Kakve su

E pa ovako:zene Vage su 1.LJUBOMORNE, ne pomisljjte da ih varate
2.u dusi stidljive iako mozda tako ne deluju na prvi pogled :oops:
3.komunikativne ako im odgovara drustvo(ako ne pricaju znaci nemate sanse)
4.neodlucne
5.promenljive i
6.LEPE :wink:
jedna vaga
 
Prepisala s jednog foruma, ali za onog tko nije čitao će biti sasvim novo :)

Vaga- Žena
Ovo Žena moram napisati velikim slovom. Dobro znamo da je u svakoj ženi malo muškarca, ali kad sretnete vagu namirisanu skupim parfemom i obučenu u svilu, to će vam biti zadnja misao. Oh, kako se varate, te lutkice ne samo da "znaju nositi hlače" u svojoj obitelji, one im još i dobro pristaju. Naravno dok joj udvarate, ni slučajno neće pokazati svoj razum. Pustit će vas (milostivo) da muški pobijedite u šahu (čak i kad je majstorica u istom), kartanju ili sportskom natjecanju.
Ali njihova prava strast su rasprave. Čim se ukaže mogućnost za tako nešto, uši im se zacrvene od ugode i tu su, spremne na sate diskusije. Ukoliko umorni odustanete, ne brinite, vaga će nastaviti raspravu sama sa sobom. Ona je u stanju biti istovremeno i tužitelj i branitelj i sudac i publika i još ponešto. I dok ju tako gledate kako sama sa sobom raspravlja, usput ćete se nebrojeno puta složiti s njom, gledajući je u usnice (i želeći poljubac naravno) dok se sa svakim njenim osmjehom mijenja i vaše mišljenje u smjeru u kojem to vaga želi. Uvjerit će vas čistom i zdravom logikom, a kad shvatite da za njenu naklonost treba izgubiti samo "muški ponos" odreći ćete ga se brzinom svjetlosti. A većinom i jesu u pravu jer budite sigurni da su svoje stavove i odluke "izvagale barem tri puta". Ta njena potreba po raspravljanju i nije toliko loša, jer ne "gura" uporno po svom a i ne popušta stalno, to je jednostavno potreba da bude nepristrana i poštena. Dakako sve je to izvedeno diplomatski (tu su prave maherice) pa ni nećete baš osjetiti da ste totalno popustili i počeli misliti njenom glavom.
Kako obožava skupe i lijepe stvari (od parfema do skupe odjeće i kućnih potrepština) obavezno je zaposlena i prije i poslije vjenčanja. Kako su to sve fine ženske stvarčice ono muško u njoj nećete ni osjetiti, dok se ne upustite s njom u raspravu oko toga. Tad je bolje da šutite, jer će i zadnju kunu dati da uljepša okolinu i naravno sebe. Njen izabranik je isto na vrhu piramide. Ne vole samoću, kako u privatnom životu, tako i u poslovnom. Najbolje funkcioniraju u paru, pa (skoro) nikad ne žive same (izuzetak su one s podznakom strijelca i vodenjaka). Ona je u braku predsjednik poduzeća, a vi počasni direktor. Kao supruga je spremna na sve prilagodbe (ukoliko imaju smisla), biti će odlična domaćica, ali i gošća, seliti se s vama ako je to u korist vaše karijere i još puno toga. Vagica nikom ne visi na vratu, ona diskretno odstranjuje prepreke koje stoje na putu njenom partneru. Iako u braku drže konce u svojim rukama ipak ne žele preuzeti odluke (osim onih s podznakom u ovnu, kod njih neka vam Bog pomogne, skoro nemoguće ih je ukrotiti). Kako zna dati dobar savjet zbog objektivnog stava i analitičnog uma, obožavaju je ovnovi, lavovi, škorpioni i bikovi (naravno i ona njih), kojima se sve to čini pjesma---dok ne popiju otrov, ali tad je već prekasno. Tu je zapravo udica, njen način izražavanja i smisao za diplomaciju vas neosjetno odvuku u smjeru koji je čista suprotnost onome kamo ste prvobitno krenuli. U primjeru braka dviju vaga ili će biti predivna harmonija ili poprište rasprava do uništenja, srednje varijante nema.
Prednosti života s vagom su mnogobrojne. Većina ne otvara tuđu poštu i ne čačka po tuđoj intimi (za muške vage to ne vrijedi), jer to je za nju višak nepoštenosti. Nisu sklone ogovaranju i odavanju tuđih tajni. Nikad vas neće biti sram povesti je u društvo, jer onaj isti osmjeh koji je vas očarao, očarat će sve vaše poznanike. Ipak, često ćete se pitati-živite li s oličenjem dobrote ili zla? Ovisi gdje je jezičak na njenoj vagi. Globalno gledano prevladat će dobrota.
Naravno, vaš dom će biti kao slika iz dekoraterskih časopisa i priručnika. Čist stoljnjak, cvijeće i ručak na stolu, diskretna glazba i sve to naravno u bojama koje se ne "tuku" međusobno. Ako tome dodamo i njen bistar um i smisao za humor, dobijemo žensku koja vremenom dostiže savršenstvo te riječi- Žena. Ona je mekana i tvrda istovremeno. Njenu tvrdoću ni nećete osjetiti ako ju ne izazovete nekom nadri disciplinom i pucketanjem biča iznad njene glave. I tada neće vikati i razbijati, uništit će vas svojim govorom i sposobnošću da do besvijesti raspravlja uvijek o istoj stvari- dok ne bude po njenom. Ostat ćete zapanjeni, da je to ona ista ženska koja vam je puštala pobjede u šahu, hej, pa ona je kao čelik. I doista, ako se bračni brod počne ljuljati, naizgled će ga spašavati netko drugi, ali vaga žena će ipak najviše podmetnuti svoja leđa. Ona za to ne traži priznanje jer njoj je to normalno i prirodno. Ona je jednostavno pogonski motor svake obitelji. Tko bi rekao, zar ne? Jednako ljupko zna nositi preko dana "hlače" na poslu, ujutro spavaćicu i navečer večernju haljinu. Ipak nije samo dobra govornica, ona je i dobra slušateljica.
Djeca su joj njegovana i voljena, ali tipično za vage je to, da im je partner na PRVOM mjestu.
Utišavat će ih dok odmarate, naljutit će se na njih ako VAS ne slušaju (više nego kad ne slušaju nju). Prepustit će vam bitne životne odluke, jer ne može preuzeti odgovornosti za pogrešan izbor. Djecu će naučiti da poštuju roditelje (naročito oca), ali istovremeno će, ako ih prestrogo kaznite biti dobra vila koja će ih podmititi čokoladom i biti rame za plakanje.
Kad njene dvije strane vage nisu u ravnoteži, zna pretjerati sa slatkišima (i kilogramima) ili malo češće nazdraviti čašicom, ali treba joj pomoći da umiri zdjelice na vagi i opet je ona dobra vila. Ako je razuzdana uozbiljite se, ako je žalosna utješite je i evo vam one harmonične i šarmantne žene koju ste vodili na zabavu obučenu kao ljepoticu, a ona je po povratku nacijepala drva i naložila kamin. Pa tko još ima nekog tako lijepog i istovremeno snažnog?
Sretniče.
 
Uuuuuuuuuu..........Mnogo vam hvala.....Izgleda da se ne treba zezati sa vagicama...Opasne cice:) A znate li kako se slazu sa anam vodolijama?
 

Back
Top