Какви су данашњи мушкарци и жене за брачни живот?

Bakice...nemo se lazemo. To sto si ti uvek bila pohotna azdajica pa jurila lika zbog izgleda ne znaci da si pala s marsa. :mazipsa:
Znas i sama imas valjda kod drugarica kako to ide...sad vec raspojasane rospije, vecina razvedene (ili gore ne) olajavaju muzeve i kukaju nad zlom sudbinom...pa imas i na forumu ovde takve koje zivot nije mazio jer ih drustvo nateralo da se udaju i radjaju. :mrgreen:
Kad bi se napravio psiho profil sta je zeni taj "ideal" koji juri to je jedna takva nakazna konstrukcija lisena svega ljudskog...dosta govori o prosecnoj zeni. : I

Cisto sumnjam

takoe!
sad kad bi se zene jos time rukovodile a ne ocekivale princa s debelim novcanikom
vas problem je sto necete prvo sebi da priznate zasto istinski toliko ko sivonje zapele sve za muza, brak, decu, porodicu

Sta tu ima da se priznaje? Zene imaju potrebu za emotivnom ispunenoscu i pruzanjem ljubavi, i normalno je da zele i muza i decu i kucice i macice i filadendrone da bi bile istinski srecne u zivotu. Jel to neka sramota? Ogromna vecina muskaraca bi tesko prosla i za mesto filadendrona, a ne muza i oca i zivotnog partnera, kako su tome zene krive? Dobra stvar je sto se moze biti emotivno ispunjen na razne nacine, niko nije nezamenjiv.

Zene imaju potrebu za emotivnom ispunenoscu i pruzanjem ljubavi, i normalno je da zele .

Skoro sve ko papagaj to ponavljate ali to je samo drugo ime za "treba mi muz da ostvarim svoje licne ambicije preko njega gde je on novcanik i eventualno donator sperme".
U praksi se to svodi na trpeti hireve alavog stvora koji nikad nece biti zadovoljan jer je gramzivost jako losa karakterna osobina.
I posle naravno ste opet vi ljute jer taj neko vas nakon n godina otera u q kad nadje mladji model.

Skoro sve ko papagaj to ponavljate ali to je samo drugo ime za "treba mi muz da ostvarim svoje licne ambicije preko njega gde je on novcanik i eventualno donator sperme".
.
Nije to tacno, zene imaju zelju i da vole muskarca i da budu voljene, i ta ljubav koja u sebi sadrzi i poznavanje, bliskost, razumevanje, intelektualnu razmenu, seksualnu dimenziju, nesto je vrlo jedinstveno, posebno i dragoceno, ali ne moze na silu sa idiotom od filadendrona.

S druge strane, jos je i moja baba isla na posao, i zaradjivala za svoj zivot, a danas je presmesno i polemisati o "muskarac=novcanik", kod najveceg broja zena. U kom veku si ti zaostao?

image_5c9c44d1acb504390fcf1b59536c3ad30c6c8b77ce.jpg

Nije to tacno, zene imaju zelju i da vole muskarca i da budu voljene, i ta ljubav koja u sebi sadrzi i poznavanje, bliskost, razumevanje, intelektualnu razmenu, seksualnu dimenziju, nesto je vrlo jedinstveno, posebno i dragoceno, ali ne moze na silu sa idiotom od filadendrona.

S druge strane, jos je i moja baba isla na posao, i zaradjivala za svoj zivot, a danas je presmesno i polemisati o "muskarac=novcanik", kod najveceg broja zena. U kom veku si ti zaostao?

Наравно, обавезе се морају дијелити да би породица била моћна

Planova koje ne mozete da ostvarite i kad puknete onda cete sve frustracije iskaliti na vasim muskarcima.

Vama muskarci uvek vrede 100 puta vise dok nisu vasi nego kad su sa vama. Kad su sa vama u vasim ocima postaju svinje, a ne muskarci.

A onim postom sam cekao da upecam neku kao @Iris na primer kako bi otkrila frustracije.

A reci mi sto je problematicno ako se provede 10 dana odmora igrajuci igrice pa i po 17 sati pod pretpostavkom da se ne izbegavaju obaveze?

Da li je to gore od toga da se potrosi 1000 evra na letovanje narocito kada se uzme u obzir da su prosecne plate 300 evra, a ne 500 ko sto prica Vucic?

