Kamioni i autobusi

Trucker, nemoj tako... znaju i tvoje kolege... u stvari skoro redovno krecu u preticanje iako kilave 50-60 na sat a vide da su spori, pa nastavljaju u fazonu "zabole me jaci sam, neka koci". Tako je i onaj autobus upao u Tisu zbog pametnjakovica koji je bio jaci...

Onih 800.000 km je ukupno ili samo taj motor?
Ukupno koliko sam ga ja razumeo. Ali mi je i dalje sumnjivo. Ako sve prodje kako treba - idem za par dana pa cu sam da se uverim.

moje misljenje je da si u pravu trucker

volvo izgleda poceo odskakati od ostalih

ali mi ovaj merdzo ruzan
Volvo odskace od ostalih jos od 1930 :lol:

Možda, ali to im je najveća kabina, a sem toga je ceo prostor vozača povišen, odnosno udaljen od motora, pa je vožnja osetno tiša nego u običnoj kabini.
Ne bih bas rekao. Vozio sam se u takvom citavih 400km. Nista bolje niti gore nego ostali. Ali je lepa komandna tabla - sve ergonomski uradjeno, krevet i police su na zavidnom nivou. Sve je uradjeno od neke "bogate" plastike, nije neka MAZ - KRAZ - UAZ varijanta. I za osnovne varijante nisu stedeli, tako da mi se to svidja. Isto i cela masinerija deluje ok na tim kamionima - sper radi savrseno, menjac upada kako volis, dosta dobar sistem filtriranja goriva i vazduha.
Sve u svemu - moze da posluzi dok ne dodje neki VOLVO FH16 520HP! :twisted:

Opet napominjem - videcu za njega, nesto para imam a nesto cu da pozajmim. Da ne bude posle da vazda pricam neke bajke...

Ukupno koliko sam ga ja razumeo. Ali mi je i dalje sumnjivo. Ako sve prodje kako treba - idem za par dana pa cu sam da se uverim.
Sumnjivo je i meni, zato sam te i pitao, to godište često ima i preko 1.500.000.
Ne bih bas rekao. Vozio sam se u takvom citavih 400km. Nista bolje niti gore nego ostali. .
Poređenje je bilo u odnosu na MB s običnom kabinom, merili su na testu i bilo je dosta tiše.

Možda ispadne da ja sad tu nešto malo tupim i tražim dlaku u jajetu, ali ono što ja znam o kamionima, a to nije mnogo:

Ranije dok sam stopirao, gledao sam da moj prevoz bude kamion, jer sam se ipak nekako bezbednije osećo u kamionu kojim upravlja profesionalac, nego u putničkom automobilu. Dakle, puno puta sam se vozio sa kamiondžijama, vozio sam se u svim kamionima, uključujući i "Čavdare" (Škoda) :lol: a pošto - kao što znamo :lol: - volim sve što ide na fosilno gorivo, interesovao sam se onako u osnovnim crtama o mišljenju kamiondžija u vezi kamiona koji trenutno voze, koliko su ih promenili i slična detinjasta pitanja. I obavezno bih pitao o njihovom mišljenju u vezi najboljeg (najkvalitetnijeg) kamiona. Neka moja anketa:
Broj 1 je u 90% slučajeva bio Volvo, iza njega Skanija, pa Daf (inače DAF XF serije ima najveću zapreminu kabine, a ne Mercedes Actros). Po udobnosti broj 1 je bio Renault AE Magnum (kako to pliva 'bemti...da čovek dobije morsku bolest :D)...

Možda ispadne da ja sad tu nešto malo tupim i tražim dlaku u jajetu, ali ono što ja znam o kamionima, a to nije mnogo:

Ranije dok sam stopirao, gledao sam da moj prevoz bude kamion, jer sam se ipak nekako bezbednije osećo u kamionu kojim upravlja profesionalac, nego u putničkom automobilu. Dakle, puno puta sam se vozio sa kamiondžijama, vozio sam se u svim kamionima, uključujući i "Čavdare" (Škoda) :lol: a pošto - kao što znamo :lol: - volim sve što ide na fosilno gorivo, interesovao sam se onako u osnovnim crtama o mišljenju kamiondžija u vezi kamiona koji trenutno voze, koliko su ih promenili i slična detinjasta pitanja. I obavezno bih pitao o njihovom mišljenju u vezi najboljeg (najkvalitetnijeg) kamiona. Neka moja anketa:
Broj 1 je u 90% slučajeva bio Volvo, iza njega Skanija, pa Daf (inače DAF XF serije ima najveću zapreminu kabine, a ne Mercedes Actros). Po udobnosti broj 1 je bio Renault AE Magnum (kako to pliva 'bemti...da čovek dobije morsku bolest :D)...

al zato kad se popnes u magnuma ne izlazi ti se ni da pisas! ja naviko da iskacem iz kabine (imam 2m) pa zamalo da se zeznem kad sam izlazio iz magnuma. lepo mi reko badzic "polako, nije volvo" :D

24-1.jpg

20.jpg

Back