Kakvu perspektivu nudi ruski jezik?

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Тема

Не само да је страни други језик бесмислен док се добро не научи први страни - тј. енглески, већ и многи други основни предмети штрче ко трн у професијама које привреда Србије тренутно потребује...

Цео систем од 45те је постављен наопако, јер је увезен из шаблона индустријско развијених земаља (чини ми се Француске или Енглеске), а Србија нема такву хај-тек привреду...

Зато се многи отшколовани стручњаци у сред факултета или након завршених студија прешалтавају на друге факултете, чиме држава (да ли свесно, да ли идиотски) губи конкурентност унутар професија и тиме поспешује одлазак стручњака ван земље... То онда додатно слаби државу, јер место квалитетних долазе приучени, немотивисани или неспособни за ту професију

Dakle, ti si majstor? Zanati su super, ali je bolja dnevnica ako imas diplomu. Sa dobro odabranim ausbildungom ima sanse da ne samo nadje posao, nego i da lepo zaradjuje. Ne mora da bude menadjer, moze da bude nesto drugo povezano sa tim zanimanjem. Poenta - moze se i nikad nije kasno :)
Moras da budes majstor da bi bio
CEO :) … a i majstor bi trebao da ima diplomu.
Cilj ne treba da je dnevnica vec contract za odradjen posao.
AI ce da oduva i advokate a kamoli blejače …. Klijentu treba onaj koji ce konkretno da resi problem i zavrsi posao.

Evo momka na kojeg treba da se ugledaju mladi … njemu ne treba ni Nemacka ni Amerika; a ako bi se kojim slucajem tamo nasao, morali bi opet da stanu u red i sacekaju na njegove usluge.

https://youtube.com/@Vesic?feature=shared

Moras da budes majstor da bi bio
CEO :) … a i majstor bi trebao da ima diplomu.
Cilj ne treba da je dnevnica vec contract za odradjen posao.
AI ce da oduva i advokate a kamoli blejače …. Klijentu treba onaj koji ce konkretno da resi problem i zavrsi posao.

Evo momka na kojeg treba da se ugledaju mladi … njemu ne treba ni Nemacka ni Amerika; a ako bi se kojim slucajem tamo nasao, morali bi opet da stanu u red i sacekaju na njegove usluge.

https://youtube.com/@Vesic?feature=shared
Mnogima je Srbija dobra, ne kazem nista. Ali ako je neko vec potrosio novac i godine na skolovanje, zasto da ne pokusa to da iskoristi?

Kada sam davnih dana bila u Nemačkoj, jedan poslodavac me je pitao, zašto vi u Jugoslaviji učite engleski ili ruski a svi dolazite u Nemačku da radite? Nisam mogla da mu kažem da još uvek vučemo traume zbog omraženog okupatora,pa zato ne učimo nemački, samo sam se nasmejala. Moj sin govori perfektno engleski a izabrao je ruski kao drugi jezik, na čuđenje svojih drugara koji su svi otišli na nemački. Odgovor je bio, nikad se ne zna ko će postati velesila, da ja znam oba.... :per: ;)

Поздрав, занима ме како је пре доста људи научило неки страни језик, рецимо, баш пре када није било аудио књига итд.
Које су методе користили, ако не чујеш језик нећеш моћи да га баш лепо разумеш када изворни говорници говоре?
А нећеш ни знати да изговараш речи правилно јер их никада ниси ни чуо.

Kada sam davnih dana bila u Nemačkoj, jedan poslodavac me je pitao, zašto vi u Jugoslaviji učite engleski ili ruski a svi dolazite u Nemačku da radite? Nisam mogla da mu kažem da još uvek vučemo traume zbog omraženog okupatora,pa zato ne učimo nemački, samo sam se nasmejala. Moj sin govori perfektno engleski a izabrao je ruski kao drugi jezik, na čuđenje svojih drugara koji su svi otišli na nemački. Odgovor je bio, nikad se ne zna ko će postati velesila, da ja znam oba.... :per: ;)
Učio sam ruski u školama 10god..univerzitetski nivo.
Mislio da mi nikad neće trebati.
Posle 15god, život me nanese i radih 6god sa narodima iz SSSR, Avganistana, Mongolije..
Neprocenjivo je kada Paštunku, Gruzijku, Jermenku... smuvaš na ruskom😜

Back