Kamen u bubregu

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Droid

Legenda
Poruka
51.600
Imam kamen u bubregu.. tj 2.. jedan 3 mm a drugi 4 mm..

sta da radim????? za sada se ne mrdaju... a video sam ih na ultrazvuku koji je pokazao da mi je sem toga ceo abdomen zdrav...

Trici uz i niz stepenice i pocece da se mrdaju.. Ne zayebavam se , moj ujak je imao i probao tako da trckara do 12-og sprata i nazad i pokazali se rezultati :D

A mozes i da pijes neke cajeve i puno kupovne vode (neke najcistije , pitaj doktora) pa ce se mozda neki deo pretvoriti u pesak , a mozda i sve... Zavisi kakvi su ti kameni sto imas...

Trici uz i niz stepenice i pocece da se mrdaju.. Ne zayebavam se , moj ujak je imao i probao tako da trckara do 12-og sprata i nazad i pokazali se rezultati :D

A mozes i da pijes neke cajeve i puno kupovne vode (neke najcistije , pitaj doktora) pa ce se mozda neki deo pretvoriti u pesak , a mozda i sve... Zavisi kakvi su ti kameni sto imas...

ma vozim ja bajs dosta.. al ne bih ni da se pokrenu ima da boli.. izbacio sam kamicak od 3 mm pre 15 godina.. i ne bih jopet

ma vozim ja bajs dosta.. al ne bih ni da se pokrenu ima da boli.. izbacio sam kamicak od 3 mm pre 15 godina.. i ne bih jopet
Каменчићи ће кад тад морати напоље, боље у фрагментима, или као песак, мање ће болети, али од тог не можеш побећи, проблем је узрок настајања.
Имаш баговиту исхрану, можда превише брзе клопе, индустријска храна, кока кола и остали газирани и зашећерени напици, превише кафе, можда ефекат неких суплемената у исхрани, претерана количина млека, нуспојава због лекова за друге болести....

Све док не праве проблем нема разлога за панику.
Данас постоје методе ултра звучног разбијања камења- уситне га максимално али да се избаци мокраћом макар песак, мора се.

meni se pre godinu dana pokrenuo kamen, izazvan fizickim naporom..bio je oblika ocnjaka i velicine 6,5mm..nisam ni znala da ga imam..dvadeset godina pre toga isto u junu izbacila sam identican..ako ide takvom dinamikom, mirna sam sledecih 20god :)
bolove ne treba ni da ti opisujem..
u kom delu su ti kamencici locirani? gornjim kanalima bubrega ili na nekom drugom mestu?
ono sto je meni pomoglo, sem infuzija sa analgeticima koje sam morala da primam zbog dehidracije uzrokovane povracanjem od bolova, je leznje u kadi sa toplom vodom (nefrolog je posavetovao kadu kombinovanu sa pivom ili lubenicom sto je za mene bila misaona imenica)..kad su bolovi malo popustili - enorman unos tecnosti..u mom slucaju bilo je preko 6 lit dnevno i rovatinex perlice..njih preporucuju generalno za ciscenje bubrega od natalozenog peska..3 dnevno, 100 perlica je u pakovanju - mesec dana terapije...
prolom voda isto ima uticaj..
nesto od toga mi je pomoglo jer sam kamencic na srecu izbacila bez razbijanja..ono sto moze da zakomplikuje stvar je da se pokrenuti kamencic zaglavi u kanalu i ako poteraje duze da dovede do disfunkcije citavog bubrega..

Topla preporuka...prirodno i efikasno!

rowatinex-800x800.jpg

Pa mislis sofija da ne razbijam jos ove kamene? Je su li veliki po vasem saznanju?

Велики су ако праве проблеме- болове, инфекције, ако бликирају излаз мокраће из бубрега.
То кад ће се радити разбијање зависи од процене уролога, не може то да се наручи. ;)

Камење у бубрегу је баш болно стање кад се каменчићи покрену и нема ту много мудрости, мора се избацити камење кроз мокраћу, наравно, у виду песка.

Pre nekoliko dana sam imala bolove u levoj slabini i u predelu stomaka. Često sam mokrila i imala konstantnu potrebu za mokrenjem. U hitnoj mi dr dala inekciju gentamicina i diklofena, i rekla da se javim urologu. Sutradan sam otišla kod urologa, i on mi napisao ovo:

Dg. Colica abdominalis. Disuria. R 30 R 10

urin sed. 10 leuk. KS u fiz. granicama

RTG nat. urotrakta nema sig. znaka litijaze. UZ bubrega, mok. bešike: Oba bubrega normalnog položaja, oblika, veličine, levo mikrolitijaza 5mm u donjem polu oba bez staze. Mok. bešika sa osrednjom količinom urina bez promene zida, lumena

Th: Uroren t 2 x 1, mesec dana, čaj od brusnice, 2 - 3 šolje u toku dana
Nimulid t 2 x 1, 6 dana

Kontrola po dogovoru.