Sta je za vas odmor, more? I zasto ja dobijam optuzbu da sam derle ako provedem odmor igrajuci igrice dok nije derle neko ko potrosi ko zna koliko godisnjih primanja na nesto virtuelno i neopipljivo?

To je sustina cele one koske o igricama...

Priča se o braku i porodici. O sposobnosti da svoje potrebe staviš u drugi i n-ti plan. Ako, jel te, brak uključuje decu. I boli me uvo što bi bilo ko da igra igrice zato što, hm, imaš dete/decu koja se igraju i samo jednom prvi put... pa šta god hoćeš- vide more, nauče da plivaju, da rone, da skaču iz čamca.... zato što imaju ritam i rutinu koja im je potrebna. A ti (ne ti lično) odrasla osobo, daj učestvuj. Zato što ako (ili bolje kad) sve odradi mama, a ti služiš kao filandedron i još režiš gde je tvojih 17 sati za igrice.... pa... da.... Briga o sebi i detetu i izdržavanje su manji problem nego što možeš da pretpstaviš... od brige o tuđem detetu od 30+ godina... Koje je uz put godinama delovao kao odrasla osoba, a onda se slomio pred, ne znam, promenom posla?
Daleko od toga da se svi muškarci takvi, naravno.Takvi su oni kojima je ok da sebi, na uštrap porodice, obezbede deset dana od po 17h igrica, fudbala, bilo čega. I to ne znači da neko vredno radi, pa mu treba odmor. Zato što bi porodica trebalo da bude odmor, a ne nešto od čega se po svaku cenu odmara.

Priča se o braku i porodici. O sposobnosti da svoje potrebe staviš u drugi i n-ti plan. Ako, jel te, brak uključuje decu. I boli me uvo što bi bilo ko da igra igrice zato što, hm, imaš dete/decu koja se igraju i samo jednom prvi put... pa šta god hoćeš- vide more, nauče da plivaju, da rone, da skaču iz čamca.... zato što imaju ritam i rutinu koja im je potrebna. A ti (ne ti lično) odrasla osobo, daj učestvuj. Zato što ako (ili bolje kad) sve odradi mama, a ti služiš kao filandedron i još režiš gde je tvojih 17 sati za igrice.... pa... da.... Briga o sebi i detetu i izdržavanje su manji problem nego što možeš da pretpstaviš... od brige o tuđem detetu od 30+ godina... Koje je uz put godinama delovao kao odrasla osoba, a onda se slomio pred, ne znam, promenom posla?
Daleko od toga da se svi muškarci takvi, naravno.Takvi su oni kojima je ok da sebi, na uštrap porodice, obezbede deset dana od po 17h igrica, fudbala, bilo čega. I to ne znači da neko vredno radi, pa mu treba odmor. Zato što bi porodica trebalo da bude odmor, a ne nešto od čega se po svaku cenu odmara.

Lepo receno @Euridika. Samo i Ada Ciganlija je more s razlikom sto se ne mora potrositi 1000+ evra na to.

I niko od neudatih devojaka nije imao ovaj pogled vec iskljucivo egocentrican stav "ja volim more, ako ti se ne svidja idi".

Inace ja sam davno prestao aktivno da igram igrice... One su u ovom slucaju samo sredstvo testiranja...:)

Lepo receno @Euridika. Samo i Ada Ciganlija je more s razlikom sto se ne mora potrositi 1000+ evra na to.

I niko od neudatih devojaka nije imao ovaj pogled vec iskljucivo egocentrican stav "ja volim more, ako ti se ne svidja idi".

Inace ja sam davno prestao aktivno da igram igrice... One su u ovom slucaju samo sredstvo testiranja...:)

Ok, ali znaš i sam da voda na moru i na Adi nije ni slična, kada je u pitanju dečije zdravlje. Ako je to što pišeš samo ilustracija, da par može bez problema letovati bezmalo za dž. Kad si mlad i sa nekim koga voliš sve se svede na to da jedva čekate da budete zajedno sami. Samo, kad imaš nekoga ko je potpuno zavistan od tebe, ružno je da ciketanišeš. U smislu, možeš porodici da priuštiš boravak na moru (oboje možete), ali eto, neće ti se. Ti si glava porodice i baš te briga za ostale. Tebi je sjajno i u selu. Što ne znači da svima vama zajedno ne može biti sjajno i u selu, da ne bude zabune. I zdravo i lepo i korisno iskustvo za decu.
P.S. Pod možete da isfinansirate, ne podrazumeva pozajmice, kredite ili celogodišnje grcanje da bi se bio viđen na plaži.

