Kakve bi ste želele svakodnevne poklončiće ?

Petkom uvek zauzmem busiju na kaucu i cekam da mi se donese vino, predjelo, glavno jelo i dezert.
Ovako
20180821_111549.jpg

Ćerka je oprala sudove i ocistila kupatilo meni pomoć u kući najviše znači
Kad me posle teškog dana negde izvedu
A nekad mi je dovoljno
A da me saslusaju
B da me ostave na miru
Kad muž spremi ručak to mi je najveći poklon
Inače su oni čudni
Ne obasipaju me pažnjom ali mi onda kupe kombinezon na primer

- - - - - - - - - -

Ili torbu ili novčanik
Kako kad nema pravila
Ćerka se i dalje mazi a muž me umesto zagrljaja odvede u sobu

Kada krenem da pakujem klince za igranje napolju, a on mi kaže, ma daj ja ću iskuliraj sat dva...
Ili kada odemo negde sami nas dvoje bar na dva sata, a da ne moram učestvovati u organizovanju dadiljanja.
Kad mi kaže da izađem sa drugaricama za vikend, iako mi se ne ide, bude mi baš drago što ceni moj trud preko nedelje i zna šta me opušta.
Što se tiče materijalnih poklona, slatkiši, veš, vino...
Volim kad spremni neku klopu iako nema pojma da kuva.
Svašta nešto.

Izlive ljubavi, neznosti,paznje...

Ali valjda sve polazi od nas samih.
Koliko i sta dajes to i toliko dobijas.

Narvno ima puno onih koji veruju da im je malo uzvraceno. Mislim da nisu u pravu.Takvi su skloni precenjivanju onoga sto daju i potcenjivanju onoga sto dobiju.Valjda ne treba ocekivati da nam se vrati ono sto smo dali.Ako ocekujes, onda nisi dao ,nego prodao.
A to vec nije ljubav nego trgovina.

Plemeniti ljudi uvek gledaju da vise daju nego sto prime.Skrtice pak, suprotno.

No kada iskreno volis,nikada ne mozes dati onoliko, koliko od ljubavi dobijas.
Samo, treba voleti a ne trgovati;kad je ljubav u pitanju.

Poslednja izmena:
Da se uozbiljim...
Bitni su mi cvrsti, postojani, dobri odnosi sa najmiljima...ne vampim za materijalnim, ne robujem stvarima, statusima,...sto mi treba, kupim sebi...
Prijateljstvo i ljubav se u dobrim odnosima sa mnom podrazumevaju...infiltrirani su u moj karakter, nacin razmisljanja i samo sa ljudima koji zive na taj nacin mogu da budem bliska...

Kakve bi ste želele "svakodnevne" poklončiće ,da vas neko obraduje ili motiviše .
U obzir pored materijalnih , ili umetničkih , dolaze i znaci pažnje, nežnosti , ili pomći u kući.
Da li ste nešto ove nedelje dobili.

Najveći poklon je vedar muškarac koji je dobar drug. Džaba mi poklon ako mi je prehodno zagorčao dan...

Back