Kamioni i autobusi

On je imao i neki tezak udes, tako da je i to doprinelo obustavljanju proizvodnje.

A evo i jednog Skyliner-a po meni najlepsi i najbolji deker;)

Image044-1.jpg

Poslednja izmena:
Kako je to lepo rekla teta Djana u "lepa sela lepo gore"
- Od gledanja nema selameta!

Slovenac, brate - kad cemo vise na to pivo covece??
Radi li jos Parmenac, da bar odemo i na teletinu? :lol:

Brate nikako da stignem, keve mi ono kad smo se culi vrate me za Bredu nocas sam tek stigao sa puta. mislio sam da cu biti tu par dana ali nocas idem za Pariz pa se cujemo cim dodjem. Sad kad se vratim trebalo bi da malo odmorim pa se gledamo i locemo negde :)

E recite mi onaj MAN F1 sto je neko izbacio slike ovde na forumu, odakle je taj kamion ili ti vlasnik? Skoro ga videh na carini u Cacku.

Brate nikako da stignem, keve mi ono kad smo se culi vrate me za Bredu nocas sam tek stigao sa puta. mislio sam da cu biti tu par dana ali nocas idem za Pariz pa se cujemo cim dodjem. Sad kad se vratim trebalo bi da malo odmorim pa se gledamo i locemo negde :)

E recite mi onaj MAN F1 sto je neko izbacio slike ovde na forumu, odakle je taj kamion ili ti vlasnik? Skoro ga videh na carini u Cacku.

Kamion je od firme "Lider trans" iz Pudaraca - Grocka, mada su sad fakticki iz Lestana posto su otvorili kancelariju tu kod komsije i tu parkiraju kamione, inace jos znam da imaju tri aktrosa mp2, dva crvena megaspejs i jedan plavi LS... Od kad su ovde vidim da vuku samo hladnjece, nisam ih do sada vidjao sa komercijalkama...

Croatia Bus je imao 2 takva....a možda ima još. Ali imao je neoplan i većih autobusa.

Jumbocruiser

jumbocruiser.png

Inače najveći bus ikad napravljen (za normalan saobraćaj). Nekih 20ak komada napravljeno, ostalo 10ak u životu. Proizvodnja je poočela 1975, zadnji proizveden 1992. Ovaj sa slike je obnovljen. Inače projekt je propao jer su mnoge europske zemlje zabranile saobraćaj svojim cestama tom autobusu :thumbdown:

:worth:

Kad smo već kod tih spratnih, ovaj na slici je nesumnjivi otac svih takvih.
LondonacImage002-1.jpg

Dah Londona u Novom Sadu. Inače se ovih autobusa nažalost i sami Londonci odriču. Na njihovim ulicama ih je ostalo samo 20 i svi su angažovani na prevozu turista. U te svrhe se koristi i ovaj kojeg sam snimio

U Gsp-u Novi Sad ima jedan takav slican plavi koji je davno saobracao ulicama NS-a, bilo ih je par komada, a u Bg-u je skoro agencija BS turs kupila dvospratnog Neoplana Centrolinera otvorenog bez krova i u saradnji sa turistickom organizacijom Bg-a oraganizuju turisticke voznje po gradu, bio je i clanak u novinama.

U Gsp-u Novi Sad ima jedan takav slican plavi koji je davno saobracao ulicama NS-a, bilo ih je par komada, a u Bg-u je skoro agencija BS turs kupila dvospratnog Neoplana Centrolinera otvorenog bez krova i u saradnji sa turistickom organizacijom Bg-a oraganizuju turisticke voznje po gradu, bio je i clanak u novinama.
Taj plavi je godište 1932., inače je u sasvim voznom stanju i pojavljuje se povremeno i na susretima veterana. Crveni je Leyland Routemaster.

A jel ima još u NS opnaj neki koji je bio double decker, ali ga je vozač skratio za 1 deck :) Mislim da je bio u NS....uglavnom, nakon toga svi su ga hteli voziti jer je išao puno bolje od ovih ostalih (normalno...)

Jel ima neko iskustvo sa Srboexportom?Plate,uslovi i ostalo...
Do skoro sam ih cesto vidjao gore po Evropi, ima ih i sad samo slabije. Dosta sam pricao sa njihovim vozacima i mogu ti reci da su uslovi katastrofa. Placaju ali to su smesne pare, npr. ako vozis u nekoj firmi, lupam sad bilo kojoj, i tura od deset dana ti bude 400 jevreja kod njih ces dobiti 320. Lupam cifre ali samo da znas razliku. A i u poslednje vreme sam od dosta ljudi cuo da su postali kao auto skola posto ih masovno napustaju. Sad *** vidi mozda su se promenili na bolje, sto cisto sumnjam :)

evo i ja sam poceo neki dan da testiram TIMOCOM i zaista sam zadovoljan. mogao sam cak za par dana naci turu!!! i sto je najbolje oni proveravaju korisnike!!! na cargoagent mogu svi pristupiti nemoraju cak ni imati firmu!!!
Lepo sam ti rekao TIMOCOM je zakon moze da prica ko sta hoce. I jos nisam cuo nekoga da se zalio na njega. A to sto proveravaju korisnike pa to je valjda bolje?

znam taj kamion.
cesto smo zajedno cekali red ispred japanskih makaza u zelezari. sad kad se setim toga place mi se...
nije los, ali je mnogo presao. tad sam na njemu video oko 900.000km, a to je bilo pre 4 godine.
U pa skoro milionce jos pre 4 god? Sta ja da kazem za mog mana, jednom je vec okrenuo "okrenuo" brojcanik i sad na satu 712.000km a i dalje ide kao metak. Ti si ga truckeru video, i dalje jos leti koje kuda, do duse malo purnja ali boze moj :)

05062009(001).jpg

26052009(001).jpg

A ovo sam morao da izbacim, ne da mi se svideo nego nema dalje:

MAN.jpg

MAN1.jpg

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru,gledam trazim,ali sve slabo...nema nesto previse posla,a i pretpostavljam da ne bi mogao u Srboexportu da radim jer nemam iskustva na sleperu...

Nego kako je u golubarniku spavati,koliko je to uopste gore,jel ima neka pregrada jos gore?

Back