KAMEN PRIJATELJSTVA I

Na Krstarici postoje razni pdf-ovi, razne teme koje posećuju razni ljudi, već prema sopstvenim afinitetima. Priključila sam se krajem maja 2008. godine jer mi je trebala pomoć i saveti oko Meša, šteneta nemačkog ovčara, za koga se ispostavilo da je totalno drugačiji od bretonaca. I normalno odem na pdf svet životinja. Malo je reći da tamo uživam. Ljudi su divni, daju savete, pomažu, prepuno je fotografija kuca,maca, ptica i jako veselo od silnog prepričavanja dogodovština.
E sad, pdf je podeljen po FCI grupama, u okviru svake grupe ima tema o rasama, i pravilo je da se na temi piše o psima a ne o raznim drugim stvarima. To je i razumljivo, jer ko dodje po neki savet ne mora da prelistava stotine stranica naše priče. Mnogi od nas su se upoznali, sastajemo se na izložbama, medjusobno posećujemo, zajedno šetamo, družimo se. Virtuelni svet smo pretvorili u stvarni, živi i jako smo ponosni na to. Za priču o svemu i svačemu je otvorena chat tema, gde svi do mile volje pričamo o milion drugih tema koje nisu vezane samo za naše kućne ljubimce. Naše moderatorke, njih tri, od milošte nazvane "modle" su savršene u svakom pogledu i sa nama nemaju problema........odnosno jako,jako retko ih imaju. Na chat temi učestvuju i one, u poslednje vreme je tu Smeh, koja je aktivna i na kulinarstvu, i pošto su joj varjača i oklagija uvek pri ruci, mi smo mirni kao bubice hahahahahaaha. Ta torokuška tema je vrlo posećena. Pišu mnogi, bez obzira da li imaju mace, kuce, ribice, papagaje, hrčke, miševe ili nešto drugo. Ovo je četvrti tom ove teme jer smo već tri popunili (kad predje 20.000 postova.......znači imamo napisanih već preko 60.000). Kada se sakupimo lete postovi, ne možeš stići da pročitaš a kamoli da odgovoriš, lete smajlići na sve strane po monitorima, smeh se ori sa Krstarice, kao i dobro raspoloženje, šale lete od nika do nika........ma milina. E, jednog takvog dana, kada se nije moglo stići da se otkuca odgovor, naša modla je napisala krucijalnu izjavu "Ovo je kao F odeljenje" hahahaha. Ne moram reći da je jednoglasno prihvaćen naziv, tako da smo se samonazvali F-ovcima, tj pacijentima našeg F odeljenja. Naravno da se samo ne smejemo, pomažemo jedni drugima, tešimo se, dajemo nadu i podižemo moral kada je nekome teško, ali osnova druženja je smeh i šala u vidu terapije.....grupne hahahaha. Ah, da........imamo i rukovodeći kadar......
-Tsu je osnivač, glavni nabavljač smehotresnih lilulica za opuštanje i antistres preparata, kao i svega ostalog što vam na um može pasti.......talenat samo vrca iz nje
-ja sam direktorka i razredna (ne znam zašto su mene izabrali, valjda da udaram packe),
-Loly je fizioterapeut.......kada imate pse, poželjno je da vam ova vrsta zdravstvenog radnika bude pri ruci, posebno zimi
-Anti je protivpožarni (to je zato što je razredna sklona samozapaljivanju pri kuvanju kafe a sve usled zaboravnosti) i glavni diler gore pomenutih opuštajućih šarenih bona
-Dona Mileva je odbila bilo kakvu funkciju jer ne želi odgovornost već samo da vata zjale
-Mimi je sindikalac......žena svašta zna, univerzalna persona......samo pitaš a ona odgovara
-Pajče je medicinski brat.......živi na Zlatiboru, propagira zdrav život i društveno koristan rad u kladionicama hahahahaha (Pajo, nema ljutnje)
-ostali su po sopstvenoj želji samo pacijenti i nasmejani i raspevani uživaju u lepoti koju sa sobom donosi taj status. Saglasni su da ih pomenem, pa ajde, da se ne uvrede i ne kažu kako se glavni drže zajedno.......Tina, Jocika, Parker,Lara (to mi je prija), Alex, Magdalena, Jelena, Duška, Necka.....i sad, ako sam nekog zaboravila, nek izvine.....
I ovi rukovodeći stalno traže platu.......normalno od direktorke, koja stalno govori da nema para jer je kriza.......svetska........ma užas od žene.
A sad priča.........e, to je u drugom delu hahahahaha

čitam o kamenu prijateljstva koji nema vrednost plativu i setih se da sam lep tekst pročitala o kamenu jednom neprocenljivom

Beli kamen ispred moje kuce gazili su mnogi. I zvani i nezvani. I znani i neznani. Gazili su, al’ ga zgazili nisu… I opanci, i nadrndane vojnicke cizme. I cipele i bose decje noge. Gazili ga srecni, gazili tuzni. Neki su ga i sutirali, a neki sakupljali. Jer lep je, prelep…taj beli panonski kamen. Blato ga je prljalo, krv ga u crveno bojila, kise su ga prale. Vetrovi ga dizali. I kad opet sve prodje, ostajao je beo, na suncu bljestav, taj kamen ispred kuce moje. Jednom su dosli neki da put grade. Hteli su preko mog kamena asfalt bezlicni da stave. Nisam dao. Platio sam i globu, opstinu tuzio. I dan se danas po sudu motam…ama nedam, nedam taj moj lepi beli…prosto nedam… Jer ja sam na tom kamenu prohodao. Tu sam igrao krajcera. Od majke bezao kad me sibom jurila. Tu sam i Ljubicu moju fijakerom vozio. Sutra ce i deca moja taj kamen voleti… A kad umrem…prekrijte mi grob mojim kamenom. Da u miru pocivam, ne trazim mnogo. Hocu da taj lepi kamen, panonsko beli, moj grob zauvek krasi…
autor ser goxi
Dobro vam je odeljenje F:klap:

Back