Kakvu vodu pijete?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi znamo da je voda katastrofalna i da uopste nije dobra za pice, medjutim, vecina ljudi nije navikla ili nije u mogucnosti da kupuje flasiranu vodu, tako da je i oguglala na ovu gradsku, iako zna da joj je kvalitet i vise nego los. Naravno, nismo u mogucnosti mnogo da biramo, pa se tom vodom tusiramo, koristimo je za pranje vesa, sudova, koristimo je u ishrani... Sve u svemu kakva je, takva je, ali nasa je i nema nam drugog izlaza :wink:

Da li ste bili u prilici da vidite kako izgleda voda u casi posle testa? Ja kad sam video momentalno sam prestao da koristim neflasirane vode u ishrani. Cim budem u prilici dostavicu slike na kojima se vidi kako izgleda voda iz gradskog vodovoda. Neki ce reci da je to fotomontaza ali nije.

ja ne znam nikoga ko ima problem sa bubrezima
a vrlo je bitno koji deo grada je u pitanju, uostalom sta se zalite, kome od vas stvarno smeta ta voda?
ja znam ortaka koji ne pije vodu iz cesme jel mirise na loz ulje i to je ok, a ne ono rekla mi strina da ne valja voda...svaka voda moze da se da na analizu.

Obersturmfuehrer:
ja ne znam nikoga ko ima problem sa bubrezima
a vrlo je bitno koji deo grada je u pitanju, uostalom sta se zalite, kome od vas stvarno smeta ta voda?
ja znam ortaka koji ne pije vodu iz cesme jel mirise na loz ulje i to je ok, a ne ono rekla mi strina da ne valja voda...svaka voda moze da se da na analizu.

nije bas uvek u granicama dozvoljenih vrednosti, ali retko to procuri u javnost
u nekim delovima grada nikad nije dobra (Avala)
ja kombinujem Prolom i Vrnjci, ali sam citala da nije dobro ni toga previse zbog sodijuma i natrijuma, previse je u vodi, a moze da utice na hi[ertenziju, itd. Moj pritisak je hipo, tako da nemam problem. Ali, generalno, visak soli u vodi je...:devil:
U EU takvih voda, TOLIKO mineralnih nema, zabranjeno.
Pa onda, moze ponekad i cesmovaca, valjda.
Jedan kolega tako pre neki dan uzeo od mene Chokoshnuklicu, i ispade mu na pod. On se sagnuo, podignuo je u sekundi, i rekao JA SAM DETE SA SELA, JA SMEM. :lol:
Pa tako valjda ceo narod, smemo stosta.
Svakako, nije otrovna (!) cesmovaca (ako i nije uvek najispravnija), ali treba je izbegavati (a nije dobro ni stalno flasirana, mislim da je Akva Viva sa najmanje minerala i za svakodnevnu upotrebu! meni je ta voda bljuks)

Betty:
Jedan kolega tako pre neki dan uzeo od mene Chokoshnuklicu, i ispade mu na pod. On se sagnuo, podignuo je u sekundi, i rekao JA SAM DETE SA SELA, JA SMEM. :lol:
Svakako, nije otrovna (!) cesmovaca (ako i nije uvek najispravnija), ali treba je izbegavati (a nije dobro ni stalno flasirana, mislim da je Akva Viva sa najmanje minerala i za svakodnevnu upotrebu! meni je ta voda bljuks)

Ma ne treba navikavati organizam na prefinjene stvari, posle postane manje otporan 8) , tako da slobodno mogu da kazem da sam i ja po ovom tvom primeru dete sa sela :wink: A inace od flasiranih voda pijem Aqua Vivu i meni sasvim odgovara :D (mada nemam neku posebnu naviku da pijem mnogo vode, pa kupim jednu flasu od litar i po u tri ili cetiri dana), a tecnost 'dopunjujem' kroz ishranu, voce i sokove :wink:

little smile:
Betty:

Ma ne treba navikavati organizam na prefinjene stvari, posle postane manje otporan 8) , tako da slobodno mogu da kazem da sam i ja po ovom tvom primeru dete sa sela :wink: A inace od flasiranih voda pijem Aqua Vivu i meni sasvim odgovara :D (mada nemam neku posebnu naviku da pijem mnogo vode, pa kupim jednu flasu od litar i po u tri ili cetiri dana), a tecnost 'dopunjujem' kroz ishranu, voce i sokove :wink:

jau ja mislim da se poznajemo

e, a stvarno, voće je krcato vodom. Pa i krema za lice : 70 do 90 posto čini voda
pa i supa je voda
e a koka kola ne valja, ima mnogo fosfora, pa se lako lome kosti

:lol:
Također!
Osim ponekad sa viskijem (kad nema soka od jabuke)
ne kapiram viski sam nikako

a supa može umesto vode ako nije prezačinjena i presoljena

mislim, ko uspe da popije ona čuvena 2 litara vode a da nije leto
može i multivita sa prolom vodom

citala sam pre par meseci veeeliki clanak o vodi kod nas.

Neko je spomenuo Aqua Vivu... Ne znam kakva je ona (mislim, pila sam, al ne znam sastav), ali u tom clanku je pisalo da kod nas :

1. samo voda Rosa moze da se dnevno koristi u neogranicenim kolicinama, i da se moze neprokuvana davati bebama

2. ostale vode koje imaju veliku koncentraciju razlicitih minerala (P, Ka, Mg..), npr. Minakva, Prolom, itd., ne treba piti vise od 2-3 puta nedeljno, i obavezno ih MENJATI!
Znaci, ni slucajno samo jednu vrstu koja ima recimo mnogo Joda ili MG, nego menjati vrste.

Moje licno misljenje je da je pored Rose, za svakodnevnu upotrebu dobra i Voda Voda i Duboka.

