Kamera

Anche_

Zainteresovan član
Poruka
293
Pre nekoliko nedelja sam kupila lap top i imam kameru ali mi ne radi... Ne znam sta da radim?? Probala sam neke programe ali nista ne vredi...
Sta da radim???

sta si probala? da li si podesila u skype-u ili msn-u ili sta vec koristis onaj deo za audio i video? da li su instalirani drajveri za kameru, pogledaj u device manager-u da li ima nesto sa zutim znakom. koji laptop je u pitanju?

sta si probala? da li si podesila u skype-u ili msn-u ili sta vec koristis onaj deo za audio i video? da li su instalirani drajveri za kameru, pogledaj u device manager-u da li ima nesto sa zutim znakom. koji laptop je u pitanju?

Probala sam razne programe... U skype-u mi ne vidi kameru, a u msn-u isto... Nisam nista instalirala... A kada ubacim CD koji sam dobila, zablokira kompjuter i pojavi se plava pozadina sa nekim slovima... Lap top je emachines E627...

Da li je kamera uopšte uključena. Na više laptopova (modeli stariji od godinu dana) koji su mi prošli kroz ruke postojao je taster koji uključuje kameru. Dalje, postavlja se pitanje da li je predistal instalacija OSa ili je sistem podignut sa instalacionog diska. Koja je razlika? Ako je predinstal onda su verovatno svi drajveri na svom mestu i OK, ali ako je sistem podignut sa CDa, onda ako kamera nije bila uključena onda nije ni detektovana, a samim tim ni drajveri nisu instalirani.
Neka me neko ispravi ako grešim.

aj kad ti se ponovo pojavi taj plavi ekran slikaj i postavi ovde tu sliku, da vidimo u cemu je problem.

Ispalo je da je taj CD samo za Linux a ja sada imam Windows... Nisam znala.. :rumenko:

Da li je kamera uopšte uključena. Na više laptopova (modeli stariji od godinu dana) koji su mi prošli kroz ruke postojao je taster koji uključuje kameru. Dalje, postavlja se pitanje da li je predistal instalacija OSa ili je sistem podignut sa instalacionog diska. Koja je razlika? Ako je predinstal onda su verovatno svi drajveri na svom mestu i OK, ali ako je sistem podignut sa CDa, onda ako kamera nije bila uključena onda nije ni detektovana, a samim tim ni drajveri nisu instalirani.
Neka me neko ispravi ako grešim.

Moze li neki jednostavniji "opis"??? :dontunderstand: :rumenko:

Ako sam dobro shvatio konačno to je bio laptop sa instaliranim Linuksom. najjednostavniji način ti je sledeće. Na sajtu proizvodjača naći i skinuti drajvere za vindows koji imaš.
Kako bi lepo i brzo došli do ovoga da si odmah napisala da je imao na sebi linux.
Da li je slučajno prizvodjač tog laptopa ima veze sa Acerom? Pronašao sam ovaj link
http://www.driverroot.com/root/402437.html
Acer eMachines E627-202G25Mi drivers
pa reko da nije neka sličnost. Greška je bila što skide linux a neizlista USB uredjaje onda bi znala tačnog proizvidjača kamere to jest čip i bilo bi lakše i brže . Ovako nisi sama sa tim problemom. Ima vas još koliko vidim.

dodato : Bar nam sada kaži koji je vindows u pitanju. Windows je mnogo širok pojam od 3.1 pa dalje do windowsa 7. Probaj malo da bolje pogledaš podatke možda nadješ proizvadjača laptopa. biće lakše. Modela laptopova ima mnogo a kamera samo nekoliko, probaj da vidiš negde kolko ima megapiksela, nije nikakav podatak ali ......

Poslednja izmena:
Pre svega treba aktivirati kmeru. Na nekom od F dugmića u vrhu tastature je nacrtana kamera, u kombinaciji sa Fn dugmetom (obično je ispod levog shift-a) uključuje kameru...

Nemam pojma da li si još na forumu, ali ti hvala jer sam nakon 3 sata reinstaliranja i drndanja računara shvatila da je kamera bila samo isključena. :)

Back