Kako znate da ste u depresiji?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
377.750
Kako znate da ste u depresiji..Po ponašanju, po razmisljanju, po zdravstvenim tegobama, po negativnim mislima ?
I kako se borite sa depresijom ?

Kada sam lošeg raspoloženja ili imam neki problem za koji nisam našla rešenje pa sam nervozna sve mislim da sam pala u depresiju ali ocigledno to nije
Zato i pitam kako se zna da smo u depresiji ?

Kako znate da ste u depresiji..Po ponašanju, po razmisljanju, po zdravstvenim tegobama, po negativnim mislima ?
I kako se borite sa depresijom ?

Kada sam lošeg raspoloženja ili imam neki problem za koji nisam našla rešenje pa sam nervozna sve mislim da sam pala u depresiju ali ocigledno to nije
Zato i pitam kako se zna da smo u depresiji ?
Po svemu što si navela.I nisu kod svakog isti simptomi.
Tuga, strah i nervoza je nešto drugo. Tu se osećaš još i kako-tako, ali živo.
Depresija je stanje u koje ljudi zalaze povremeno i toliko brzo i jako obuzima, da jednostavno postaneš hendikepiran i neupotrebljiv za bilo šta.
Kako sam imala depresivne periode,...jer ako nije prvi put, onda unapred znaš šta te čeka.Obično se javim šefici i pošalju me na bolovanje, jer nisam mogla ni otići na posao.
Ono što isto tako znaš,...(ko ne kuburi sa depresijom prvi put) zna i da je to stanje prolazno. Ako sumnjaš počesto i loše ti je, jer ti se dešava stanje koje je neuobičajeno za tebe,...bolje se obrati nekome, da bi otklonila sumnju.

Nije te briga ni za šta, ni za koga,...to nije normalno stanje.
Ono kad si slomljen kad ti nije do života,anksioznost,gubitak apetita,nesanica itd.odavno sam prestao da padam u takva stanja jer sam se pomirio da smo svi manje više depresivni i da je život kratak i težak i da je sve stresno.Teško da može neka depresija da me lomi kao nekada
onda ja nisam u depresiji jer nista od navedenog nemam:)

mada je tacno da su ljudi manje vise u nekom stanju depresije zbog nacina življenja, desavanja i vremena u kome se zivi

Izvini ali ovo nije tačno .
Lečenje je dugotrajno , ali većina lepo reaguje na terapiju i simptomi se povlače u velikoj meri
Nažalost,...kad se "đavo" jednom nekome usadi, teško ga se otarasiti. Bar zauvek!
Tako ja gledam na to,... najgore je u suštini to iščekivanje, da li i kada će te "vrtlog" opet progutati.
Onda samo toneš,... sve dublje i dublje u ponor iz koga više ne čuješ nikoga i ništa! Jedino što osećaš i znaš, to je da si još uvek živ, ali beskoristan i da takav nikome nisi ni potreban, ni koristan, ni poželjan.
To je feeling, sa kojim se bori svaka depresivna osoba.

М'јок какво црно мрачење

Шамар терапија је мајка мара за депресију.

ne bih se slozio sa tobom.
pogresna rec u pogresnom momentu
coveku koji je jako ranjiv i trenutno rastrzan
malo treba da napravi sebi zlo...drugima bol i tugu
sto se nisu potrudili jace da mu pomognu.

ne pomaze tu samar druze moj.

znam sta ti pisem...nazalost znam

Takvi obično i imaju probleme,...samo što ih uglavnom nisu ni svesni!
P.S.Ko ih nema danas?

kakav god da sam ako je covek na ivici necu ja da budem taj koji ce da ga gurne
ja bih pre da budem onaj koji ce da pruzi ruku, pa neka je i odbije ja sam pokusao
da uradim dobro delo i coveka radi i sebe radi. svog vaspitanja i vere u ljude

ja bih pre da budem onaj koji ce da pruzi ruku, pa neka je i odbije ja sam pokusao
Ofc,...by the way, nekome strada srce, nekome neki drugi organ, ljudima koji imaju psihičke probleme strada psiha. Normalno je da bi trebalo svakome pomoći.
Samo što su ovi zadnji obično etiketirani u društvu, tako što se nalaze se na raznoraznim " listama za odstrel"!

Teško možeš depresivnog čoveka gurnuti sa litice!
To su ljudi koji su svesni svojih problema (jer teško da neko može depresiju ignorisati na duže vreme), nisu ni ludi, ni retardirani.
Ako ne gurnu sami sebe, drugi im teško mogu pomoći ,ali im mnogo ne mogu ni nauditi. Obično jer u takvom stanju, ništa i ne dopire do njih.

Back