Kamen u žuči

• Začetnik teme Začetnik teme Cinci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cinci

Zainteresovan član
Poruka
186
Juče sam saznala da imam dva kamena u žuči - jedan je 14 mm,drugi 16 mm. Bila sam kod privatnog lekara zbog čestih napada, ja sam mislila da je u pitanju želudac iliti H. bakterija, pa su mi uradili gastroskopiju i UZ gornjeg abdomena. Da li neko od vas zna koliko se čeka na operaciju u redovnoj bolnici, a koliko u vojnoj bolnici (Novi Sad), i da li neko eventualno zna cene (otprilike) ukoliko se odlučim za operaciju u nekoj privatnoj bolnici? Do sada sam već imala 8-10 napada, ne bi volela da ih imam još. Dobila sam dijetu, medjutim iskreno rečeno i do sada sam izbegavala mahunarke, krastavac i sve ono što je na listi namirnica za izbegavanje. Unapred hvala svima na odgovorima!

Da li si koristila i te magnete, tj. da li je i to zaista neophodno?

magnete nisam
koristila sam magnezijumovu so, maslinovo ulje i cedjeni grejp
i navedeni rezim uzimanja
ne bih pisala o tome da nemam licno izuzetno pozitivno iskustvo
sklona sam pravljenju kalcifikata i u bubrezima i u zucnoj kesi
ovakvo ciscenje primenjujem dva puta godisnje

Preporucujem da ne pravis budalu od sebe, kamen ne moze da se "razbije" ishranom, a osim toga, on ti nije u jetri, nego u zucnoj kesi. Pusti budalastine i odradi laparaskopsku operaciju.

ne komentarisi ono o cemu pojma nemas
kamen se ne razbija, nego se izbacuje
i ako bude odradila tretman ciscenja, cinci ce da vidi da sem ta dva kamena koja su joj pronasli, izbacice najmanje jos desetak manjih kamncica i gomilu peska

ne komentarisi ono o cemu pojma nemas
kamen se ne razbija, nego se izbacuje
i ako bude odradila tretman ciscenja, cinci ce da vidi da sem ta dva kamena koja su joj pronasli, izbacice najmanje jos desetak manjih kamncica i gomilu peska

pa, zasto se ti ne vodis ovim sto si meni savetovala?
Promer prosecnog zucnog voda je znatno manji od ovih njenih kamencica, sto znaci da oni nikako ne mogu da se izbace, nego samo mogu da upadnu i da izazovu novi, veoma bolan napad, kakve je postavljacica teme vec dobijala.

pa, zasto se ti ne vodis ovim sto si meni savetovala?
Promer prosecnog zucnog voda je znatno manji od ovih njenih kamencica, sto znaci da oni nikako ne mogu da se izbace, nego samo mogu da upadnu i da izazovu novi, veoma bolan napad, kakve je postavljacica teme vec dobijala.

da kad je zucna kesa puna kamen se zaglavi
kad se prvo uradi ciscenje svih kanala, kamen nema gde da se zaglavi nego se izbaci svaki kamencic i pesak i zucne kese
zato postoji poseban rezim kako se i kada uzima ovo sto je navedeno

Preporucujem da ne pravis budalu od sebe, kamen ne moze da se "razbije" ishranom, a osim toga, on ti nije u jetri, nego u zucnoj kesi. Pusti budalastine i odradi laparaskopsku operaciju.
Молио бих те да не користиш болдовани израз.
Ја сам га патентирао и користио и против тебе, није фер.
Елем не знам како би се то назвало... рецимо отапањем, нпр.
Тамо пре 15так година осетим неке проблем и тежину с десне стране и одем код лекара, пошаље ме код интернисте на ултразвук и рече ми дословно: Пресавијена холециста, песак и неколико крупних и један изузетно крупан камен у жучној кеси, да ми неколико папира са саветима о исхрани и обавести ,, Младићу ви ћете морати на операцију"!
Младић више нисам, а нисам ни власник песка&камења у жучној кеси, а ни операцију нисам радио.
Прешао сам на исхрану пресном храном(на којој сам и данас) и отопио злотворе.
Када сам после пола године опет отишао код интернисте имао сам само песак и наколико малених каменчића, претпостављам да сам из пресне исхране избацио пресно месо и пресна јаја да ни тога не би било, али свеједно, никада више нисам имао ни пола тегобице, сем што сам за сваки случај тек да се уверим једном доста касније отишао на преглед ултразвуком да се обавестим како је жучна кеса чиста.
Камен у жучи је скоро увек само и само болест цивилизације.

da kad je zucna kesa puna kamen se zaglavi
kad se prvo uradi ciscenje svih kanala, kamen nema gde da se zaglavi nego se izbaci svaki kamencic i pesak i zucne kese

a kakve veze ima da li je puna ili je jedan kamen? govorim ti da je kamen veci od precnika kanala kroz koji treba da prodje. zato ne moze da prodje.

