Kako zive samohrane majke ?

Ofc,...tu se podrazumevaju i žene kojima je suprug preminuo, žene žrtve nasilja u porodici,...moraš priznati da su takve ipak brojnije.
Žena kojoj samo "čufne" da se sutradan razvede od muža i to sa decom, verovatno finansijska i bilo kakva druga pomoć nije ni potrebna.
Što se opet ne posmatra kao trajna kategorija, već prema trenutnoj situaciji.
Ne bih se složio sa tim brojkama.

Ne bih se složio sa tim brojkama.
Svakako sam protiv toga da bude "trend"!
U svakom slučaju,...deca ni pod kakvim uslovima, niti razlozima ne trebaju biti samo i isključivo "tuđa" briga, već i briga države u kojoj žive.
Ako o njima ne brinu roditelji, niti društvo, niti država, niti institucije,...šta je onda "to" gde žive? Kakvi ljudi mogu sutra postati? Da li je koga briga za to,...izgleda da nije.Ili bar ne dovoljno.

Ja sam za manje pomoći a više prisile da oba roditelja učestvuju.
I to svakako,...svako od njih prema svojim mogućnostima.
Država " trči" u pomoć, samo ukoliko su im primanja nedovoljna, da deci potkrepe sve njihove potrebe.
U nekim zemljama čak postoji i obaveza bližih srodnika da u tom smislu učestvuju.
U ekonomski razvijenim zemljama postoje solidni "fondovi".

А не знам шта бих рекла. Ако не иде у пару, лакше је сама него са ометачем. Ти вучеш напред, он назад. Иди дођавола!
За дете ће увек бити :)
Али је од новца још важније то што ти такав не квари васпитање.

А не знам шта бих рекла. Ако не иде у пару, лакше је сама него са ометачем. Ти вучеш напред, он назад. Иди дођавола!
За дете ће увек бити :)
Али је од новца још важније то што ти такав не квари васпитање.
Baš tako, da mi bude loše ne treba mi muško, to umijem i sama.

Back