Kanada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vancuver pored Toronta najznacanije grad za buduce imigrante Kanade
Vancouver_Aerial.jpg

Pozdrav svima!
Imam par pitanja,ako neko moze da mi neke informacije bilo bi odlicno.Razmisljam vec duze vreme da apliciram za permanent residence(skilled worker),lekar sam po zanimanju(opsta praksa).Da li se diploma medicine na kojoj pise da sam stekla zvanje Doktora Medicine(u trajanju od 6 godina) boduje kao master (25 bodova)?Na mom fakultetu ne izdaju potvrdu o ekvivalenciji sa masterom,ioako mi je receno da je donet zakon koji to potvrdjuje,samo izdaju potvrdu da imam pravo na upis na doktorske studije (PhD).Da li je to dovoljno ili mi treba jos neka potvrda,i ako mi treba gde se izdaje?
Hvala unapred
P.S. Koliko je potrebno da se dodje do vize otprilike?

možda nađeš nešto korisno ovde http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=15521699#post15521699

i na forumu doktori u AU http://forum.krstarica.com/threads/299923

Pozdrav svima!Pomalo sam obeshrabren vjerujte kad vidim da i vi mnogo skolovaniji imate nedoumica i problema oko odlaska.Cemu da se nadam ja sa osnovnom skolom,zenom i troje djece.Supruga ima ekonomsku skolu a moja strucna sprema "spreman na sve'tj-majstor gradjevinar izgleda da ne vredi nista?Engleski mi je los ,samo ponesto mogu da se sporazumijem ,Ovde radim 16 sati-2posla i imam dovoljno za zivot ali imam ogromnu zelju da odem u Kanadu.Nasao sam advokata Z.Kostic iz BG,pa me zanima da li neko ima slicno iskustvo ili je bar cuo za slican slucaj kao moj.Cekam i jednog prijatelja iz Kanade on ima gore svoju firmu -kamionski prevoz-pa me interesuje kako mi on moze pomoci oko odlaska.Najradije bih isao sa familijom,klinci su mi mali:7 god,5 god, i najmladja cerkica 2 mjeseca,a u najgorem bih isao sam.Posla se ne bojim nikakvog,vise se bojim razocarenja,ali sam zacrtao sebi da moram otici.Podrska od supruge 100 %.Molim bilo kakav savjet,komentar.POZDRAV SVIMA!!!

Ne verujem u usluge advokata kada su ovakve stvari u pitanju. Ne zelim da kvarim ocekivanja ali ona nisu garantovana (cak uopste) angazmanom ovakvih lica (nadam se da gresim i da ne dajete novac uzalud).
Nedoumica skolovanih nastaje prvenstveno iz razloga svesnosti poteskoca na koje se nailazi prilikom trazenja posla u struci. Engleski jezik nije dovoljan, prethodno radno iskustvo skoro nevazno ali dobra preporuka i trazena profesija to jesu. Za one koji su spremni da ne biraju posao sve je neuporedivo lakse.
Poene po svojoj prilici ne mozete dobiti, ali ukoliko imate poziv za posao onda su sanse velike (postupak je ubrzan, lak, ali je neophodno dobiti ozbiljnu ponudu od ozbiljne firme, pripremljen teren, dokumentaciju). Uzrast dece je idealan za micanje iz Srbije. Razocarenje? Zavisi sta se ocekuje. Posao vozaca kamiona je jako tezak, izuzetno naporan ali isplativ. Gradjevinarstvo? Radi i to ali je sezonski posao (najprostiji fizicki rad 14$ na sat). Vazno je da je porodica saglasna u vezi promene, zajedno mozete sve!

Quebec najkorumpiranija provincija Kanade. Sta kazu sale propali imigrant i gorana 71 koji nikada nisu bili u Kanadi ? Quebec je raj dodjes upale se reflektori i fanfare plate milioni kamioni avioni...
Zvanicni sajtovi. gorana71 nikad nije bila u Kanadi a u Montrealu je super a u Torontu je lose posto njegov drug koji zivi tamo ne moze da plati zabaviste za decu.Posto je njegov drug univerzalno merilo vrednosti zivota u Torontu.
3853894946b2b5ef12a7334d0314.jpeg

Vecina imigranata u Kanadi idu za Toronto ili Vancuver kao sto se moze videti na fk. Veliki gradovi veliki izbor poslova strucnih usavrsavanja...Niko ne ide za Montreal jedan od razloga je veliki stepen kriminala,zatim francuski jezik ali ono sto je presudno su male plate. U Montrealu su plate manje nekoliko puta nego u Torontu ili Vancuveru,zasto bi se neko muci sa francuskim da ga uci da biradio neki posao i bio manje placenje nekoliko puta nego da radi isti posao u anglofonom delu Kanade.
Tako da Montreal otpada za imigriranje zato sto su plate najmanje u Kanadi.

pozdrav svima, imam jedno pitanje. dakle, zanima me da li je istina da se prilikom prvog ulaska u kanadu, sa imigrantskom vizom, moze ponijeti vise od 2 kofera? :think:

Svaka avio kompanija ima pravila za maximum tezine prtljaga. Moze sedo platiti ako su koferi tezi od dozvoljene tezine kao visak prtljaga. Sto ne stane u avion mozes slati brodom.

Anglofoni deo Kanade je bitan za nove imigrante zbog engleskog jezika a i zato sto su plate vece nego u frankofonom delu Kanade tj. Quebecu. Ono sto je smesno tragicno da neki likovi sto nikada nisu bili u Quebec kao sale propali imigrant da on daje informacije kako treba da se zapocne zivot u Quebecu i kako nauciti francuski u jednoj lekciji za jedno popodne, takodje i gorana71 nikada nije bila u Quebecu a zna da svi u Quebecu pricaju engleski i da se samo sa engleskim jezikom moze naci jako dobar posao moze ali u...gorana71 nastavlja i ako nikada nije bila u Torontu da je jako skup i da njen drug koji tamo zivi ne moze da plati deci zabaviste. Drug je merilo vrednosti da li je Toronto skup grad, ako ne mozw da od svoje plate plati drzavno zabaviste onda bolje da skoci u jezero Ontario...mozda drug radi za minimalni minimalac kao neki perac sudova...gorana71 i njene bajke o Kanadi.
Imate zvanicne kanadske sajtove vesti na youtubu a ne tamo neki sto nikada nisu bili u Kanadi da dezinformisu.
canada_english.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back