Камо ћемо на летовање у доба Короне?

Gde cete na odmor ove godine?

• Ukupno glasova
    22
Ilustracija: Depositphotos/maugli

Zvanično: Turistička sezona u Grčkoj počinje 15. juna, neće tražiti test, a nema ni karantina
/ sreda, 20.05.2020. / 19:54 / Vesti / Komentara: 39 Izvor: B92

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis najavio je da će turistička sezona u Grčkoj zvanično početi 15. juna.
U televizijskom obraćanju, Micotakis je saopštio i da će međunarodni letovi ka turističkim odredištima ponovo krenuti od 1. jula.

Kako je najavljeno, medicinari će uzimati uzorke za testove na koronavirus na grčkim aerodromima i zato je odlučeno da nema potrebe za testiranjem pre dolaska u Grčku.

Takođe, neće biti ni 14-dnevnog karantina za putnike koji dođu u Grčku.

"Naši posetioci će proći uzorkovanje i naš opšti zdravstveni protokol koji, međutim, neće zaseniti ni naše sunce, niti prirodne lepote Grčke", naglasio je grčki premijer.

Grčki ministar turizma Haris Teoharis rekao je da će se najpre vraiti letovi na međunarodni aerodrom u Atini i to već od 15. juna, ali će se na kraju proširiti na sve aerodrome od 1. jula.

Prvi turisti će biti iz zemalja gde epidemiološki podaci ohrabruju i spominje se Balkan i zemlje severne Evrope.

Teoharis je rekao da će vlasti povećati zdravstveni kapacitet nekoliko turističkih destinacija u vidu većeg broja testova i lekara, kao i operativnim planom za zbrinjavanje mogućih infekcija (hotelski lekar, karantinska područja i prebacivanje u zdravstvenu ustanovu).

Bice tu jos raznih vesti.
U prvi plan se pustaju nepotpune informacije .Samo ono sto odgovara agencijama .Inace bi imali haos ispred agencija..Ovako se svi nadaju ,da ce bas oni otputovati
Ako hoteli i apartmani ne smeju da budu popunjeni 100%,ko ce smeti na put,a ko ne.
Ko ce u avion?..Ko ce u autobus ako je popunjenost 50%?
Vidim da svi koji su uplatili aranzmane ocekuju da ce na put.
Meni je to malo verovatno

Камо ?

Ваљда 'КУДА'

Код мене на југу Србије старији људи употребљавају "камо". Временом се то изгубило, мада, видим сад, гооглањем да се код Крвата користи. Закључићу да је "камо" стари словенски израз за куда.

Један политичар често користи сентенцу "кам ги паре", а то свакако није могао да покупи у Кроацији, већ негде у Србији.

Иначе, ја не користим реч "камо", али, нпр. моја баба је користила. А с обзиром да ми је ово мало шаљива тема, у том духу сам и написао наслов.

Генерално, и кад пишем шаљиве постове у озбиљним темама (нпр. на мом матичном подфоруму ПДФ Политика), ако пишем шаљив пост, обично убацим неку архаичну реч, или не користим све падеже или направим неку намерну граматичку грешку, чисто да би било јасније да је у питању шаљив пост. Дакле, кад видиш да сам написао нешто, а да то садржи чуднију реч, или недостаје падеж, онда је у питању шаљив пост, па га тако и протумачи (тј. обично је моје мишљење супротно од написаног, ако садржи овакав скривени траг).

Иначе, и у првом посту сам поставио питање "ди ћемо на море", а наравно да не користим "ди" већ "где" у редовном говору. Као што рекох, шаљива темилица, па и мало шаљивији тон.

Poslednja izmena:
Код мене на југу Србије старији људи употребљавају "камо". Временом се то изгубило, мада, видим сад, гооглањем да се код Крвата користи. Закључићу да је "камо" стари словенски израз за куда.

Један политичар често користи сентенцу "кам ги паре", а то свакако није могао да покупи у Кроацији, већ негде у Србији.

Иначе, ја не користим реч "камо", али, нпр. моја баба је користила. А с обзиром да ми је ово мало шаљива тема, у том духу сам и написао наслов.

Генерално, и кад пишем шаљиве постове у озбиљним темама (нпр. на мом матичном подфоруму ПДФ Политика), ако пишем шаљив пост, обично убацим неку архаичну реч, или не користим све падеже или направим неку намерну граматичку грешку, чисто да би било јасније да је у питању шаљив пост. Дакле, кад видиш да сам написао нешто, а да то садржи чуднију реч, или недостаје падеж, онда је у питању шаљив пост, па га тако и протумачи (тј. обично је моје мишљење супротно од написаног, ако садржи овакав скривени траг).

Иначе, и у првом посту сам поставио питање "ди ћемо на море", а наравно да не користим "ди" већ "где" у редовном говору. Као што рекох, шаљива темилица, па и мало шаљивији тон.

Од Хравата нем астарих Срба .. сем Срба са Југа .. они су најстарији Срби .. Било је још старијих срба .. но су они сада Макдеонци

Они још старији су Грци .. Све у свем у Срби су уствари на свим морима

Poslednja izmena:

Back