Kamioni i autobusi

Video sam ovde kod mene u radu i BMC kamion. Kabina je slična Volvou.
Ima ih nešto kipera i vidim da su vatrogasne jedinice dobile BMC-ove...
Коме је припадао? ГСП-у или неком другом?

Оно је језив призор. Остала само конструкција.
Lastra Lazarevac...bitno da su svi živi,zdravi,nepovredjeni...desavaju se takve stvari :)

Da ne bih ofirao neću reći koja firma je u pitanju ali ovo moram da objavim :) pozvan sam da sklonim zglobni autobus...došao sam na lice mesta,kaže vozač pali,radi ali kad ubacim u D neće da ide...nešto se čuje..reko nema šta,dižem ga na brile,vadim poluosovine i nek radi zbog vazduha i visine da mu ne dajem svoj vazduh...vadim desnu poluosovinu,odvijam levu i vidim da se osovina "ugiba"...reko majstore ovu si otkinuo...kaze on ma kakvi nema šanse....reko doobro kad ti tako kažes...vadim poluosovinu i nailazim na sledeće
20240508_090255.jpg

20240508_090258.jpg

A zatim i ovo
20240508_093743.jpg

20240508_091340.jpg

20240508_091342.jpg

Šta se zapravo desilo? Ležaj se u vožnji grejao grejao i raspao,polomio je poluosovinu koja se zapalila i uništio srce diferencijala tako što je oštetio sve konusne zupčanike..
A kako to izgleda evo da vidite :)

20240508_104427.jpg
20240508_104449.jpg

Sve u svemu,šteta oko 10.000 evra,plus šlepanje :)

Znas koja sila treba da otkine poluosovinu...pa dovoljno da vidis kako paji i jaretu poskoci japanac kad voze one koture pa otkinu poluosovinu...zamisli ova koja je triput deblja i jaca...o pregrevanju lezaja da ne pricam...

Pa koliko ljudi ima u autobusu, uspon dal je. Teško to može da se otkrije možda na automobilu ali na tonamateškom busu teško.
Може да се открије све. Ја се возим аутобусима и другим превозним средствима. Ако ја као путник могу да приметим да нешто није уреду са возилом, онда то свакако и возач и механичар могу.

О томе какве сам све ситуације доживео у аутобусима, могу роман да напишем.

Ležaj vala ne možeš on rula rula zariba i pukne. Može u autu ali ne i 30 metara iza vožnje po gradu 20-40 kmh
Ако се чује у ауту, чује се и у овоме. Ја сам у својим колима увек чуо лежај када пропадне и одмах терам код мајстора. У аутобусу се исто чује, као и други склопови који не раде или су почели да попуштају.

Лепо си рекао у једном посту - возе кршеве које не поправљају све док се потпуно не распадну. Ја на то додајем: док се не запале или експлодирају.

Kako vozač da čuje ako je autobus pun a točak 20-30 metara iza njega?
Чује га. У једном тренутку постане довољно гласан. Друго, та возила се проверавају и на каналу и у погону. Постоје периодични прегледи, пробне вожње где више људи борави у возилу.

Ја сам се возио у бусу који је толико смрдео на нафту, да су то осетили и возачи путничких аутомобила поред.

@mario80

Ево ти још један пример:

Иде аутобус и смрди на спаљену гуму. Прво мало, а онда мало више. Осећају путници, осећа и возач (не може да не осети). Уместо да стане и да каже људима да изађу напоље и да не може да вози, он наставља даље. Тако је ишао док на крају аутобус није могао да се креће. Е, тад је морао све да замоли да изађу и да се сами снађу за даље.

Та фабрика је настала тако што се постројење из Јарослава преселило у Кременчуг. Део је пребачен у Минск и тако настаје МАЗ.

КрАЗ више не ради као некада.

Neke kamione su pravili do rata, a sad kako je ne znam. Tu je pitanje i regulacije tržišta. Nekad je bio zabranjen uvoz zapadnih kamiona tako da su imali slabu konkurenciju na prilično velikom tržištu. Sad je obrnuto.

Neke kamione su pravili do rata, a sad kako je ne znam. Tu je pitanje i regulacije tržišta. Nekad je bio zabranjen uvoz zapadnih kamiona tako da su imali slabu konkurenciju na prilično velikom tržištu. Sad je obrnuto.
Они су могли да увозе слободно западне камионе од 1991. године, али КрАЗ је увек имао купце, све док нису заратили са Русијом.

Back