Kakve su ovo bombone?

Mickey Mouse020

Početnik
Poruka
49
Nedavno mi je tetka iz Svedske donela pakovanje ovih bombona (evo slike):

licorice_allsorts.jpg

Secam se da sam ih jeo i ranije, kao klinac doduse.

Zna li neko ima li ovo da se kupi kod nas, i kakve su ovo uopste bombone, ko ih pravi itd......?

Bas me zanima. Hvala unapred na odgovoru.

licorice_allsorts.jpg

Zna li neko ima li ovo da se kupi kod nas, i kakve su ovo uopste bombone, ko ih pravi itd......?

Pre nekoliko dana sam dobio punu kanticu takvih bombona :D iz Austrije. To su dobro poznate Haribo gumene bombone :) Samo jedi i uživaj u ukusu.

Ima kod nas da se kupe,npr na pijaci kod onih sto donose robu iz Madjarske,Haribo bombone, a mislim da ih i u pojedinim marketima ima.....
Meni se te bombone ne svidjaju uopste,cudan ukus skroz,nisu klasicne gumene....jedino ove kao malina,one su lepe......

licorice_allsorts.jpg

Slobodno ih jedi ja sam ih tamanila kao dete posto sam tamo zivela i evo ziva sam i zdrava inace te bombone nemaju veze sa haribo bombonama vec su malo drugacije po njihovoj recepturi pozdrav.

te bombone se kod mene prodaju na kilogram mada ih ima kupiti i pakovane u manju ambalazu.. posebna paznja se pridaje ovim crnim bombonama i one se kod mene zovu Réglisse po istoimenoj biljci od koje i potice taj specifican okus...http://fr.wikipedia.org/wiki/Réglisse ... slobodno ih jedi, kinezi kazu da je to eliksir za dug zivot ;)
Kod nas je biljka poznata pod menom sladic i kazu da moze izazvati povecan krvni pritisak ... francuzi, s druge strane kazu, da je iz biljke izdvojen molekul nazvan BHP koji stopira rast kanceroznih tumora prostate i krvi....

Poslednja izmena:

Back