Kamen u bubregu

nie123

Početnik
Poruka
3
Poštovani članovi, imam kamenčiće u bubrezima - jedan u desnom i dva u levom bubregu. Prošle godine sam izbacio jedan, pa znam da su crvenkasto - roze boje. O bolovima pritom - neću Vam pričati!!
Lekari samo govore da pijem PROLOM vodu. Žabe su, odavno, mala deca za mene, ali ništa. Povremeno osećam bolove i kamenčići još stoje gde su i bili.
Pitanje za Vas: da li je neko imao pozitivna iskustva sa nekim lekovima ili alternativnim sretstvima za rastapanje.

za rastapanje kamenja ne znam,ali kad pomenu bolove,setih se jezivih bolova koje je imao moj sin...imao je problem sa peskom u bubrezima,dr mu takodje rekao da pije prolom vodu,ali nikakva vajda mu nije bila.peska se resio ovim cajem,i ovo nije reklama,vec postujem fotke tog caja,mozda neko ima isti problem,pa moze da pokusa

dsc07578-1.jpg

caj uopste nije gadan,prijatnog je ukusa,bitno je samo piti ga po uputstvu,i ne odustati.

pa sto cutis opjo?

ja sam pre dvadeset godina imala prvi put yaglavljen kamen kad sam bila u osmom mesecu trudnoce.
drugi put mi se ponovilo tacno kroz dvadeset godina.

uzimala sam rovatinex i posle sam bila na th pivom..mnogo bolji efekat od prolom vode..
ya prolom sam cula da deluje, ali ne ova flasirana nego ona uzeta direktno sa izvora.
sad sam ok, ali ne bih volela da mi se isto desi za 20god..

Poštovani članovi, imam kamenčiće u bubrezima - jedan u desnom i dva u levom bubregu. Prošle godine sam izbacio jedan, pa znam da su crvenkasto - roze boje. O bolovima pritom - neću Vam pričati!!
Lekari samo govore da pijem PROLOM vodu. Žabe su, odavno, mala deca za mene, ali ništa. Povremeno osećam bolove i kamenčići još stoje gde su i bili.
Pitanje za Vas: da li je neko imao pozitivna iskustva sa nekim lekovima ili alternativnim sretstvima za rastapanje.

osnovna stvar je--kad se kamen izbaci da se sacuva i da na analizu...postoji 2 uzroka stvaranja kamena...zavisno od vrste kamena--treba odrediti terapiju kojom se menja ph vrednost mokrace te se tako kamen rastopi...

imala sam kamenčiće u desnom bubregu,
izbacivala ih letos u neverovatnim mukama, imala krv u urinu a od bola sam se onesvestila pa je ćerka zvala hitnu . primila sam uobičajenu infuziju sa standardnim analgeticima a dežurni lekar je samo ustanovio da se, citiram: "od toga ne umire ali je jako neprijatno" :roll:
svašta, pa naravno da se ne umire, ali tako jak bol se ne može kontrolisati snagom volje.
posle sam otišla kod specijaliste koji mi je uz rovatinex takođe preporučio prolom vodu. pritom me je "utešio" nekakvim procentom od preko devedeset posto slučajeva u kojima se napad bubrežnih kolika ponavlja još neki put u životu bez obzira na to šta jeli i pili. užas.
pročitala sam negde za prirodno "čišćenje" bubrega ali nisam probala. verovatno hoću, jer mi ne deluje kao neka agresivna metoda.
uglavnom zasniva se na soku od limuna, maslinovom ulju i vodi.
imala sam negde zapisan taj tretman, ako pronađem, okačiću ovde.

i da ne zaboravim, lekar mi je napomenuo da (opet u procentima) skoro svaka osoba koja je sklona stvaranju bubrežnog kamenca, isti može očekivati i u žučnoj kesi.
:(

Hvala Vam svima puno, ROVATINEX sam počeo da uzimam od juče na svoju ruku. Nosio bih i kamen na analizu, ali mi niko od naših ČUVENIH lekara ne kaže ni gde ni kome! Sutra počinjem sa tamnjanom. To sam pročitao na NET-u da je efikasno. Ne mogu više da Vam odgovaram, baš me TIŠTI!!!

