Kanabis da ili ne

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
85.230
dali vredi , aktuelno je , ali dali je i koliko u skladu sa zakonom

Ova biljka je vekovima upotrebljavana u svrhu lečenja.

U kineskoj tradicionalnoj medicini smatra je jednom od 50 najdelotvornijih lekovitih biljaka.

Njena istorija u pisanom obliku traje skoro 5000 godina. U drevnim tekstovima piše da kanabis ima isceliteljski efekat kod više od 100 različitih oboljenja.

Kanabis je jedna od prvih kultivisanih biljaka i smatra se da se gaji od samog početka razvoja poljoprivrede.

Psihoaktivna svojstva kanabisa prvi put su zabeležena u starim indijskim svetim spisima, a upotrebu na području Balkana zabeležio je Herodot u 5. veku p.n.e.

Naučnici su identifikovali mnoge biološki aktivne komponente u sastavu marihuane koje su dobile ime kanabinoidi.

Od samog otkrića postojalo je veliko interesovanje za kanabinoide.

dali vredi , aktuelno je , ali dali je i koliko u skladu sa zakonom

Ova biljka je vekovima upotrebljavana u svrhu lečenja.

U kineskoj tradicionalnoj medicini smatra je jednom od 50 najdelotvornijih lekovitih biljaka.

Njena istorija u pisanom obliku traje skoro 5000 godina. U drevnim tekstovima piše da kanabis ima isceliteljski efekat kod više od 100 različitih oboljenja.

Kanabis je jedna od prvih kultivisanih biljaka i smatra se da se gaji od samog početka razvoja poljoprivrede.

Psihoaktivna svojstva kanabisa prvi put su zabeležena u starim indijskim svetim spisima, a upotrebu na području Balkana zabeležio je Herodot u 5. veku p.n.e.

Naučnici su identifikovali mnoge biološki aktivne komponente u sastavu marihuane koje su dobile ime kanabinoidi.

Od samog otkrića postojalo je veliko interesovanje za kanabinoide.
Kada se koristi u udredjenim kolicinama,sigurno bi pomogla.Sto se mene tice mogu da ga uvedu u apoteke u svrhu lecenja.Ne znam sat je bolji Trodon,Metadon,Morfijum,ako se pretera s koriscenjem.

Kada se koristi u udredjenim kolicinama,sigurno bi pomogla.Sto se mene tice mogu da ga uvedu u apoteke u svrhu lecenja.Ne znam sat je bolji Trodon,Metadon,Morfijum,ako se pretera s koriscenjem.
sve što si notirao kao preparate za ublažavanje boli kao primarna namena su isti problem sami po sebi , oko učestalosti upotrebe važi isto i za šećer i za so , nego mislim da je ovde drugo u pitanju

sta Da ili Ne ?

a mozda ?
Najznačajniji efekat korišćenja marihuane svakako su mnogostruke zdravstvene poteškoće. Na prvom mestu ovde podrazumevamo fizičke posledice konzumiranja marihuane. Naime, mnogobrojna istraživanja pokazala su da već prilikom prvog korišćenja marihuana ima štetno dejstvo na mozak. Tačnije, glavni sastojak marihuane, odnosno tetrahidrokanabiol (poznatiji kao THC) oštećuje deo mozga koji reguliše pamćenje. Činjenica je i da dugotrajna zloupotreba marihuane ostavlja gotovo istovetne posledice po mozak koje prouzrokuju i druge droge.

Back