Prilikom UZ pregleda mi je delovao prilično nesiguran u postojanje tog kamena, čak je napomenuo da ne može da veruje da mi je tako mali kamičak pravio tako velike tegobe, jer su mi bolovi pestali samo na kratko od tih inekcija primljenih u hitnoj u toku noći. Pominjao je da slične tegobe mogu da proisteknu od jajnika, a i od debelog creva. Međutim, nije mi rekao da uradim nikakve dodatne preglede, nego da se čujemo telefonom za dva, tri dana, da čuje kako mi je. Meni je bilo dobro, nisam imala bolove, niti taj osećaj stalne potrbe za mokrenjem, pa sam ga nazvala i to mu rekla. On mi je samo rekao dobro, i završilo se na tome.

Ja se dobro osećam, ne boli me, uredno mokrim, pa sada ne znam da li da čekam da ponovo zaboli, ili šta?

U junu mesecu sam imala simptome identične kao ove pre par dana, ali sa desne strane. Tada sam dobila inekcije klometola, buskopana i diklofena, prošlo me, i nisam ni išla kod urologa. Sada, na ovom UZ pregledu rečeno mi je da u desnom bubregu nema ništa, skroz je čist.

Pre nekoliko dana sam imala bolove u levoj slabini i u predelu stomaka. Često sam mokrila i imala konstantnu potrebu za mokrenjem. U hitnoj mi dr dala inekciju gentamicina i diklofena, i rekla da se javim urologu. Sutradan sam otišla kod urologa, i on mi napisao ovo:

Dg. Colica abdominalis. Disuria. R 30 R 10

urin sed. 10 leuk. KS u fiz. granicama

RTG nat. urotrakta nema sig. znaka litijaze. UZ bubrega, mok. bešike: Oba bubrega normalnog položaja, oblika, veličine, levo mikrolitijaza 5mm u donjem polu oba bez staze. Mok. bešika sa osrednjom količinom urina bez promene zida, lumena

Th: Uroren t 2 x 1, mesec dana, čaj od brusnice, 2 - 3 šolje u toku dana
Nimulid t 2 x 1, 6 dana

Kontrola po dogovoru.

Prilikom UZ pregleda mi je delovao prilično nesiguran u postojanje tog kamena, čak je napomenuo da ne može da veruje da mi je tako mali kamičak pravio tako velike tegobe, jer su mi bolovi pestali samo na kratko od tih inekcija primljenih u hitnoj u toku noći. Pominjao je da slične tegobe mogu da proisteknu od jajnika, a i od debelog creva. Međutim, nije mi rekao da uradim nikakve dodatne preglede, nego da se čujemo telefonom za dva, tri dana, da čuje kako mi je. Meni je bilo dobro, nisam imala bolove, niti taj osećaj stalne potrbe za mokrenjem, pa sam ga nazvala i to mu rekla. On mi je samo rekao dobro, i završilo se na tome.

Ja se dobro osećam, ne boli me, uredno mokrim, pa sada ne znam da li da čekam da ponovo zaboli, ili šta?

U junu mesecu sam imala simptome identične kao ove pre par dana, ali sa desne strane. Tada sam dobila inekcije klometola, buskopana i diklofena, prošlo me, i nisam ni išla kod urologa. Sada, na ovom UZ pregledu rečeno mi je da u desnom bubregu nema ništa, skroz je čist.

htela sam jos ranije da te pitam, tvoj sin je kao dete imao kamen? kako mu se manifestovalo?
jesi li radila analizu urina? mozda se veca kolicina peska pokrenula?
meni pre god dana ni u urgentnom na rentgen snimnku, ni na privatnoj klinici na UZ nisu videli kamen..a intenzivne kolike koje su se malo smirivale samo sa povracanjom bile su uzrokovane pokrenutim kamenom od 1cm koji je na kraju izbacen u komadu..

