da bi bio dobar obucar a ne nesto drugo moras pre svega biti dobar covek...sto se mene tice mozete obojica da spalite te diplome
Nema nikakve korelacije, niti kauzaliteta. Kompetencije nemaju nikakve veze sa tvojim zamislima i merilima etickim "dobrog coveka".
Da l bio Mikelo sa psihoaptskim crtama licnosti, ili lik sa najvecom empatijom, totalno je nebitno ako tacno pogodi stvari vezane za imunitet i celije raka, ili ako totalno promasi i kaze netacno. Dzabe sto je dobar covek ako lupa za medalju.
Jos se bolje to ogleda na primeru hirurga - koga zabole da li je on "dobar covek" nedeljom kada treba da se ide u crkvu? Mnogo bitnije je da je kompetentan, talentovan i strucan i dok ti spavas on te izoperise i spasi. A i ima masku na licu pa ne prica, pa te mnogo i briga sto "nije dobar covek" po tvojim merilima. Mnogo bolje, nego da te operise "dobar covek" koji nema pojma i nije sttucan, pa umres na operacionom stolu. Onda od njegove dobrote nemas neku vajdu.
I ovo sve sto si navela kao "argument" i odgovor vazi samo da je utvrdjeno da je Mikelo LOS COVEK, a i ja i bilo ko drugi.
Ne mozes praviti neke konkluzije koje se baziraju na unapred nedokazanim i netacnim tvrdnjama a da ih uzimas kao a priori istinite.
Sad satro, ne mozes poreci tacnost onoga sto je Mikelo rekao, pa kako da doskocis...a znam - Ok jesu 1+1=2 al dzabe mu sto zna da su 2 kada niej dobar covek.
Tako da ono ne lupaj....Ne zna se ko je dobar a ko ne, moze upravo biti da ti pored toga sto nemas pojma a pises o nauci i brecas se onima koji znaju, da si ujedno i los covek, a Mikelo em sto zna, em je i dobar covek.
Postoji i takva mogucnost i nista nije manje vredna nego ova tvoja predpostavka.
No, ovde se ne bavimo time ko je dobar covek a ko je nedobar covek.
Ovde se pise strucno, a ti jednom formalnom kvalifikovanom strucnjaku ileces i sa nivoa osmogodisnje skole lupetas nesto, ispravljas ga, ucis ga i sl, a nisi 3 puta prosla ulicom pored Medicinskog fakulteta.
I naravno da mozemo da spalimo. Mozemo ali necemo. A ti i da hoces i da neces ne mozes, jer nemas.
- - - - - - - - - -
P.s. Ni obucar ne mora da bude dobar covek. Zabole me da li je dobar covek. Nece mi na slavu dolaziti i na prvi rodjendan deteta, necu sa njim ici na pecanje vikendima.
Ono sto MORA, je da popravi najbolje moguce patike, cipele, za onaj novac koji cu mu dati.