Kamioni i autobusi

Pa u Americi treba naučiti na nesinhronizirani menjač...osim ako nedobiješ automatika. A kažu da nemoraš ni znati voziti u rikverc, stalno se nađe neko u skladištu ko zna. I mislim da se mora proći škola za kamiondžije ako se hoće voziti u Državama. Ali na putu se bude po 10-15 pa i više dana, pa onda 2-3 slobodno i tako. Mislim da je tamo jako dobro ako voziš u posadi...bar možeš sa nekim pričati.

Šta, za opremu? Pa kada kupuju npr 100 kamiona odjednom, fino se uštedi na opremi. Pa sam tako na youtubeu video da neki nemaju ni vozačko staklo el. podesivo (suvozačko je bilo). Mislim da se tu radilo baš o Volvo VN...Pa onda nemaju na onim ormarima vrata već na onom velikom imaju samo neku zavesu. Štednja...

to je cest slucaj i kod nas. firme kao npr "pionir sped" ili "srboexport" su maksimalno stedele na opremi kamiona, samo sto u slucaju "pionir sped"-a nisu mogli mnogo da ustede jer je standardna oprema volvo-a za evropu skroz ok, i u znatno visem nivou nego sto je to slucaj kod mercedes-a koje je kupovao "srboexport".

Ne znam ali neko je u proslom postu rekao da ne damo da ova tema zamre :) Pa taman posla, kad god dodjem sa puta prvo ovde svratim pa posle u kafanu.

Danas sam jeo u 4vetra, ko je pitao za to?

Ljudi pa ima li sta novo, ko je kuda?

poz svima?

Ma da, danas svi štede. A ovi mislili uštediti na volvu...Pa zar on nije najskuplji? Iako se te cene kriju k'o da su vojna tajna, čuo sam da je Volvo najskuplji, Pa MAN, pa Scania, pa MB...za DAF neznam, ali znam da je Iveco dosta jeftin. I Renault.

Ja sam vozio Iveco-a Eurocargo i postono lepo si rekao kao prebijena macka u odnosu na Atega ili na neki od Volva.
Stralisa nisam vozio ali slusam da svi koji ga voze nisu bas prezadovoljni, retko da mi je neko rekao da je prezadovoljan.

E ja sam čuo za Iveca suprotno...da ide ko lud...i da se brzo kvari. Barem oni Euro... Za Stralis čuo da su jako zadovoljni (mislim da su ga englezi proglasili za najbolji kamion prošle godine). Sve u svemu, Stralis je puuuno bolji od onih Euro s***a. I bilo na nekom forumu da Magnum ide ko lud (po brdu). Ali to je sve 'čuo sam' :mrgreen:

Probaću...ako ko da. Nego, znate možda kakav je Axor? I on je dosta jeftin i ima redne motore (za razliku od Actrosa)... Vidim turci ih imaju dosta. Čudno da i naši to ne uzimaju zbog uštede

Poslednja izmena:
Sto se Axora tice poceli su i nasi da ga uzimaju, sad sam u Ulmu video par komada Srboexport-ih.
A sto se Iveca tice ja sam rekao za male kamione sto sam imao iskustva, a za stralisa pricam samo sta sam cuo koje kuda na putu. Sad je bio jedan samnom na Kelebiji, zali mi se Stralis mesec dana sjebao mu se desni prozor nece da radi, sta dalje da pricamo - jos desni prozor koji retko vozac koristi ali aj sad i to je vec diskutabilno pitanje.

Mada danas kad sve saberes i oduzmes svaki kamion valja, samo treba gledati sta ce koji tacno da radi i relax :)

Ima li ko na forumu da vozi medjunarodni?

Back