Kakvi tipovi ljudi su obavjestajci?

U neku ruku smo svi mi "obavestajci" ;) skupljaju se i podaci iz carsijskih prica i abrovi (nefirmalni izbori informacija) ... Ti sto rade taj posao ne pitaju po forumuma kakvi bi trebalo da budu. Vecina njih i ne zna u mladosti da ce se time baviti. I ne postoji skola koju mozes da upises i zavrsis i da dobijes diplomi obavestajca. Moras biti siroko obrazovan, da znas par jezika ... Angazuju se kasnije ... po proceni. Onda idu treninzi ...

Poslednja izmena:
Ma nije meni cilj da postanem obavjestajac vec znam da nekim ljudima karakter utice i na odabir profesije pa me interesuje kakav je taj karakter koji se bavi takvim stvarima. Interesuje me dubina naprimjer da li su takvi ljudi ako vec imaju "psihopatske" osobine uopste sposobni da imaju porodice? Vecinom u filmovima su obavjestajci prikazani kao ljudi koji ne zasnivaju porodice ili ako ih zasnuju nikad ne izadje na dobro....

Hladnokrvnost, komunikativnost, relativno visoka inteligencija i dobro pamćenje, manipulativnost po potrebi, da bude dobar psiholog, smirenost, i odredjena doza nemilosrdnosti i naravno hrabrosti. Mada opet zavisi i o kojoj se državi radi, u ozbiljnijim državama tipa USA i Rusija su to vrlo ozbiljne stvari, uostalom i Putin je bio obaveštajac.

Pozdrav.
Interesuje me kakvi su tipovi ljudi najbolji za obavjestajce.
Da li oni koji su povuceni ili poprilicno otvoreni?
Kakve covjek mora da ima osobine da bi se bavio poslovima u obavjestajnim sluzbama?

Прави обавештајци, Џемс Бондови, тајни агенти,
и уопште та врста специјалних људи
су нешто најодвратније што можеш да замислиш.

Да ли си упознао или видео некада хермафродита ?
Оног који има и мушке и женске полне органе ?
Е тако нешто су и ови јунаци филмова и литературе.

Савитљиви до несаломивости,
могу све, пролазе кроз границе, правила, зидове ...

У једном тренутку фини попут свиле - у следећем ти заривају нож у леђа.
Од југословенских народа овакве особе се највише рађају на подручју Босне.

Супер нежни и у исто време супер сурови.

Прави обавештајци, Џемс Бондови, тајни агенти,
и уопште та врста специјалних људи
су нешто најодвратније што можеш да замислиш.

Да ли си упознао или видео некада хермафродита ?
Оног који има и мушке и женске полне органе ?
Е тако нешто су и ови јунаци филмова и литературе.

Савитљиви до несаломивости,
могу све, пролазе кроз границе, правила, зидове ...

У једном тренутку фини попут свиле - у следећем ти заривају нож у леђа.
Од југословенских народа овакве особе се највише рађају на подручју Босне.

Супер нежни и у исто време супер сурови.
glavna odlika je da im mozak brzi radi analitiku od vecine a fizicki su vrlo neupadljivi sta vise utapaju se u prosecnog lika koji hoda ulicom samo su im OCI prepune informacija koje nikada necemo saznati.

Back