Kakvu cemo svadbu?

Dlakava_Strvina:
ariela:
Dlakava_Strvina:
Chuj - nagledala... da te nisam cuo vishe tako neshto da prichash! "Naradila se" kaze, "naradila"! A najlepshe je ispod stola, shto tu chovek moz da se nagledaaaa :wink:
Jaoo strvino u pravu si al sam i kolce oplela heheheheheh...Mazivele svadbe nek nam je veselo...sa sto su se svi oni porazvodili nije bitno...pecenje se pojelo vino se popilo....vazno je da je bila veca i bogatija od komsijine :wink:

MESTA NA ASTALU, SKLANJAJTE TE TANJIRE - IGRA ARIELA! MUZIKAAA OVAMOOO toooo de me naaadjeee
-krssshhhh- (zvuk slomljene chashe)
Strvina se zeni a ariela je samo tu radi stimunga...

:lol: :lol: :lol:

'ajd da stavimo na stranu to sto nisam neki postovalac braka (koju to prednost donosi brak?), kad bih se ikada zenio, to bi bila zurka za 10-20 osoba meni (i mojoj dragoj) dragih, bez ikakvih seljober-formalnosti... Par picenceta na nekom finom, elitnom mestu, i uz finu muziku, malo sale i smeha, po koja casica razgovora i chibe! ...

Obzirom da sam ateista 'do srzi' crkva naravno otpada u startu...

Rodbina, roditelji i ostali takodje otpadaju... Ako im je do slavlja uz narodnjake, lomeljenje casa i krkanja masnog pecenja - neka se sami organizuju... A bolje bi bilo da i ne pokusaju da se kasnije mesaju meni u zivot, mislim bolje po njih...

Jedinu korist od braka imaju samo oni koji prodaju svoje usluge za uvelicavanje takve 'svetkovine' (pogotovo cigosi-trubaci)...

E naravno, tu zaboravljamo jednu stvar, o svemu tome se ne samo pita potencijalni mladozenja, vec i mlada... a zna se da je muzevljeva uvek poslednja: Da, draga... Sto ce reci, obaska moj stav oko toga, ako bi moju dragu usrecila raskosna vencanica, slavlje za 500 ljudi itd. so be it! ;)

Svadba, sto da ne? :wink:

Sto ljudi sto cudi, ne osudjujte odmah ni svadbu ni brak ako niste probali ni jedno ni drugo.

Poenta: samo onako kako se dogovori mladi par , bez mesanja roditelja, gledanja na obicaje i tako redom.
I naravno sa osvrtom na stanje budjelara, bez ulaska u dugove , dizanje kredita i slicnih gluposti.

Aj pa veselo :lol: :lol: :lol:

Ja napravila svadbu, najeli se, napili se, a onda se i potukli. Svadba bila po nasem ukusu, klopa fantasticna, sami kupovali sta ce da se sprema, muzika tamburasi, nema glasnih zvucnika i dovikivanja preko stola. A da ne pominjem ono Bez Milane moja ruzo, cale mi se naoruzo. BLJAK. Vecina njih nasla zamerke. Sta smo trebali, da pravimo svadbu pod satorom, sa pevaljkama, kutlacama, keceljama i pogacama. Uzas. To sam prezivela, inace bih morala naredna 4 meseca svaki dan da primam one koji bi nam dosli na cestitanje. Jos gore.

Nase vencanje, nama samima nije imalo nikakvog smisla. Ziveli smo zajedno godinama nevencano, onda resili da pravimo decu, ostado' ja trudna, a roditelji (sa obe strane) zavapili: "A da se vencate?" Te nije dobro da deca rastu vanbracno, te sta je vama, morate uvek nesto mimi sveta i sl. price.
Porazmislismo mi malko, nama je svejedno, mi vec sad zivimo zajedno, ne ovisimo o roditeljima odavno, ajd, ako im je stalo, vencacemo se. Nek prave svadbu, ako bas hoce.
Necete verovati, kompletno vencanje obavljeno u dva razlicita datuma. Gradjansko 14 dana pre crkvenog, zbog posta. Za gradjansko dosle nase rzane ekipe sa raznoraznih strana, bila dobra zurka, a mi sutradan nastavili da zivimo kao da se nista nije desilo.
Crkveno je obavljeno uz prisustvo malobrijne rodbine, naravno uz rucak kasnije. Opet sutradan kao da se nista nije dogodilo. Bar nas dvoje i dan danas tako razmisljamo.
Samo su se roditelji promenili. Poceli su vise da se druze "prijateljuju", sto se kasnije ispostavilo kao dobra stvar: zajedno vode unuke na letovanja i zimovanja i pripomazu se u raznim situacijama.
Ima tu i tamo malko upliva u nas zivot, ali dozirano, onoliko koliko mi mozemo glatko da podnesemo, a da se oni osecaju vaznima i da se ne naljute.