Nisam bas na to mislio, al ajde ok, da ne smaram vise.

Poenta je da ocigledno ima pogresno shvatanje kako dolazi do simptoma. To sto ona govori je kao da pokusas da proguras telefon kroz bastensko crevo. Nebitno je da li je jedan telefon ili deset njih, proci nece.

Poslednja izmena:
Свакако да је лапароскопска операција најбоље решење, без икаквих трава, посебних режима исхране ( ок, сваки др ће препоручити да се смањи унос масне хране и после операције )...
То се ради најчешће у дневној болници, не познајем особу која је задржана на опоравку дуже од 3-4 дана, а већина изађе сутрадан,
Праве се 3 мала реза на стомаку, буквално од око 1цм...

Добро, има и оних код којих је лапароскопска операција неизводљива, али, свакако се посаветовати са хирургом. :)

Да, листе чекања су прилично дуге. Цене су у нпр.КБЦ ''Др Драгиша Мишовић'' око 500 евра, за особе које нису из Београда, без упута.
Знам, јер је моја бака, која није одавде хтела ићи...а упут није добила, јер у свом месту има хирурга, који би је оперисао класичним путем.

Да, листе чекања су прилично дуге. Цене су у нпр.КБЦ ''Др Драгиша Мишовић'' око 500 евра, за особе које нису из Београда, без упута.
Знам, јер је моја бака, која није одавде хтела ићи...а упут није добила, јер у свом месту има хирурга, који би је оперисао класичним путем.[/QUOTE]

;) Hvala lepo na odgovoru -Crossing over- , tako nesto sam mislila, da dobijem konkretan odgovor...

Ovo ciscenje organizma koje je ovde pomenuto mozda nije lose ali je sigurno dugotrajan proces i iskreno sumljam da je moguce srediti orgaznizam za 24h.
Ako su napadi ucestali ja vise ne bih cekala.
Imala sam napade zuci i znam kako je to gadno a posle poslednjeg sam resila da se operisem laparaskopski.Operacija u opstoj anesteziji,mali rez pored pupka oko 1cm i jos jedan malo manji gore nesto vislje,kao i dve rupice na strani zucne kese.Boravak u bolnici dva dana,jedan pre operacije i dan operacije,vec sledeceg ujutru sam bila kuci.Rezovi mali,posle godinu dana skoro nevidiljivi.Operisana sam na VMA kao osiguranik iz Beograda sa uputom.Za ljude van Beograda mislim da je moguce uzeti uput i da se ceka mozda oko mesec dana.Sa placanjem nemam pojma koliko se ceka ali mislim da je oko 500e.

Знам, јер је моја бака, која није одавде хтела ићи...а упут није добила, јер у свом месту има хирурга, који би је оперисао класичним путем.

To se svuda sada radi kako je blizance opisala.
Ja znam za Zajecar jer je moj brat ( a i moja majka) operisao laparoskopski. Mislim da niko vise ne radi klasicnu operaciju.

Ovo ciscenje organizma koje je ovde pomenuto mozda nije lose ali je sigurno dugotrajan proces i iskreno sumljam da je moguce srediti orgaznizam za 24h.
Ako su napadi ucestali ja vise ne bih cekala.
Imala sam napade zuci i znam kako je to gadno a posle poslednjeg sam resila da se operisem laparaskopski.Operacija u opstoj anesteziji,mali rez pored pupka oko 1cm i jos jedan malo manji gore nesto vislje,kao i dve rupice na strani zucne kese.Boravak u bolnici dva dana,jedan pre operacije i dan operacije,vec sledeceg ujutru sam bila kuci.Rezovi mali,posle godinu dana skoro nevidiljivi.Operisana sam na VMA kao osiguranik iz Beograda sa uputom.Za ljude van Beograda mislim da je moguce uzeti uput i da se ceka mozda oko mesec dana.Sa placanjem nemam pojma koliko se ceka ali mislim da je oko 500e.

ko nije gadljiv na morsku so i maslinovo ulje - potpuno cisti zucnu kesu za 24h..u stvari i za krace..pocinjes u 16h a zavrseno je ujutru u 10h
ja sam izbacila na takav nacin tridesetak kamencica u martu..
ali necu da pisem vise na ovoj temi, posto ovde savete trazite u vezi operativnog nacina resavanja problema

To se svuda sada radi kako je blizance opisala.
Ja znam za Zajecar jer je moj brat ( a i moja majka) operisao laparoskopski. Mislim da niko vise ne radi klasicnu operaciju.

Раде, тамо где немају потребну оперму и у случајевима када је
лапароскопским путем немогуће прићи жучној кесици и одстранити исту.