Ok, ali znaš i sam da voda na moru i na Adi nije ni slična, kada je u pitanju dečije zdravlje. Ako je to što pišeš samo ilustracija, da par može bez problema letovati bezmalo za dž. Kad si mlad i sa nekim koga voliš sve se svede na to da jedva čekate da budete zajedno sami. Samo, kad imaš nekoga ko je potpuno zavistan od tebe, ružno je da ciketanišeš. U smislu, možeš porodici da priuštiš boravak na moru (oboje možete), ali eto, neće ti se. Ti si glava porodice i baš te briga za ostale. Tebi je sjajno i u selu. Što ne znači da svima vama zajedno ne može biti sjajno i u selu, da ne bude zabune. I zdravo i lepo i korisno iskustvo za decu.
P.S. Pod možete da isfinansirate, ne podrazumeva pozajmice, kredite ili celogodišnje grcanje da bi se bio viđen na plaži.

Ne bih bio siguran da je voda na Adi toliko losa... Ekolozi iz Kopenhagena kazu da je dobra.

A i prica o tome da je deci potrebno pruziti sve mi je nekako izlizana... Narocito kada se uzmu u obzir jos neke stvari... Potrebno je dobro vaspitanje, i pripremanje za zivot, a ne materijalisticke stvari...

A i znas sta je jos zanimljivo? Na temi o odlasku u selo, retko koja zena je bila spremna da ustupi svoj stan u gradu i odu na selo kako bi cerka/sin mogli da rade i podizu decu, vec su svi izjavili da bi starost provele u gradu, a deca kako se snadju.;)

Tako da iskreno ne znam sta da mislim.:) Sve manje i ta mantra/demagogija o deci ima smisla.;)

Poslednja izmena:
Ne bih bio siguran da je voda na Adi toliko losa... Ekolozi iz Kopenhagena kazu da je dobra.

A i prica o tome da je deci potrebno pruziti sve mi je nekako izlizana... Narocito kada se uzmu u obzir jos neke stvari... Potrebno je dobro vaspitanje, i pripremanje za zivot, a ne materijalisticke stvari...

A i znas sta je jos zanimljivo? Na temi o odlasku u selo, retko koja zena je bila spremna da ustupi svoj stan u gradu i odu na selo kako bi cerka/sin mogli da rade i podizu decu, vec su svi izjavili da bi starost provele u gradu, a deca kako se snadju.;)

Tako da iskreno ne znam sta da mislim.:) Sve manje i ta mantra/demagogija o deci ima smisla.;)

Vreme koje procvodiš sa decom ne podrazumeva finansije, podrazumeva angažman. O tome šta im je i koliko stvarno potrebno pričaćemo kada budeš imao decu. Do tada je nefer i sve "što ti se čini" su iskustva iz druge, treće ruke. Naravno da možeš imati tav i bez dece, ali ne i realni uvid u potrebe.

A što se tiče "ustupanja", ja imam četvoro dece i nameru da ih naučim da stiču, ne da im ustupam. To što je u nekoj fazi parazatiranja na roditeljskog grbači njihova "nepokretnost" najvažnije što "potomstvu" treba, ne znači da neko treba živ da se zakopa, da ne smeta. Mani me priča o lapotu.
I da, to je još jedan meni zanimljiv stav- imovina se stiče, ne nasleđuje se. Ako vam/nam nešto ostane, sjajno, ali planirati život sa nekim/nekom ko namerava da osnove pravi od onoga što dobije u nasledstvo, neka hvala. Život svašta nosi, osnovno je da svako bude u stanju da se samoizdržava i stiče za sebe. U skladu sa tim, da, muškarac mora imati osećaj za porodicu i brigu o njoj. Ili je OK udati se za nekoga ko je simpatičan lezilebović i smrtno je uvređen što žena uz decu neće i njega da tretira kao dojenče i da ga pri tom bespogovorno sluša.

Back