makimaki:
Ja napravila svadbu, najeli se, napili se, a onda se i potukli. Svadba bila po nasem ukusu, klopa fantasticna, sami kupovali sta ce da se sprema, muzika tamburasi, nema glasnih zvucnika i dovikivanja preko stola. A da ne pominjem ono Bez Milane moja ruzo, cale mi se naoruzo. BLJAK. Vecina njih nasla zamerke. Sta smo trebali, da pravimo svadbu pod satorom, sa pevaljkama, kutlacama, keceljama i pogacama. Uzas. To sam prezivela, inace bih morala naredna 4 meseca svaki dan da primam one koji bi nam dosli na cestitanje. Jos gore.

E PA CHESTITAMO!
:lol:

NEKA JE SA SRECOM ( i josh svadba i veselja pravili) :twisted:

makimaki:

e za ovo si totalno u pravu. :cry: Takav smo narod valjda. Tako i moja drugarica morala prošle godine da pravi seljačku svadbu, došla 2 autobusa iz sela i gomila nekih koje vidi prvi i verovatno put. Zapisivalo se šta je ko doneo. Užas!
Druga je dobila 4 usisivača, 3 mikrotalasne i nebrojeno servisa za ručavanje...
A za sve to su krivi matorci. Kao, oni su nas zvali na svadbu 1965., pa moramo i mi njih sad, i kako da zaboravimo deda Dragoslava i ujninog teču...
:arrow: disaster...

Dlakava_Strvina:
makimaki:
E PA CHESTITAMO!
:lol:

NEKA JE SA SRECOM ( i josh svadba i veselja pravili) :twisted:
Kolega, evo tebi malo :twisted: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :evil: Pazi da se po noci ne sapletes o neki cuteci :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Obozavljem svadbe, posebno svojih prijatelja. I sto veselije to bolje. One koktel/urban varijante me ne pale, moram priznati :roll:
Celo drustvo na okupu, cirka do iznemoglosti, zayebancija, smekanje novih faca iz "suprotnog klana", seces se na neke pesme koje u zivotu nisi cuo. Ma, uzivancija.
I svadba ne bi bila svadba bez nekog dobrog flerta sa osobom koju vise nikad u zivotu videti neces :wink:

rafaelica:
Obozavljem svadbe, posebno svojih prijatelja. I sto veselije to bolje. One koktel/urban varijante me ne pale, moram priznati :roll:
Celo drustvo na okupu, cirka do iznemoglosti, zayebancija, smekanje novih faca iz "suprotnog klana", seces se na neke pesme koje u zivotu nisi cuo. Ma, uzivancija.
I svadba ne bi bila svadba bez nekog dobrog flerta sa osobom koju vise nikad u zivotu videti neces :wink:

Pa prichamo bash o svadbama "pod shatorom", to je dozivljaj - klopa, muzika i mladozenja sa mladom jednostavno ne postoje, ili su pod stolom ili izadju do obliznjeg shumarka, a i taraba uvek bila zgodna... A pitate se chemu one prechage na tarabi... :wink:

wizard32:
A od kuma televizor....
I KOLA!!!!To KUME!!!!!!!

Kao sto vec neko rece samo ti nadji bogatog kuma i bice i za svadbu i za kucu. :D Znam to po sebi, a kumstvo se ne odbija :shock:
Pozdrav 8)
Iz licnog iskustva tvrdim da nije tako. Nije fer da pricam sta sam dobila, kostalo je oko 30 tadasnjih dm, ali od manje vaznih gostiju sam dobila vise. A kum lezi na parama.

Gradjansko vencanje obavljeno u kaficu na teniskim terenima na moj rodjendan u prisustvu roditelja,i gomile drustva...cathering servis,i koktel majstor.
Crkveno vencanje u Sopocanima,u prisustvu najblize rodbine i rucak uz diskretnu zivu muziku...
Za prvu priliku bili smo obuceni neformalno,ali ipak svecano a za Sopocane,veoma elegantno i unikatno by DO.I opet bi se isto tako udala...i naravno za istog coveka.

gigule:
Mi smo se dogovorili bez svadbe.Tako je i bilo.Venčanje,ručak za roditelje,braću i kumove u restoranu.Posle smo kafu i tortu poslužil kod kuće i tačka.
Moj budući se na venčanje pojavio u fakama,martinama i beloj košulji,BEZ ODELA!!! Ja nisam imala venčanicu...hehehe...super je bilo...

