kakvu kafu pijete dragi moji seksomani i seksomanke.

турска кафа је закон (мада је сад сви зову "домаћа" а не турска). Можда з
ато што ми, балканска сиротиља не знамо за боље. Негде сам чуо да у свету постоји много врста кафе, и да су све оне далеко укусније од ове наше минас кафе, што је само самељемо и метнемо у проврелу воду.
Ja koliko znam,turska kafa je totalno drugacija od one koju mi sad kuvamo.Od domace.
cini mi se da je Ivo Andric do detalja opisao u knjizi Na Drini cuprija.
Turci piju kafu sa uprzenim secerom i blago dopecenu na suvo sa tim istim secerom,pa tek posle se doliva voda.
Mada i mi imamo dve vrste kafe,kuvana i zakuvana.Sve ostalo su nijanse.
Probao sam kubansku,portorikansku i kolumbijsku kafu,kubanska je ubedljivo najbolja,ostale se meni licno ne svidjaju.
A sve zavisi od kojih vrsta kafa se pravi mesavina,imas dve velike grupe kafe,koje se raslikuju po ukusu i kolicini kofeina...

klasicne koji imaju spremiste za vodu cevcicu za paru
nesto slicno ovom aparatu , ja imam neki stariji model ali generalno imala sam nekoliko krupsovih aparata i uvek su pravili sjajan espreso,
https://www.tehnomanija.rs/mali-kucni-aparati/aparati-za-espresso/krups-kafe-aparat-xp-344010.html
Bogami,cak i nije toliko skup koliko sam ocekivao,mada sam ja razgovarao sa servserom profi aparata za kafice i restorane.Tu su cene da se smrznes...
Hvala,stavljeno u listu :)

Vidi kako je lep
140510.jpg

Prilozi

• 140510_(1).jpg
    140510_(1).jpg
    18,1 KB · Pregleda: 0

Back