Naravno, bolje je piti negaziranu :!:

Iz cesme izbegavam, grozim se kad vidim da je skroz kao krec bela :shock:

pelePC:
Da li ste bili u prilici da vidite kako izgleda voda u casi posle testa? Ja kad sam video momentalno sam prestao da koristim neflasirane vode u ishrani. Cim budem u prilici dostavicu slike na kojima se vidi kako izgleda voda iz gradskog vodovoda. Neki ce reci da je to fotomontaza ali nije.
bash bi voleo da vidim te slike ....... Inache ova voda chesmovacha je sigurno ne zdrava, glasine o tome kruze vec dugi niz godina, a naravno to nije za javnost nikako !!!!!!!

slatko volim :)):
1. samo voda Rosa moze da se dnevno koristi u neogranicenim kolicinama, i da se moze neprokuvana davati bebama

Moje licno misljenje je da je pored Rose, za svakodnevnu upotrebu dobra i Voda Voda i Duboka.

Naravno, bolje je piti negaziranu :!:

Iz cesme izbegavam, grozim se kad vidim da je skroz kao krec bela :shock:

ok, reci mi samo zašto je rosa onda kiselkastog ukusa

voda je bela od pritiska u cevima, ne od krečanjka ili metala

shishmish01:
bash bi voleo da vidim te slike ....... Inache ova voda chesmovacha je sigurno ne zdrava, glasine o tome kruze vec dugi niz godina, a naravno to nije za javnost nikako !!!!!!!

eh
bas tako glasine...
voda iz vodovoda na nbg na primer je sasvim normalna
doduse u nekim deelovima i nije...

slatko volim :)):
Betty, ja nisam primetila da je Rosa kiselkasta, bas mi je neutralna. A ove ostale su malkice slane, npr. Minakva, sto je i normalno zbog minerala

ne, ne - minerali i oligoelementi nemaju UKUS. Slana je zbog sodijuma i natrijuma /sledi vam hipertenzija u starosti/.

a Rosa jeste kisela. A Akva Viva je bljutava. A Kjaz Miloš štipa za grlo koliko ima ugljeniika, a Karađorđe je i slana i štipa, al brzo izvetri.

Meni je ok Vrnjci, i Prolom (na sobnoj temperaturi)

Minakva je totalno sumnjiva.
Još mnešto: Izbegavajte BIP, molim vas! - imam informacije da ne samo da su im sokovi lošeg kvaliteta, već njihovi sokovi (konkretno) sadrže ogromne količine nedozvoljenih materija plus šećera i do tri puta više nego što je propisano a naročito Q vode nema veza sa deklaracijom na ambalaži.

Uopšte, izbegavajte male i nepoznate proizvođače (govorim o bgd. tržištu vode)

malo o mleku: prva dva mesta - subotičko (lider kvaliteta) i Imlek

mleko? dobra je i novosadska mlekara, ali je imlek i dalje najbolji.

Betty, u pravu si.

Inace , meni je najsumljivija Minakva, zbog one "Stevia oranz"---> gospoda koja je proizvode su tvrdila da je ok, ali u Evropi je zabranjena ta biljka Stevia od koje se pravi taj sok :!:

ne bih to probala ni u ludilu :evil:

Ja sam radnik Beogradskog Vodovoda,pa bih hteo da odgovorim na ovu temu sto se tice vode.Gospodo Beogradski Vodovod radi isto kao i ranije e sad, sto toliko ima zagadjenosti Sava, to nemoze da procisti ni jedan vodovod u svetu.Mislite li da ste resili problem sto kupujete vodu,pa ni jedna voda nije potpuno chista to budite sigurni,ova nasa Beogradska je ista kao ta flasirana ,to znaci da mozete slobodno da je pijete zato sto ni ostale zivotne namirnice nisu idealne,pivo recimo se pravi isto od te vode ili sokovi tako da nebudite u zabludi da nevalja,i da izaziva kamenac itd.Zivot je ustvari uopste zagadjen tako nek nam je Bog upomoc, sto se tice uopste zivota .

Ma, ja pijem samo flashiranu vodu. Mnogo mi je bolji ukus od ove chesmushe. Da li je nasha voda zagadjena, ne znam i bole me. Ako je isto shto i neka flashirana, pre cu se opredeliti za flashiranu.

dzorz:
Ja sam radnik Beogradskog Vodovoda,pa bih hteo da odgovorim na ovu temu sto se tice vode.Gospodo Beogradski Vodovod radi isto kao i ranije e sad, sto toliko ima zagadjenosti Sava, to nemoze da procisti ni jedan vodovod u svetu.Mislite li da ste resili problem sto kupujete vodu,pa ni jedna voda nije potpuno chista to budite sigurni,ova nasa Beogradska je ista kao ta flasirana ,to znaci da mozete slobodno da je pijete zato sto ni ostale zivotne namirnice nisu idealne,pivo recimo se pravi isto od te vode ili sokovi tako da nebudite u zabludi da nevalja,i da izaziva kamenac itd.Zivot je ustvari uopste zagadjen tako nek nam je Bog upomoc, sto se tice uopste zivota .

ja ne pijem BEOGRADSKO PIVO :lol:
lav! ali samo točeno.

inače, voda jeste manje više ok, ali ima dosta aditiva koji je čine nezaraznom. A ponekad i smrducka česmovača. Meni nije problem, ali je uglavnom ne pijem.

pa...ja mislim da je voda dobra....meni je bas super..i ja pijem sa cesme...razmisljam...da je voda bas neispravna....pa o tome bi se pricalo na sva usta..kome je u interesu da nas truje...?
mislim da je to vise propaganda prozivodjaca vode da bi se kupovala njihova voda....znam da je nasa voda tvrda....ali navikli smo ....zar ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back