Ne mogu ništa da dam konkretan savet, može da bude različito oboljenje ili od putovanja.

Meni se desilo dva puta, imala sam pesak u bubregu neko vreme ali sam uzimala svilu od kukuruza i pila je kao čaj, i to se očistilo.
Kako mi je to nastalo ne znam, a drugi put za kratko vreme putovanja sa mora odmah u banju pojavio mi se pesak i koristila ovu svilu.

imala sam kamenčiće u desnom bubregu,
izbacivala ih letos u neverovatnim mukama, imala krv u urinu a od bola sam se onesvestila pa je ćerka zvala hitnu . primila sam uobičajenu infuziju sa standardnim analgeticima a dežurni lekar je samo ustanovio da se, citiram: "od toga ne umire ali je jako neprijatno" :roll:
svašta, pa naravno da se ne umire, ali tako jak bol se ne može kontrolisati snagom volje.
posle sam otišla kod specijaliste koji mi je uz rovatinex takođe preporučio prolom vodu. pritom me je "utešio" nekakvim procentom od preko devedeset posto slučajeva u kojima se napad bubrežnih kolika ponavlja još neki put u životu bez obzira na to šta jeli i pili. užas.
pročitala sam negde za prirodno "čišćenje" bubrega ali nisam probala. verovatno hoću, jer mi ne deluje kao neka agresivna metoda.
uglavnom zasniva se na soku od limuna, maslinovom ulju i vodi.
imala sam negde zapisan taj tretman, ako pronađem, okačiću ovde.

i da ne zaboravim, lekar mi je napomenuo da (opet u procentima) skoro svaka osoba koja je sklona stvaranju bubrežnog kamenca, isti može očekivati i u žučnoj kesi.
:(

http://www.lekovitobilje.rs/fitoterapija/ciscenje-jetre-po-receptu-malahova/ to o cemu pises je ciscenje jetre, a ne bubrega..

Moj otac je pio Nemacki" Rowatinex" i zvonilo je solja kad mokri! utopljava se i ne zali se vise!

e da i ovo je delovalo!!!
lezanje u kadi punoj tople vode..tople koliko moze da izdrzi..i nalivanje pivom..
kad me najvise bolelo, to je pomoglo..doduse tad nisam mogla da pijem to pivo jer sam od bolova povracala..
i secam se da mi je dr koja mi je prijateljica i koja je dolazila da me ukljuci dva puta dnevno na infuzije sa koktelom analgetika jer sam dehidrirala, tada kada me najvise bolelo rekla ''sto bi sad bilo dobro da mozes da sednes u neki razdrndani auto bez amortizera i da se provozas nekom kaldrmom''
sad mi je smesno, a onda sam plakala..

Mogu pomoći čajevi od troskot,kukuruzna svila,list od kupine,kopriva,rastavić.Postoje dve vrste kamenja...ako je kamen nastao od mokraćne kiseline koja se taloži u krvi zbog toga što se ne izbacuje u dovoljnoj količini kroz bubreg...treba piti najmanje dve litre tečnosti dnevno,puno vitamina C,plodove od kleke ili čaj od njih,alkalizovati organizam i krv alkalnom dijetom...Malahov ima terapiju sa lubenicom.Sve su ovo preporuke za koje sam čuo da su dobre kod kamena u bubregu ili viška mokraćne kiseline u krvi.

Hvala Vam svima puno, ROVATINEX sam počeo da uzimam od juče na svoju ruku. Nosio bih i kamen na analizu, ali mi niko od naših ČUVENIH lekara ne kaže ni gde ni kome! Sutra počinjem sa tamnjanom. To sam pročitao na NET-u da je efikasno. Ne mogu više da Vam odgovaram, baš me TIŠTI!!!
Ne bih ti preporučila.
Dok sam ležala na urologiji, jedna pacijentkinja koja ja pila tamjan je pričala kako joj je potpuno uništio zube. Jako su potamneli i oštetila se zubna gleđ, a efekat nije bio nikakav. Zaista je žena imala grozne zube, a do tada su joj, kaže, bili beli i zdravi.

Back