Kamioni i autobusi

Чим питаш на овој теми ценим да идеш камионом? Ако је тако, једино та деоница око Чемерног може да буде проблем, мада прошле године када сам ишао туда коначно решење за тај део пута је било при крају изградње и не знам да ли је до сада завршено... иначе, од Требиња можеш и на Херцег Нови јер је урађена комплетна та деоница проширена и заиста лепа за вожњу. Додуше, део тог пута кроз ЦГ се наплаћује 3€ за ауто, а за камион вероватно још више... и тако... :)

ЕДИТ: Сад видим да си написао аутом... само цепај туда, од Требиња фурај на ХН и то је то ;)

Ma ne idem kamionom nego autom sa porodicom.Kad sam isao kamionom nisam mogao da biram nego na prelaz koji te najave i to ti je.Inace kao sto sam vec rekao nisam tuda isao sigurno 10-tak godina a i kad sam isao putevi se tek obnavljali od rata.E sad ici cu ovamo na Zlatibor i dalje a planirao sam da se vratim preko RS cisto malo da razgledamo okolinu:think::bye:

Ma ne idem kamionom nego autom sa porodicom.Kad sam isao kamionom nisam mogao da biram nego na prelaz koji te najave i to ti je.Inace kao sto sam vec rekao nisam tuda isao sigurno 10-tak godina a i kad sam isao putevi se tek obnavljali od rata.E sad ici cu ovamo na Zlatibor i dalje a planirao sam da se vratim preko RS cisto malo da razgledamo okolinu:think::bye:

Ja sam se vratio prošle godine iz Herceg Novog tim novim putem koji se plaća preko Trebinja-Goražda-Zlatibor-Požega i put je dobar i zanimljiv.

Занимљиво је ићи Босном преко Зворника све до Лознице па тек опнда прећи у Србију и ићи на Шабац и загребачки аутопут... километража слична, а пут кроз Босну стварно екстра ;) ја ишао прошле године два пута туда и планирам и ове... ове године сам ишао два пута у ЦГ преко Златибора и на Бродарево па сам мало пожелео Босну :)

Занимљиво је ићи Босном преко Зворника све до Лознице па тек опнда прећи у Србију и ићи на Шабац и загребачки аутопут... километража слична, а пут кроз Босну стварно екстра ;) ја ишао прошле године два пута туда и планирам и ове... ове године сам ишао два пута у ЦГ преко Златибора и на Бродарево па сам мало пожелео Босну :)

Tako sam i planirao, da udjem u Bosnu na Karakaj pa na Milice,Vlasenicu,Han Pijesak,i dalje na Srbinje,Cemerno do Trebinja stim sto sam ja od Trebinja dalje kroz CG ranije isao na Viluse, Niksic, Danilovgrad preko Podgorice do mora a sada bih isao pravo do HN.Neznam samo da li bosanci traze zeleni karton posto na sajtu AMSS pise da za CG nije potreban:think::bye:

Tako sam i planirao, da udjem u Bosnu na Karakaj pa na Milice,Vlasenicu,Han Pijesak,i dalje na Srbinje,Cemerno do Trebinja stim sto sam ja od Trebinja dalje kroz CG ranije isao na Viluse, Niksic, Danilovgrad preko Podgorice do mora a sada bih isao pravo do HN.Neznam samo da li bosanci traze zeleni karton posto na sajtu AMSS pise da za CG nije potreban:think::bye:

Koliko ja znam za bosnu ti treba zeleni karton.

Препоручујем ти улазак у БиХ на Шепку (код Лознице) јер је пут од Шепка до Каракаја бољи са босанске стране. За БиХ ти 100% треба зелени картон као и пасоши за децу. ;)

ja brate vise ne znam gde udaram
ovo malo vremena sto provedem kuci uglavnom prespavam, jedem nesto i ajd opet
pogodio sam posao po zelezari nesto da vucem i dva vozaca i ja se samo menjamo, kamion se
ne gasi. da kucnem u drvo - izgleda ce da potraje ta kampanja, a posle izgleda pada neki fh12 xl ;)

Samo da pozdravim sve bivše kolege. Pre dva meseca sam batalio kamion, okačio sam dozvolu o klin! Smučilo mi se više kada sam video kakve budale počele da voze kamion i koliko su pale cene prevoza a automatski i naše plate. Zadnji pu sam bio dve ture u Bugarsku iz Henkela-Kruševac i kada sam sve sabrao i oduzeo od obe ture mi ostalo oko 80-90 evra a proveo sam na putu 11 dana, tada mi je pukao film i rekao sam sebi Slave dosta je bilo 19 godina. Zaposlio sam se kod drugara i sada vozim taksi po Zaječaru i okolini. Plata mi na 20% izađe od 220 do 250 evra. Vozim dobar auto, sve dnevne troškove, doručak, kafu, cigare, sladoled itd pokrije bakšiš tako da mi plata ostane cela. Spavam kući ne kupam se više flašama od 2 litara i ne spremam hranu po prašnjavim parkinzima. Uvek sam čist, doteran i obrijan, ne mogu sebe da prepoznam. Nemam cimanje i raspravu sa policijom Ako se vrati vreme kao do pre 2 godine eto mene opet u kamionu, dok je ovako ja vas pozdravljam.

Da li je neko isao za tursku (instanbul, ankara)? Kakvi su troskovi, put, sta treba od papira, koje dozvole, da li je bezbedno svuda ili na odredjenim mestima da se parkira, koliko se placa tura ka tamo i koliko povratna?

Kaze gazda da cu mozda preci malo na spediciju ovde slabo posla sa trgovinom

ko ce s tobom sad da raspravi ko tu kome sta...
i ti sebe zoves nekim vozacem? pa prvi ti ako ne gledas interese tvoje firme (odakle tebi dolazi plata)
ko ce da gleda?? valjda ti je bolje 10% od posla gde ima para nego od posla gde se lezi ceo dan a
para nema, a? ili ti je vazda zao sto gazda zaradjuje vise od tebe? izvoli bato, kupi kamion pa klati
da vidis to koliko je slatko

ja hocu da radim to nije problem nazanima me koliko gazdi ostaje, ako budem krenuo u spediciju neverujem da ce to dugo potrajati jer je spedicija samo pomoc da ne stojimo a nadam se da ce brzo krenuti prodaja i da se vratim na stari posao.Trucker nije ni bitno nisi jedini koji zna kad krenem sve cu usput da saznam hvala ti u svakom slucaju.

Back