Kakви су Срби као возачи у поређењу са другим народима?

Вероватно ниси видео Арапе у Египту :lol:

Шта значи лош возач?
Онај који вози брзо и оштро али сигурно, није лош возач.
Много су гори они спори и бојажљиви.

Донекле се слажем, али ипак возач који крши прописе за више од 10%(пре свега мислим на ограничење брзине), није добар возач. Добар возач мора да мисли и на друге а не само на себе. Чак и ако не изазове удес, агресивном вожњом деконцетрише остале учеснике у саобраћају.

Srbi su na evropskom nivou katastrofalni vozaci. Ne postoji "brza i ostra, a sigurna voznja". To se zove kurcenje. Za takve ludake u normalnim drzavam postoje trkacke staze na kojima mogu da se mangupiraju do mile volje i lece komplekse. Jedan sekund je dovoljan da se ode u zatvor, sto je jos gore jedan sekund je dovoljan da se nekom oduzme zivot.
Verovatno smo u rangu sa Turcima, Rusima, Ukrajincima, Siptarima... Ako nam je to uteha onda jebbi ga. Ja sam za 10 puta ostriji ZOBS pod uslovom da ga sprovodi nekorumpirano osoblje i da je isti za svakog stanovnika ove drzave. To se naravno nikada nece ostvariti i zbog toga (i zbog mnogih drugih stvari) ce Srbi ostati losi vozaci.

Донекле се слажем, али ипак возач који крши прописе за више од 10%(пре свега мислим на ограничење брзине), није добар возач. Добар возач мора да мисли и на друге а не само на себе. Чак и ако не изазове удес, агресивном вожњом деконцетрише остале учеснике у саобраћају.

Odlican odgovor :super:
Inace sve siromasne zemlje sto sam obisao losi su vozaci u te zemlje spada i nasa Srbija

mene u u beogradu najviše užasava polazak vozača sa semafora
kako to izgleda
1. crveno svetlo svima a pogotovu na novom beogradu upaljena štop svetla bez obzira što je nagib terena 0%
2.zuto svetlo i dalje je kao pod broj jedan
3 zeleno svetlo većina skida nogu sa kočnice , ubacuje u brzinu i čeka da onaj ispred njih da krene
onaj prvi uglavnom jedno tri do 5 sekundi razmislja šta znači zeleno svetlo i posle negodovanja vozača iza sa sirenama ,uspeva da skine nogu sa pedale kočnice

ali hvata ga grč u listu od napetog držanja iste na pedali kočnice(traje jedno 3 sekunde) i
nekako ubacuje u brzinu
i pokušava da krene i dok mu proradi mozak, reaguje njegova ručna kočnica(ovo važi posebno za novi beograd)
sledi startovanje motora otpuštanje ručne i konačan prolazak na zeleno
iza njega je uspeo samo jedan automobil da prodje kroz žuto (najverovatnije da ga je uhvatila kamera)

i tako uvek se nađe neki teletabis na semaforu
dok ne naučimo kako se kreće na semaforu čak i oni iz egipta su mnogo bolji vozači od nas

Tu treba razdvojiti dve stvari:
1.Tehnika voznje
2.Ponasanje u saobracaju.

1.1 Uopste ne zaostajemo u tehnici voznje,cak mislim da nas pocetnik vozac mnogo bolje vlada vozilom na polaganju od vecine pocetnika u evropi.O USA i slicnima da ne pricam,oni dobijaju vozacke dozvole a ne polazu.
2.1 Mi smo bahati i neodgovorni u voznji,mnogi se mangupiraju i izivljavaju,policija selektivno primenjuje kaznenu politiku,putevi su uzasni,vozila neispravna (dosta utice los standard ljudi),kakava nam je kultura u zivotu takva je i u saobracaju.

U poređenju sa Italijanima - što se tiče poštovanja propisa smo očajni. U Italiji su kazne baš žestoke i mnogo paze na brzinu, ispravnost i parkiranje.
Sa druge strane, očajno su nepažljivi i trapavi kada parkiraju po parkinzima - sva vozila su izlupana, izderana, oštećena. Strašno nemaju osećaja.
Grci jure kao budale.
A u ostalim zemljama nisam nikad bio duže od 2-3 dana da bih mogao da dam svoju procenu, tako da nisam kompetentan.

U poređenju sa Italijanima - što se tiče poštovanja propisa smo očajni. U Italiji su kazne baš žestoke i mnogo paze na brzinu, ispravnost i parkiranje.
Sa druge strane, očajno su nepažljivi i trapavi kada parkiraju po parkinzima - sva vozila su izlupana, izderana, oštećena. Strašno nemaju osećaja.
Grci jure kao budale.
A u ostalim zemljama nisam nikad bio duže od 2-3 dana da bih mogao da dam svoju procenu, tako da nisam kompetentan.

Osim kad isprobavaju novog Ferarija... Meni se desilo, na autoputu kroz Italiju, idemo oko 180, prolijeće pored mene Ferari da sam ga jedva i vidio :lol:
Što se tiče toga, Italijani su bezobrazni vozači... Grci, Turci, Albanci, Crnogorci... divljaci. O Arapima da ne pričam... Ovamo kroz Aziju isto nije neka saobraćajna kultura...

Ako ih poredim sa Hjustoncima onda su najgori. . . Ovde namerno ne generalizujem za celu Ameriku vec se samo ogranicavam na Hjuston i njegovu regiju jer su ljudi generalno dosta kulturni, svi ce te propustiti, zahvaliti se kad ih propustis, skoro nikad se nece desiti da te neko presece namerno, uzasno, ali uzasno retko ces videti da ljudi nervozno voze (prebacuju se iz trake u traku, uvlace se u dupeta i sl.), trubu ces cuti jednom u 2-3 meseca i to samo da bi se upozorio neko a ne zato sto je red na putu, kad se cekica u redu uglavnom svi stoje jedni iza drugih (dese se biseri koji bi preko reda ali ih bude recimo manje od 5%) i voziti po Hjustonu je pravo uzivanje. A najveci razlog za ovoliku kulturu (a ljudi pricaju da je ovo sada uzas i da je pre bilo puno, puno bolje) sto taksista skoro i nema tako da se saobracaj u Hjustonu nije mogao sa njima zagaditi jer po onome sto sam do sada uspeo da vidim i po Evropi a i po SAD (a pogotovu po srbiji) oni su najgori i najnekulturniji vozaci i da sva nekultura potice prvenstveno od njih. . .

Back