Kako je započelo, tako i traje !!!

makimaki:
wizard32:
A od kuma televizor....
I KOLA!!!!To KUME!!!!!!!

Kao sto vec neko rece samo ti nadji bogatog kuma i bice i za svadbu i za kucu. :D Znam to po sebi, a kumstvo se ne odbija :shock:
Pozdrav 8)
Iz licnog iskustva tvrdim da nije tako. Nije fer da pricam sta sam dobila, kostalo je oko 30 tadasnjih dm, ali od manje vaznih gostiju sam dobila vise. A kum lezi na parama.

e pa onda:
KUME PUCE BRUKA!!!

Da bre zaboravio sam da kazem da se Pirocanci neracunaju u Kumove :twisted:
Salim se naravno ali u mom kraju( a selo je moje cela Sumadija) kum nije dugme.
Ja bih se bogami i zaduzio al bih ispostovao kuma :D
Pozdrav 8)

Bilo je to pre 3 godine.Nismo se osecali mladim za brak.Bli smo tek par meseci zajedno.
Jednostavno smo hodali Knezom i videli savrsene srebrne burme,i kada sam je pogledao,pitao sam je,hocemo li da se vencamo. "Sto da ne." Kupili smo burme,vencali se,niko nije znao,jer to je ipak bila nasa stvar.Onda su roditelji poceli da se bune,da smo ipka mladi (ja 22 tada,ona 19).Ali kada je vec ispalo tako,onda su nasi trazili da to sve ide po redu,da se to obelezi kako dolikuje starim dobrim obicajima.
Neka hvala,bilo je pretnji i da prekinemo kontakte sa nasim roditeljima,jer vencanje ipak jeste intimna stvar.I to samo moja i Njena stvar.I tako se zavrsilo.Nasom poslednjom reci.
I posle tri godine,svakim danom je volim sve vise,osecanja se sve vise ucvrscuju,sve je nase,a ostatak sveta zivi i dalje cini mi se mimo nas.

littlefoot:
A, čemu venčanje uopšte??? :?
Kome je to još dobro donelo?
O svadbama neću ni da pričam...

nemoj tako... i ja sam do skora bila za to da se ne slavi rodjendan, svadba, da se ne slavi nova godina, dan zaljubljenih, osmi mart i sl na nacin na koji to drugi rade. ipak posle 10000000 puta vidjenih lepih i pristojnih svadbi (pod tim mislim skromno,a li ipak nase, srpsko!!!), pozelim da i moja bude takva. mislim, kakva je to svadba kad se ne loce, zdere i trubi??? :?: nije srpska!
bitno ti je s kim to radis a ne kako. ionako nisi ti taj koji ima glavnu rec, to je na tasti, svekrvi i sl... zato se prepusti, kad sve prodje bice ti drago i sa osmehom cete ti i tvoja nevesta gledati slike i snimke sa tog skupa dok u hladnim zimskim nocima budete cekali prinovu!!!
pozdrav i srecno!

serbiana:
littlefoot:
A, čemu venčanje uopšte??? :?
Kome je to još dobro donelo?
O svadbama neću ni da pričam...

nemoj tako... i ja sam do skora bila za to da se ne slavi rodjendan, svadba, da se ne slavi nova godina, dan zaljubljenih, osmi mart i sl na nacin na koji to drugi rade. ipak posle 10000000 puta vidjenih lepih i pristojnih svadbi (pod tim mislim skromno,a li ipak nase, srpsko!!!), pozelim da i moja bude takva. mislim, kakva je to svadba kad se ne loce, zdere i trubi??? :?: nije srpska!
bitno ti je s kim to radis a ne kako. ionako nisi ti taj koji ima glavnu rec, to je na tasti, svekrvi i sl... zato se prepusti, kad sve prodje bice ti drago i sa osmehom cete ti i tvoja nevesta gledati slike i snimke sa tog skupa dok u hladnim zimskim nocima budete cekali prinovu!!!
pozdrav i srecno!

Kakva je to svadba i zovot sa tetkama, babama i ostalim rodjacima, i dalekim rodjacima. Ti zamisljas takav brak? :twisted:
Koliko ja znam porodica su ON i ONA i DETE (ako je zasluzeno :!: :!: :!: :!: :!: )! I niko vise. A za to nisu potrebni ni pop, ni drzava, ni mama, ni tata, ni baba, ni strina... :lol: :lol: :lol: :lol:
Usput, ti bi u braku gledala video snimak svoje svadbe :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vrlo erotski :? :evil: :? :shock: :evil: :twisted:

Back