KAMENOLOM

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)

KAMENOLOM

Postoji jedan grad.......bez granica i večit. Grad bez vremena i prostora.U njemu, ima hiljade uličica, uskih i uglavnom strmih. Postoje i široke ulice......bulevari.....takodje strmi. Tim bulevarima se šetaju poznati likovi grada Kamenoloma........političari, naučnici, umetnici, estradne zvezde, biznismeni i ostali zaslužni gradjani zbirno nazvani kamenje. Neki su teži a neki lakši, različitih su oblika i boja.....ali su svi krupni i stameni. Oni obični stanovnici obitavaju i uskim uličicama. E, to su kamenčići. Ima ih od svih fela...okruglih, četvrtastih, debeljuškastih, dugačkih, tankih, šarenih i jednobojnih.....ima i sjajnih......ima i oblutaka.
Na vrhu grada stoji gradonačelnik......jednom i za svagda izabran. Ime mu je Život a nadimak dat od milošte, Sudbina. To je stoga učinjeno jer ova reč Život ume pregrubo zvučati a i muškog je roda, pa ravnoteže radi u grubosti i nežnosti a vala i u polovima dobi nadimak ženskog roda.
Pitate se zašto su ulice strme? Zato da bi gradonačelnik mogao odozgore sa šutne bilo koji kamen ili kamenčić. E, sad......kad reši da šutne kamen, onda se dotični zaslužni gradjanin strmoglavi niz bulevar i kako je težak i debeo tako se njegovo udaranje po tlu prenosi i na sporedne, male ulice, te po neki kamičak izgubi ravnotežu. Ubrzo, zavlada mir u malenim ulicama.
Mnogo češće, tj svakodnevno, Život šutira one kamičke. Kako su maleni, kada ih dotični gospodin zvekne nogom, oni jadni odlete na sasvim drugi kraj grada sve udarajući o ivičnjake strmih uličica i o druge kamičke koji se mirno šetaju. Pri tom, u većini slučajeva nemaju pojma zašto su šutnuti. Sav ugruvan, i daj Bože u komadu, mali nesretni kamenčić se nadje u nepoznatom delu grada medju nepoznatim oblutcima. I šta radi kamičak? Svrati u prvu kafanu, popije piće i uključi svoj GPS da nadje put kući.
Ali, ima jedna otežavajuća okolnost.......povratak kući je uzbrdo....hahaha

PS Ajmo kamičci u novi dan......zora je prelepa :heart:
PSPS Izvinjavam se ako sam neki kamen svrstala u kamičke....virtuelna omaška :)

Noćas sam bila oblutak
što staje na dlan
kamičak što neće u san
Ispruži dlan
da odem u san
jer...sutra je novi dan​

Svuda nailazimo na isto.U Indiji koja tebe možda zato i zanima,učenici monasi upravo samo to i uče u prve dve godine,izgovarajući samo par reči za sve što vide oko sebe:"to si ti".Što je više različito to je više isto;zanimljivo je da ti uočavaš svu različitost detaljno a onda ovakvim poredjenjem pokazuješ da ti ni opšte nije strano.
Lepa poezija oblutku.Šta ćeš danas da budeš?:heart::klap::klap::klap:

kamicak.jpg
zvala si da se negde ide???

U trenutku kad nekome nešto draujemo;
i to sa ljubavlju optočimo,
postajemo nalik dragom kamenu,
oblutak koji dragocen postaje.

Tvoje priče, pesme, pošalice ,
svedoče o tome kako oblutak u
dragulj se oblikuje;
sve češće svetli
i predivan postaje...:heart:

cluster-titanium2.jpg

zxy;bt98875:
Svuda nailazimo na isto.U Indiji koja tebe možda zato i zanima,učenici monasi upravo samo to i uče u prve dve godine,izgovarajući samo par reči za sve što vide oko sebe:"to si ti".Što je više različito to je više isto;zanimljivo je da ti uočavaš svu različitost detaljno a onda ovakvim poredjenjem pokazuješ da ti ni opšte nije strano.
Lepa poezija oblutku.Šta ćeš danas da budeš?:heart::klap::klap::klap:

Ma ja sam ti sva opšta i pojedinačna.....po potrebi :rotf:
Samo malo mozganja kad neće san na oči....hvala Z :cmok2:
Danaaaaaaas......pčelica vrednica..:manikir:..moram da nadoknadim jučerašnje celodnevno ....odsustvo praktičnosti .....o večernjem izlasku i da ne pričam :rotf:

pely;bt98879:
U trenutku kad nekome nešto draujemo;
i to sa ljubavlju optočimo,
postajemo nalik dragom kamenu,
oblutak koji dragocen postaje.

Tvoje priče, pesme, pošalice ,
svedoče o tome kako oblutak u
dragulj se oblikuje;
sve češće svetli
i predivan postaje...:heart:

cluster-titanium2.jpg

Jao Pely.. :rumenka:..zagubiše se negde sve moje reči. Hvala na divnom komentaru .....:heart:
Nemojte bre ljudi toliko......ej, to sam ja....samo Ljilja....uf bre

Ljiljce,divim ti se iz najmanje dva razloga...
1.pises sjajne texstove
2.to ti polazi za rukom u vrijeme kad se pijetlovi bude,unatoc cinjenici da si sinoc bila budna do iza ponoci.....
Ima jos puno razloga,all necu da ih vise nabrajam da se ne uobrazis....he,he

RiadaT.;bt98887:
Ljiljce,divim ti se iz najmanje dva razloga...
1.pises sjajne texstove
2.to ti polazi za rukom u vrijeme kad se pijetlovi bude,unatoc cinjenici da si sinoc bila budna do iza ponoci.....
Ima jos puno razloga,all necu da ih vise nabrajam da se ne uobrazis....he,he

ja malo spavam......hvala, nemoj više :cmok2:

uspavana lepotice..budi svoje milo lice...

iluzije jesu hrana od blokada i zabrana
no to kratkog veka biva sto pomuti oko zbilje
sve da bude sto i nije a hteli bi da potraje
da nas dize u nebesa da probamo sva cudesa
da sve jesmo sto nam nije nekim cudom namenjeno
za zivota da pijemo vodu koja um potresa
da mekshamo zbilju cudnu..zeljama bez interesa...

to tek ceznja zbija shale..igra s' dushom skrivalice
:zag::mrgreen::heart:

Tol;bt98900:
uspavana lepotice..budi svoje milo lice...

iluzije jesu hrana od blokada i zabrana
no to kratkog veka biva sto pomuti oko zbilje
sve da bude sto i nije a hteli bi da potraje
da nas dize u nebesa da probamo sva cudesa
da sve jesmo sto nam nije nekim cudom namenjeno
za zivota da pijemo vodu koja um potresa
da mekshamo zbilju cudnu..zeljama bez interesa...

to tek ceznja zbija shale..igra s' dushom skrivalice
:zag::mrgreen::heart:

sve si u pravu.....zato i imamo GPS :cmok2::mrgreen: :rotf:

Back