AŠKI
Zainteresovan član
- Poruka
- 366
Moj muž i ja smo u mlađim danima tražili dodatni prihod. Jedan naš prijatelj nam je predložio da se bavimo lovom na žabe. Navodno talijani su ludi za žabama i dobro ih plaćaju. Pošto živimo relativno blizu Dunava žaba je bilo koliko hoćeš(sada ih je mnogo manje ali ne našom zaslugom)Moj muž je nabavio mreže,čamac,svetla na akomulator,sve u svemu nekih 200 DM.Noćima sa lomatao po Dunavcu,donese desetak žaba kapitalaca koji su mi posle ceo dan kreketali u podrumu.Kada ih je odneo na mesto za isporuku samo što mu nisu pukli od smeha.Naravno zarada ja bila totalno zanemarljiva.Bilo je i ljudi sa većim ulovima ali mi nikada nismo saznali ni gde ni kako su ulovljeni.Dakle pošto je video da mu učinak nije neki ,došao je na ideju da mu ja pomognem.Ja luda pristala.Žaba se panično bojim jer skakuću a i gadi mi se i svaki dodir.Da ne spominjem da uopšte ne znam da veslam.Koliko god se trudila stajali smo na mestu ili se vrteli u krug.Povrh svega došla je oluja sa grmljavinom i munjama.Uspeli smo samo da izađemo na obalu i sakrijemo se pod čamac. Naravno čamac je bio metalni i to je vrhunac naše gluposti.Došli smo kući srećni što nam se nije nešto desilo i odlučili da se manemo tog posla.