русије и околних држава. И док их је до пре неку годину било по једно или двоје месечно, сада их два пута у месецу стиже по петнаестак. Раније су долазили махом из Москве и Санкт Петербурга, у последње време све више из азијског дела. Дођу и лече се, остају по две, неко и три недеље. „Чигота“ има пословне партнере у Москви и Санкт Петербургу, агенције што сарађују са руским професорима ендокринолозима који препоручују својим пацијентима да хипертиреозу лече на Златибору. Све смо организовали: од дочека на аеродрому, превоза до смештаја. Кад дођу, пролазе све лекарске прегледе, па кад се потврди дијагноза с којом су упућени одреди се и начин лечења – објашњава за „Политику“ Ђорђе Ђорђевић, менаџер у „Чиготи“ задужен за односе с јавношћу, коме је поверена организација ових долазака пацијената из Русије.

Пошто је углавном реч о теже оболелима којима лекови не помажу а ипак би да избегну оперативни захват, њихова штитаста жлезда подвргава се у овој установи терапији радиоактивним јодом. Ђорђе Ђорђевић напомиње да се по завршетку боравка задржава контакт са онима који су лечени, а повратне информације су веома повољне: успех у лечењу је изузетан, сви то после препоручују својим познаницима. У Русији, истина, постоје два оваква центра за лечење штитасте жлезде, али су им тамо велике гужве и чекања, а на Златибору све то раде брзо и успешно. Тим пацијентима доступне су и установе овог типа у Немачкој и Израелу, али предност дају неупоредиво јефтинијој „Чиготи“.

Тако је минуле седмице овде боравила група лекара једне од водећих московских болница. И они су најавили да ће слати своје пацијенте у „Чиготу“. А уз оне који се лече обично долази и један број оних који се овде само одмарају, користе третмане за мршављење и друге погодности.

Директор Специјалне болнице „Чигота“ др Ненад Црнчевић не крије да ово што се догађа много значи за ту установу.

– То је међународно признање квалитету нашег рада, стручности нашег медицинског особља и љубазности немедицинског које прихвата госте. Нису, наравно, занемарљиви ни финансијски ефекти тих долазака у ово време кризе и смањене туристичке посете. Руско тржиште има већи број оболелих због последица Чернобиља, а терапија у нашој установи и природне благодети Златибора очигледно погодују њиховом здрављу – каже директор Црнчевић.

Б. Пејовић

Ја сам се кандидијазе на језику решио. Раније сам имао много бео језик, надутост и гасове. Сад немам ништа од тога. Нисам користио синтетичке лекове осим неке текућине из апотеке за испирање уста. Највећи лек у терапији ми је био бели лук! Јео сам га мнооого. Нисам јео шећер. Пио сам јогурт. Ради на имунитету и здрвој исхрани!!. Мани се лекова. Моја супруга је од почетка до краја трудноће кљукана антибиотицима, и чим се решила једне бактерије, друга се стварала. Те бактерије су постале ненормално ресистентнте на савремене лекове, антибиотике.. Чувај се шећера.. Живот је сладак и без њега. :D

Ја сам се кандидијазе на језику решио. Раније сам имао много бео језик, надутост и гасове. Сад немам ништа од тога. Нисам користио синтетичке лекове осим неке текућине из апотеке за испирање уста. Највећи лек у терапији ми је био бели лук! Јео сам га мнооого. Нисам јео шећер. Пио сам јогурт. Ради на имунитету и здрвој исхрани!!. Мани се лекова. Моја супруга је од почетка до краја трудноће кљукана антибиотицима, и чим се решила једне бактерије, друга се стварала. Те бактерије су постале ненормално ресистентнте на савремене лекове, антибиотике.. Чувај се шећера.. Живот је сладак и без њега. :D

ovo je tacno ! i za beli luk i za antibiotike od kojih se imuni sistem ulenji,ja i crni luk rokam redovno i mleveni muskatni orah koji ima izuzetnu antisepticku moc

Лимун никако.
Све кисело напоље.
Све слатко напоље.

Док се не врати нормална флора у организам.
Пити кефир или онај јогурт што у себи има бактерију Лактобацилус бифидус- то је онај имлеков баланс нпр.

Taj jogurt ima jako malo bakterije u sebi. Domaći kefir je mnogo bogatiji.

Back