Kakve žene nazivate damama

Oćeš da kažeš da način življenja (ne mislim na posjedovanje sredstava i povezanosti sa drugima, nego na traganja za ciljeva (gdje cilj može biti i sticanje povezanosti sa drugima ili sredstava, ali i bezbroj drugih stvari koje su moguće kao cilj) ne zavisi od odluka? Ne možeš nečiju vožnju automobilom gledati nezavisno od umora njegovog organizma, poznavanja mjesta gdje su benzinske pumpe, količine para u "organizmu" novčanika, i količine goriva u "organizmu" automobila, i količine i kakvoće poznanstava koja ima i nema u tom i tom gradu, i još milion stvari...

ono sto sam htela da kazem, napisala sam:manikir:
poenta mog posta je da se ne mozes samoproklamovati za damu u trenutku kada ti to zazvuci prigodno.:aha:
A sto se tice ovih auta i benzinskih pumpi i svega ostalog sto si napisao u stilu taksiste ili prof vozaca neke druge vrste, to nije moja solja caja.:kafa:

~Izmjena radi jasnosti: ne morate birati od ovoga što sam ja nabrojao. Pišite originalno, svoje.~
1. One koje, u odnosu na svoja sredstva, izdvajaju značajne (ponavljam: u odnosu na svoja sredstva!) sume na uljepšavanje.
2. Ne prate svetsku ili lokalnu modu, već prave svoju ličnu "modu". (Bez obzira da li se, slučajno, poklapa sa svetskom ili lokalnom u tom trenutku.)
3. Pristojne su uvjek (osim, razumije se, onda kada je nepristojno biti pristojan, a to je: nakon značajne količine poznanstva sa dobrom osobom) a ipak su krajnje strastvene.
4. Ne koriste tvrdnje kada se objašnjavaju, već dokaze (logičke i druge).
takva je pre svega pristojan, fino i kulturno se ponasa adekvatno oducena ima stav i drzanje obrazovana i zaradjuje za sebe
mada to poslednje i nije toliko bitno
to je zena za koju kazes da ima licnost

ono sto sam htela da kazem, napisala sam:manikir:
poenta mog posta je da se ne mozes samoproklamovati za damu u trenutku kada ti to zazvuci prigodno.:aha:
A sto se tice ovih auta i benzinskih pumpi i svega ostalog sto si napisao u stilu taksiste ili prof vozaca neke druge vrste, to nije moja solja caja.:kafa:
Samo sam htio da kažem da čovjekovo ponašanje ne može da se gleda nevezano za sredstva koja ima i nema, a nema svaka baš sredstva da živi onako kako bi i trebalo i kako bi i ona htjela i kako bi i ja ili ti htjeli da ona lijepo živi. To što nema sredstva, a dama je, ne znači da nije dama. Neko je pominjao obrazovanje. Znate li vi narode koliko je obrazovanje nedostupno! Ja prvi kažem da je meni nedostupno a imam želju da se obrazujem. Treba da se uvaži to što imam tu želju, bez obzira na to što nemam sredstva. Na primjer, to što ja učim na fakultetu nije obrazovanje, to je statistika neka najgora za koju ne znaš ni to da li je neko lupao te podatke... A knjige koje zbilja govore o tome što treba ne mogu da se nađu u Jugoslaviji, ili prevedene na Srpskom. A profesori i ne znaju za te knjige.

Poslednja izmena:
Samo sam htio da kažem da čovjekovo ponašanje ne može da se gleda nevezano za sredstva koja ima i nema, a nema svaka baš sredstva da živi onako kako bi i trebalo i kako bi i ona htjela i kako bi i ja ili ti htjeli da ona lijepo živi. To što nema sredstva, a dama je, ne znači da nije dama. Neko je pominjao obrazovanje. Znate li vi narode koliko je obrazovanje nedostupno! Ja prvi kažem da je meni nedostupno a imam želju da se obrazujem. Treba da se uvaži to što imam tu želju, bez obzira na to što nemam sredstva. Na primjer, to što ja učim na fakultetu nije obrazovanje, to je statistika neka najgora za koju ne znaš ni to da li je neko lupao te podatke... A knjige koje zbilja govore o tome što treba ne mogu da se nađu u Jugoslaviji, ili prevedene na Srpskom. A profesori i ne znaju za te knjige.

e sada se vec udaljavamo od teme kao i od Jugoslavije sto smo, a to je vec prica za politicki pdf.
mada se slazem sa ovim za obrazovanje, kao i da finansije jesu preduslov za napredak u zivotu, na zalost ali jesu.

Back