Jeste, moj mlađi sin je kao sedmogodišnjak imao kamen. Ali, imao, možda pod znacima navoda, jer hirurzi prilikom litotripsije nisu videli kamen, a na kasnijoj intravenoznoj pijelografiji kamena nije bilo. A počelo je tako što je on mokrio krv, bez ikakvih bolova, i bez ikakve grimase na licu. Za nedelju dana koliko je trajalo prikupljanje rezultata u Tiršovoj, dva puta je imao kolike koje su prolazile davanjem lekova. Nije imao mučnine, nije povraćao, svi rezultati su mu bili u redu, a oko postojanja i veličine kamena imao je tri različita nalaza. Prvi, da je kamen 3mm u bubregu, drugi, da je kamen 5mm u bubregu i treći, koji je radio dr Smoljanić (meni rekli - najbolji radiolog na Balkanu), 7mm u ureteru. Sa tim trećim nalazom je otišao na litotripsiju, radio je dr Krstić, i rekao nam da do kamena nisu uspeli da dođu,plašjeći sa da ne povrede neki veliki krvni sud. Preko nšeg prijatelja urologa, ovog koji je i mene pregledao, u SM smo zakazali intravensku pijelografiju na kojoj je rezultat bio da kamena nema. Od tada je prošlo 8 godina, i on više nije imao nikakvih problema ni sa mokrenjem, ni krvi u mokraći, ni ništa.

Ja sam u četvrtak radila analizu urina, i nalaz je uredan. Nije bilo krvi. Ono što ukazuje na kamen su ti nesnosni bolovi koje sam ja imala, mučnine bez povraćanja i neprekidan pritisak u bešici kao da mi se stalno mokri. Ja sada ne znam da li da čekam da ponovo počne da boli, ili da idem da se pregledam dalje, ili da ćutim i budem srećna dok je ovako kako je.

za izbacivanje kamena iz bubrega dobro je piti caj od preslice ( drugi naziv rastavic ) uz istovremeno sedenje u kadi sa toplom vodom i dodatim cajem od preslice
http://bilje.webgarden.com/panelright/lekovito-bilje/preslica

"Za pesak i kamen u bešici i bubrezima koriste se kupke.
Sedeća kupka u vreloj vodi se upražnjava uz istovremenu
upotrebu čaja od preslice. Na ovaj način se potpomaže izbacivanje
kamenca.
Pomaže u slučajevima skupljanja vode u perikardu (srčanoj
kesi), pleuri (plućnoj maramici), kao i kod infektivnih oboljenja
sa retencijom (zadržavanjem) vode.
Velika ili rečna preslica (Equisetum maximum), koja raste na
rečnim obalama i ima stabljiku debljine prsta, koristi se samo za
sedeću kupku.
Poljska ili šumska preslica se upotrebljava za čajeve koji se
piju."

http://www.prirodom-do-zdravlja.net/tekst/cajzaciscenjebubrega.html

Ja sam u četvrtak radila analizu urina, i nalaz je uredan. Nije bilo krvi. Ono što ukazuje na kamen su ti nesnosni bolovi koje sam ja imala, mučnine bez povraćanja i neprekidan pritisak u bešici kao da mi se stalno mokri. Ja sada ne znam da li da čekam da ponovo počne da boli, ili da idem da se pregledam dalje, ili da ćutim i budem srećna dok je ovako kako je.

"Za pesak i kamen u bešici i bubrezima koriste se kupke.
Sedeća kupka u vreloj vodi se upražnjava uz istovremenu
upotrebu čaja od preslice. Na ovaj način se potpomaže izbacivanje
kamenca.

joj ne znam sta da ti kazem..meni nisu mogli da ga vide ni na uz ni na rtg..
videla sam ga tek kad je ceo izasao..

sto kaze duusa, pomoglo mi je lezanje u kadi sa skoro pa vrelom vodom i non stop nalivanje vodom..kad sam pokusala sama da vidim sta ih je uzrokovalo, smanjila sam maksimalno unos mlecnih proizvoda..skoro pa izbacila..ranije sam zivela na mleku i sirevima..
e sad da li je to uzrok ili ne..
moja prijateljica je bukvalno piskila krv..rekli su joj da je to zbog jake upale..mada meni vise logike ima da je grublji pesak izgrebao neki sud..

pozdrav
da odmah predjem na stvar
konstatovana su mi 2 kamena u bubregu,zakazao sam razbijanje na VMA posle nove godine
e sad cuo sam da postoje neke tablete koje rastvaraju kamenje u bubregu
ako neko zna nesto vise o ovome veoma bih mu bio zahvalan :bye:

Песак или камен изгребе уретере или уретру па одатле иде крв. ;)
А код јаких инфекција је такође могуће пишкење крви јер упала ''разједе'' епител.

levo mikrolitijaza 5mm u donjem polu oba bez staze
----------------------------

Лево је мали каменчић 5мм на доњем полу бубрега без застоја урина (дакле камен не спречава мокраћу да излази из бубрега у уретер). ;)

Back