kaai79
Poznat
- Poruka
- 7.065
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odličan text kao i svaki, ja bih svu tu bagru neradničku razjurio gomnjivom motkom na livadu da kopaju umesto sto sređuju nokte i bleje po krstarici i fejsu po ceo dan!![]()
Nemoj tako, to im je radno mesto, za to piskaranje su i placeni.![]()
Tamo su zaposleni partijski vojnici svih koji su bili na vlasti u Srbiji od uspostavljanja višepartijskog sistema.U jednopartijskom sistemu se to po političkoj liniji nije primećivalo ( svi su bili u istoj partiji ) , ali se osećao nepotizam . E sad kad su se smenjivale partije na vlasti jedini koji su bili odstranjeni su funkcioneri stranaka , ali i oni su prelazili sa direktorskih mesta na mesta nekakvih savetnika , stručnih saradnika , itd...Obični službenici su ostajali po sistemu , ako se promeni vlast , da bivši mogu da kažu " ja nisam dirao tvoje , nemoj ni ti moje " , a za to vreme preduzeća se guše od predimenzionirane administracije.Svako naše javno preduzeće bi komotno moglo da bude i Palata pravde kolike su im pravne službe.ti ljudi su tamo zaposleni da bi DS lopovska banda uvalila svoje kadrove na drzavnu sisu i da bi tako nastavili pljacku drzave i bogacenje sopstvene stranke i funkcionera
Javna je tajna da svaki zaposleni sluzbenik mora da daje 5-10% zarade u budzet stranke od svojih prihoda . NA taj nacin se pljackom drzave Srbije finansiraju stranke DS i G17+ - jednim delom.
. To je sistem koji je postojao još u vreme komunista i nije se promenio.
Upravo to sam i rekla . U jednopartijskom sistemu su se zapošljavali po rođačkim vezama , a sada za svakog ko je zalepio tri plakata - radno mesto kao nagrada .Kako se danas da primetiti , u ovoj globalnoj krizi, ispade da taj bauk samoupravnog socijalizma , koji je bio na delu u SFRJ , a koji mnogi pogresno nazivaju "komunizam" , nije bas bio tako los..........kao sto i chopavog Tita, kako vreme prolazi , sve vise ljudi pominje sa setom ,i skuplja blato da ga naprave i ozive , ako je moguche nekim woodo vradzbinama...
Nece biti da su sedamdesete godine proslog veka krive sto u srbiji danas ima vise od pola miliona zaposlenih u drustvenim i javnim firmama , opstinskim, gradskim, i republickim mashinerijama................Bice ipak da je krivica u politicarima, pa i u narodu koji ih besomucno bira.......sa druge strane, ne mogu da se otmem utisku , da srbima ipak najvise prija da posao traze kao clanovi partije , a ne na birou , ili ne daj boze , da se malo i sami pomuche................
Srbija je najskuplja drzava u evropi .......armija od 28 000 , tetki , sinova, ceri, snajki i zetova, baba i deda, partijskih aparatchika, razmestena po stotinama hiljada kvadrata kancelarijskog prostora "opsluzuje" yebenu drzavu , koja ima vise birokrata po glavi stanovnika , nego sto je prosecnom gradjaninu ostalo kose na istoj..........
Vec je poznata prica da se u drzavnim upravama, raznim agencijama, organima i organizacijama , trude da dodju medju prvima na posao, ne bi li uhvatili stolicu kao u gradskom prevozu......naime, ni stolica nema dovoljno, pa se okasneli drzavni chimbenici, koji nisu uvalili debelo doope na vreme, moraju ceo dan smarati po okolnim kafanama i kafichima, zaklinjuci se da ce sutra ustati petnaest minuta ranije.........
Elem, 28 000 polupismenih , nadobudnih "chimbenika" , uredno prima kintu od sve manje i manje zaista zaposlenih ljudi , koji stvaraju neki dohodak, placaju porez i placaju onanisanje i proseravanje raznih DS strina, DSS techa, SRS sestara, SPS deda, ili G 17 snajki.......ko god je imao dalji rod u nekoj od partija, zaposlio se na budzet, uhvatio drzavnu sisu , i ne pusta je iz usta...............
Iako mislim da bi bar one mladje i lepse "chimbenice" , mogle da uhvate u usta nesto prikladnije, sto im velikodusno nudim umesto poreza kojim ih placam , nikome ne pada na pamet da smanji to krdo ............cujem onog idiota Dinkica, juce, a i onog tutmeza od premijera ( ni ime mu ne znam ) kako " nije vreme da se dele otkazi".......????
Pa koga brate, oni zayebavaju????.............nije vreme za otkaze???.......doduse to ne vazi za radnike po fimama....njih ko yebe.....nemoj da Radetina sestra ili Krasiceva zena ostanu bez posla........a i Aligrudicev ljubavnik se cujem u gradu , boji za svoje doope , ne zbog homogrudica , nego zbog mogucnosti da mu se isto ne nadje na ulici...........
Kao, kaze Mladja , vecita nada srbo skijanja i srbo roka......."gde ce jadni chimbenici"???
I tu je u pravu........ne vredi cak ni da im velikodusno daju one yebene kredite za "start up" , od kojih mozes da kupis kutiju kartonsku koju ces da postavis na divljaka na bulevar............i za to su glupi i nesposobni........samo znaju da sisaju, a tu je konkurencija pod plavim mostom vec razradjena ...........
Zato, svaki svoga , prijatelji , ubite subashu..........kada svako onaj ko uplacuje pdv i porez , smakne po jednog parazita koji mu sedi na grbachi, bice para toliko da cemo moci da pozajmimo i Obami i onom kepecu u Kremlju , da se vade iz krize..................
Због њега нико није остао без посла и гладан, нити је иједна фабрика покрадена и продана на отпад да би се увозни лобисти богатили што је у "демократији" постало правило
Tamo su zaposleni partijski vojnici svih koji su bili na vlasti u Srbiji od uspostavljanja višepartijskog sistema.U jednopartijskom sistemu se to po političkoj liniji nije primećivalo ( svi su bili u istoj partiji ) , ali se osećao nepotizam . E sad kad su se smenjivale partije na vlasti jedini koji su bili odstranjeni su funkcioneri stranaka , ali i oni su prelazili sa direktorskih mesta na mesta nekakvih savetnika , stručnih saradnika , itd...Obični službenici su ostajali po sistemu , ako se promeni vlast , da bivši mogu da kažu " ja nisam dirao tvoje , nemoj ni ti moje " , a za to vreme preduzeća se guše od predimenzionirane administracije.Svako naše javno preduzeće bi komotno moglo da bude i Palata pravde kolike su im pravne službe.
To za procente nije javna tajna , već pravilo u svakoj stranci koje se odnosi isključivo na funkcionere koji su postavljeni na rukovodeća mesta tako što po raspodeli to mesto pripada njihovoj stranci . To je sistem koji je postojao još u vreme komunista i nije se promenio.
Upravo to sam i rekla . U jednopartijskom sistemu su se zapošljavali po rođačkim vezama , a sada za svakog ko je zalepio tri plakata - radno mesto kao nagrada .
Priznaćeš , rođaka je mnogo manje nego vojnika partije.
Samoupravni socijalizam je utopija na našim prostorima , a lično ne mislim da je loš kao ideja , ali je potreban mnogo viši nivo svesti da bi se sproveo u delo.
ps I nisam ga nazvala komunizmom...
ti ljudi su tamo zaposleni da bi DS lopovska banda uvalila svoje kadrove na drzavnu sisu i da bi tako nastavili pljacku drzave i bogacenje sopstvene stranke i funkcionera