Kakva ulazna vrata kupiti

Mi smo na kuci imali i drvena i plasticna.
Za odrzavanje su daleko laksa plasticna.
Ja imam jedno potpitanje...za ulazna vrata na stanovima.
Sve sto sam gledala ako valja,bilo je skupo.
Mada,ja tacno ne znam ni sta je potrebno da imaju jedna prosjecna ulazna vrata za stan.
Koliko onih brava,koliko slojeva itd.

Ovakva slicna,samo bez ukrasa su kod nas u selu bila na stalama i kacarama.
To nije za kucna ulazna vrata...vjerovatno ima razloga.
ima bolji izbor za ulazna vrata meni se ovaj jednostavan svideo tako nesto otprilike bih napravio
Wood-Door-With-Sidelight.jpg

Mi smo na kuci imali i drvena i plasticna.
Za odrzavanje su daleko laksa plasticna.
Ja imam jedno potpitanje...za ulazna vrata na stanovima.
Sve sto sam gledala ako valja,bilo je skupo.
Mada,ja tacno ne znam ni sta je potrebno da imaju jedna prosjecna ulazna vrata za stan.
Koliko onih brava,koliko slojeva itd.
Iskreno ne znam ali sam videla da za stanove ima mnogooooo veci izbor...
jedna koja su mi se vizuelno svidela 90x205, izradjeno od ojacanog celika, 5cm debljine, broj tacaka zakljucavanja 13, cena je bila 19.717 din

pa i ko mene ce ocigledno biti neka plastika fantastika, aluminijum, gvozdje, celik, neki metal :D drvo se i ne prodaje a verovatno je i skupo...mislim na ulazna...za sobna sam videla drvena...i tu je leti +40, zimi -20, vetrovi, kisa...+ pesak...
Pa ,ako bi drvena vrata,a spoljna,onda bi morala biti od punog drveta,a to nimalo nije jeftino.Licno sam preko neke nepoznate firme narucio metalna vrata i veoma sam zadovoljan njima.Imaju gumu na vratima i na stoku,tako da vetar ni prasina ne mogu proci.U komsiluku ima nekoliko vrata PVC i nikome se nisu izvitoperila,samo meni se ne svidjaju one sare na njima.Volim ravnu povrsinu spoljnih vrata,zato sam i narucio ta metalna.

Koja su bolja? PVC ili drvena? Postoje i neka treća?
Bela ili braon? Na kojima se vide manje ogrebotine i eventualna prljavština?
Kojih dimenzija? Koliko sam videla postoje od 80cm do 120cm...ova od 80 cm jesu dovoljna da prodje neki kauč, ormar, veš mašina, frižider?
Kada ih je uopšte najbolje kupiti? Dok se zida ili posle ili je svejedno?
Ima li još nešto na šta treba obratiti pažnju?
uzmi sira ,jednog dana cete ostariti i pitanje je da li ce vam trebati kolica.Ugraduju se na kraju zbog eventualnih ostecenja

Koja su bolja? PVC ili drvena? Postoje i neka treća?
Bela ili braon? Na kojima se vide manje ogrebotine i eventualna prljavština?
Kojih dimenzija? Koliko sam videla postoje od 80cm do 120cm...ova od 80 cm jesu dovoljna da prodje neki kauč, ormar, veš mašina, frižider?
Kada ih je uopšte najbolje kupiti? Dok se zida ili posle ili je svejedno?
Ima li još nešto na šta treba obratiti pažnju?
Ja imam drvena i ne priznajem ni jedna druga. Radio je majstor koji ima pogon od prerade drveta, sušare(što je jako važno) do finalnog proizvoda. Koštala jesu ali zlata vrede.
Stakla sa strane su neprobojna.

20220213_150423.jpg

Iskreno ne znam ali sam videla da za stanove ima mnogooooo veci izbor...
jedna koja su mi se vizuelno svidela 90x205, izradjeno od ojacanog celika, 5cm debljine, broj tacaka zakljucavanja 13, cena je bila 19.717 din
mi smo tako nesto uzeli
na celicnoj konstrukciji
bila su doduse skuplja
drvetom su oblozena
nisu preruzna
i ok su, osim sto je meni od pocetka ta kvaka bas cudno nisko
i reklamirali su ih kao domaci proizvod, a zapravo su uvezena iz ukrajine ili tako nesto
lopovska posla :lol:

pvc vrata se meni ne svidjaju
imamo pvc prozore, rehau, ok su isto
al da sam mogla birati s duplo vecim budzetom
uzela bih alu profile oblozene drvetom
fakat su lijepi
pvc ko pvc
radi posao, al nije bas miss svijeta stolarije 😀

Back