Kamioni i autobusi

MAN 463 loše ide? Onda nešto nevalja...:confused:
Ako sve valja, oni idu jaaaako dobro (za raliku od Mercedesa :) )
Znam jednu 414icu koja odere actrosa 48 i volva 480 uzbrdo (puni i jedni i drugi, a i treći :) ) ;)

Znam da su 361 mogli voziti samo oni koji su znali, a tada ja jako fino išao...a ako neznaš je voziti jako loše.

Poslednja izmena:
MAN 463 loše ide? Onda nešto nevalja...:confused:
Ako sve valja, oni idu jaaaako dobro (za raliku od Mercedesa :) )
Znam jednu 414icu koja odere actrosa 48 i volva 480 uzbrdo (puni i jedni i drugi, a i treći :) ) ;)

Znam da su 361 mogli voziti samo oni koji su znali, a tada ja jako fino išao...a ako neznaš je voziti jako loše.

Ti znaš jednu 414-cu koja briše sve redom po putu a ja sam ih video na hiljade...a 463/4 je već domaći zadatak za druge kako kamion treba da ide! A za actros ne treba trošiti reči, kamion je dobar udoban, to je ok. Ali da ne ide ne ide i tačka. A i kada hoće da ide on diže temperaturu i džaba ti snaga. Vozio sam pre 10 godina actrsa 1840 tada ih bilo 2 u timočkoj krajini, kamion čudo u to vreme. jedino donji ležaj je bio iz tri dela i toloko tvrd kao drvena klupa a ja gore ne volim da spavam to mu je bila ogromna mana čudi me da je švaba tu omanuo. A tada smo vukli blokove iz Salaša za Preševo, stalno sam išao sa kolegom koji je vozio mana 19362, teret 32-33 tone. Uz Tresibabu (uspon 8-10% 8kilometara ) pet lakat 180 stepeni krivine. Prvih 1-2 kilometara idem 5+ brzinom onda počinje da se greje uključi visko koji radi kao vršalica prebučan je i smanjim u 4- brzinu i man ladno ode, on je celo brdo išao 5- brzinom i nije uključivao visko. A actros je bio prešao 170000 km a man skoro milion!

Zena vozac kamiona, na zapadu ih ima, nisu bas tako retka pojava.

4157093.jpg

E j... ga!!! Od šta bežiš, to te stigne. Kunem se u Man-a a kudim Scaniu a sad za neki dan dužim Scaniu R-500 2009 god. Danas je čovek, kod koga treba za neki dan da počnem da vozim doterao. 2009 avgust mesec ima 126 000 km, crvena kao nova. Sve na dugme, komande menjača na volanu, kako li ću ja to da vozim, je..m li ga. Tu je kolega Trucker Smederevac, ako nešto zapne zovem njega.

Poslednja izmena:
E j... ga!!! Od šta bežiš, to te stigne. Kunem se u Man-a a kudim Scaniu a sad za neki dan dužim Scaniu R-500 2009 god. Danas je čovek, kod koga treba za neki dan da počnem da vozim doterao. 2009 avgust mesec ima 126 000 km, crvena kao nova. Sve na dugme, komande menjača na volanu, kako li ću ja to da vozim, je..m li ga. Tu je kolega Trucker Smederevac, ako nešto zapne zovem njega.

nemoj dzabe da me zoves
ja i ovu moju mrzim do te mere da me nista extra ne interesuje osim sta mi bas treba :lol:

More zlatna je scania i svi noviji kamioni, kada se setim kada sam vozio rabu-daf leti greje zimi hladi! Pa kada počne da mrzne vazduh, jao majko mila! Pa zimi pre nego je upalim držim start sprej pola sata na radijator da se razgreje da bi mogao da prsne u dovod vazduha. Kada se svega setim, a nije bilo tako davno dođe mi da ove novije kamione prvo poljubim u masku pre nego sednem u njih. Pa kada dođe neki klinac na terminal pa kaže actros loš ne ide dođe mi da mu nabijem mercedesovu značku u nos. Sedi sine u fapa ili rabu pa da vidiš kako ide!!!

ma daj mi i dajca da vozim samo ako ima para...
a sad kad sam vec kupovao sebi noviji kamion, gledao sam volvo-e prvenstveno
al svi ubili skoro pa milion km... i onda uzmem ovu skaniju
i pokajao sam se. eto POKAJAO SAM SE

Ćuti, dobra je. Ako ti ne valja prodaj je i za te pare kupi10 rabe pa pravi špediciju! Šalim se svi smo se malo razmazili i zaboravili smo na muku, pa samo nalazimo mane. Ja u jednu smenu za 4 i po sata stignem iz Užica do Zaječara (man 19464) a kada sam vozio rabu za istu relaciju (275 km) mi trbalo 7-7 i po sati, i to uz jednu dobru pauzu skoro cela noć.

Ćuti, dobra je. Ako ti ne valja prodaj je i za te pare kupi10 rabe pa pravi špediciju! Šalim se svi smo se malo razmazili i zaboravili smo na muku, pa samo nalazimo mane. Ja u jednu smenu za 4 i po sata stignem iz Užica do Zaječara (man 19464) a kada sam vozio rabu za istu relaciju (275 km) mi trbalo 7-7 i po sati, i to uz jednu dobru pauzu skoro cela noć.

Nismo se malo razmazili nego mnogo.Moj cale je 60-ih sa 13-icom i prikolicom isao za Rijeku preko Gorskog kotara i Delnica,Ja sam pocetkom 90-ih isao sa DAJCEM za Sloveniju i Hrvatsku i to duplakom a sada mi je tesko da sednem u Actrosa i da se do uvece vratim kuci.Svi odma pitaju koje je godiste, koliko je pregazio,dal ima klimu,dal ima suvo ili vodeno Vebasto a spavali smo po Bugarskoj gde smo stigli pa kad se ujutro probudim flasa vode skroz zamrznuta.:think::bye:

ma nismo se skroz razmazili
ja sam 4 godine vozio F10 kome webasto zadnji put radio 1995 :lol:

uostalom, sve napreduje pa sto ne bi i kamioni?
moj matori vozio magirusa sa vazdusnim hladjenjem, j.bg
takva vremena bila. sad je sve to malo novije i bolje.

Bas lepo sto si stavio sliku scanie 620 pa me podesti zasto se volvo 700 ks vodi kao 700ks kad scania od 620ks ima 80ks manje a obrtni moment 3000Nm a volvo sa 700ks 3150Nm da nepricam o scaniji od 730ks koja jaca samo 30ks a ima 3500Nm sto je jako mnogo a potrosnja kod 620 je malo a kod 730 mnogo manja od volva

truckeru hvala na savetu za tursku pravi si kolega ja odoh i vratih se bez problema i ostade mi dovoljno crnih troskova

ma daj mi i dajca da vozim samo ako ima para...
a sad kad sam vec kupovao sebi noviji kamion, gledao sam volvo-e prvenstveno
al svi ubili skoro pa milion km... i onda uzmem ovu skaniju
i pokajao sam se. eto POKAJAO SAM SE

ha ha ha kune se u volva a nece da ga kupi sa preko milion a ja do prosle godine vozio scaniu od 1.4mil i nikakvih problama nisam imao cak mi je i ulje trosila 4-5litara na 40.000km a vozio samo lokal po srbiji sa lepim teretom

Back