Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Zavisi...i najbolje je da se nanosi od žabice gudala do vrha i onda vraćati od vrha do žabice...ne treba ni previše puta prevući jer zvuku ne daje ništa a ti ćeš imati prašine u očima....
Ne zavisi toliko od gudala koliko od kvaliteta kalafonijuma...Moj savet prevuci dva puta celom dužinom uzmi i sviraj sam ćeš već osetiti da li treba još
Ok,to mi je jasno sad jos dva pitanja
Sta znaci poslije violinskog kljuca veliko slovo C
2.poslije note postoji crtica za pauzu,sviral se ta nota,prije toga sama nota bez crtice to se svira
Pozdrav,ako bude jasno pitanje
&(nota) - l. Ovako je to
auf davno beše kad se išlo u školu al ovako
C ti označava 4/4 takt znači 4 otkucaja u jednom taktu isto tako da je u pitanju C dur jer nemaš povisilice i snizilice u sviranju....o iznad note ne okidaš žicu nego sviraš prazan ton tj u ovom slučaju a žicu bez dodataka prstiju....rimske oznake ti stoje da svatiš pauze znači takt ti je 4/4 iliti 4 otkucaja...na II ti je pauza od jednog otkucaja dok je crta na III i IV 2 otkucaja...znači odsviraš A jedan otkucaj i onda brojiš bez sviranja 2,3,4 pa opet...sad dal sam ti dočarala odprilike ne znam