- - - - - - - - - -

ko nije gadljiv na morsku so i maslinovo ulje - potpuno cisti zucnu kesu za 24h..u stvari i za krace..pocinjes u 16h a zavrseno je ujutru u 10h
ja sam izbacila na takav nacin tridesetak kamencica u martu..
ali necu da pisem vise na ovoj temi, posto ovde savete trazite u vezi operativnog nacina resavanja problema

Драга моја, ако ти није тешко, напиши мени на ПП. ;)

Раде, тамо где немају потребну оперму и у случајевима када је
лапароскопским путем немогуће прићи жучној кесици и одстранити исту.

- - - - - - - - - -

Драга моја, ако ти није тешко, напиши мени на ПП. ;)

imas link http://tetkasaveta.wordpress.com/201...ganizam-jetru/ rolas dole na ciscenje jetre, sam postupak i to je to
ne bih pisala o tome da nisam sama probala
radikalno je jer si taj jedan dan samo na laganoj obarenoj hrani ujutru i sledecih osam sati samo na rastvoru gorke soli..izmixani grejp sa maslinovim uljem koji se popije uvece dodje kao najukusniji osvezavajuci napitak..ujutru ide rastvor gorke soli jos dva puta..jako je bitno da se ispostuje satnica..od 9h ujutru do 10h izbacis sve kamencice i pesak koji imas..i to je to..
posle toga sledeca dva sata imas potrebu samo za tecnoscu, dobro je imati nacedjen sok pri ruci..ja sam iscedila jabuku, cveklu i narandzu i kao nova..
nista ne boli..nema grceva, kidanja,nikakvih neprijatnih osecaja

Много ти хвала!
Можда би могла бака да се посаветује са др, па да проба!
Никако да је убедим док је још млада да оде и лапароскопски се оперише!
Мислим, млада - има 67 година. Дакле, ије сувоше стара, очувана је. :mrgreen:

imas link http://tetkasaveta.wordpress.com/201...ganizam-jetru/ rolas dole na ciscenje jetre, sam postupak i to je to
ne bih pisala o tome da nisam sama probala
radikalno je jer si taj jedan dan samo na laganoj obarenoj hrani ujutru i sledecih osam sati samo na rastvoru gorke soli..izmixani grejp sa maslinovim uljem koji se popije uvece dodje kao najukusniji osvezavajuci napitak..ujutru ide rastvor gorke soli jos dva puta..jako je bitno da se ispostuje satnica..od 9h ujutru do 10h izbacis sve kamencice i pesak koji imas..i to je to..
posle toga sledeca dva sata imas potrebu samo za tecnoscu, dobro je imati nacedjen sok pri ruci..ja sam iscedila jabuku, cveklu i narandzu i kao nova..
nista ne boli..nema grceva, kidanja,nikakvih neprijatnih osecaja

Ovo sto pricas je fantasticno ako zaista deluje kao sto kazes.U svakom slucaju treba probati sve pa onda na operaciju.Jedino je problem od osobe do osobe kada je u pitanju sastav kamenja i da li ga je moguce rastopiti.Verujem da neki npr krecnjackog sastava mogu lako da se izbace kao sto si to ti uradila.Kada sam ja videla svoje kamencice kao zrna kafe,male,brano i sve bodljikave kao jezeve shvatila sam zasto su mi bolovi i napadi bili gadni da sam mislila kako umirem.Da sam kojim slucajem probala tu terapiju koju si ti iskusila pa da oni nisu mogli da se rastope i izbace nego da se onim svojim bodljama zakace negde usput verujem da bi me sada pokrila zelena trava moga zavicaja.;)Kada bi postojalo neko ispitivanje sastava kamenja pre operacije pa onda da se primene narodni lekovi to bi bilo dobro,ovako plasim se da je rizicno primeniti ga u svakom slucaju.Ti si imala srecu i dobro si prosla sto nije garancija svima koji imaju taj problem,nazalost.:(

Haha, nikako ne shvatam kako ljudi ti ne ukapiraju, cekaj ako moze ovako veoma lako - lezis gledas filmove, pijuckas cajeve grickas biljke i voala - sve nestane lako brzo evikasno bezbolno, cemu onda postoje hirurzi i hirurgija?

Kako ne izumre ta struka onda ljudi moji, kao sto su maltene izumrli obucari ili casovnicari koji popravljaju satove, i to sve sa dolaskom Kineza? Sve to "slicno" ovaj iglom i koncem prisiva creva, a onaj drugi prisiva kozu za djon i pertle.

Zasto bi neko isao da se sece dzabe i da se zajebava i da mu neko cacka po utrobi kada moze tim stvarima da se lako zaleci a da ne pominjem tek onu nepostojecu homeopatiju. Tj popijes nista i izlecis sve.

Razmislite o tome ljudi. Nisu neki glupi pa idu da se muce dzabe a vi se super-inteligentni pa cete nekim splacinama da se izlecite veoma lako i bez ikakvih problema.....Pre ce biti da je obratno, sto i jeste.

Back