Kako zene zamisljaju srpsko selo?

Nemam zemlju, ali to nije bitno jos uvek (cuo sam da ce forum uvesti mozda i to pravilo da mora link, mora dokaz o zemlji ako hoces temu o selu da postavis)....

A pitanje je

Kako zene i devojke zamisljaju srpsko selo?
Kakvo jeste, a kakvo bi im maksimalno godilo?

Mesto gde se mnogo radi. Medjutim, bez obzira sto ima puno posla ne zavisis tamo od neke norme, ne penju ti se na glavu iskompleksirani sefovi. Tu ste samo Bog i ti. Ono sto posejes to ces i da zanjes. Sam ambijent je lepsi za rad.Godilo bi mi sa svim tim obavezama jer volim da radim.

Nemam zemlju, ali to nije bitno jos uvek (cuo sam da ce forum uvesti mozda i to pravilo da mora link, mora dokaz o zemlji ako hoces temu o selu da postavis)....

A pitanje je

Vecina vas ga zamislja kao selo iz srednjeg veka gde mora da se radi dok se ne umre u bedi.

Kakvo je selo najvise zavisi od lokacije. Nema svrhe uporedjivati sela u ravnici sa onima u planinama gde teren uslovljava sta ce gde biti.
Takodje je bitna i istorija kraja jer gde su cesto prolazile neprijateljske vojske selo je uglavnom razbacano.

Svima bi godilo selo koje nije suvise daleko od grada i gde je lako doci do doktora, skole, policije...

A pitanje je

Pa gledah bas domacine ozeni se i provodadzija i na kraju nijedna nije sposobna ni kucu da odrzava,sve im godi da kafenisu ,sredjuju se,da covek zaradi da ih izvodi i voda kojekud,tretira ko neku lutku a ne kao ravnopravnu osobu koja mora na njivu

Nemam zemlju, ali to nije bitno jos uvek...

A pitanje je

Mislim da tu nema mesta nekim velikim fantazijama,mali je broj zena u nasoj zemlji koje bas nikada nisu bile na selu pa makar i kao deca kod babe i dede.Mislim da svakom ljudskom bicu bez obzira na pol dakle,godi okruzenje u kome je voljeno i postovano.Kada je osoba sa onima koje voli nebitno je gde se nalazi.

- - - - - - - - - -

Zar nije logičnije da ovo bude na pdf žene?
Moglo bi da se prebaci ako postavljacu ne smeta :)

Zene u selima vide sve ono sto najvise mrze i cega se najvise plase:

1.Smrad - smrtni neprijatelj svake zene.Kako uopste neko tako prefinjen,elegantan,urban i otmen kao sto je prosecna zena u Srbiji moze da podnese smrad svinje.Dakle prva asocijacija na selo kada su zene u pitanju je 100% smrad.Smrad mokrog kontejnera,punog autobusa znojavih ljudi i izduvnih gasova fabrika su prava pesma.

2.Rad - neprijatelj svake zene br 2.Iako zene na selu rade jednako kao i zene u gradu.Sredjivanje kuce,spremanje rucka i posao.Ko danas nadje na selu zensku osobu mladju od 50 godina koja radi neki ozbiljan posao u polju ili u stali neka mi javi i ja cu da se slikam go i postavim sliku na temi nase slike u mozaiku.

3.Ogovaranje - Zene ne vole da ih neko ogovara.Naravno.Zato ne vole selo.Jer ne mogu sebi da dozvole da ih 2 ili 3 babe iz sela ogovaraju.Babe iz gradova su inace poznate po tome da ne ogovaraju i gledaju samo svoja posla.

4.Pijanice ispred prodavnice - Zene se gade na dokone bekrije koje ne rade nista i piju pivo ispred prodavnice.U gradu niko ne pije ispred prodavnice.Svi piju samo na Fristajleru,Stefan Braunu,Sejk and Sejku i Dzast Vanili.I to samo martini,dzek,balantajns i bakardi.

5.Nepismenost - Jer su u selu svi nepismeni sa 3 razreda osnovne skole a i njih su zavrsili samo zato sto su baba i deda donosili sir i kajmak uciteljici.U gradu su svi nadcitani,obrazovani i pismeni.

6.Zabit - svako selo u Srbiji se nalazi na 50 km od najblizeg grada.Ni jedna kuca u selu nije bliza prodavnici od 30 km.Prosecna razdaljina od kuce do kuce u srpskim selima je 40 km.

To su dakle najveci strahovi prosecne zene i apsolutno merodavni razlozi zasto sela zaobilaze cak i u putu kada putuju na more.

Poslednja izmena:
Kao veliku dosadu i jednolicnost.

Svaki dan je isti, okruzenje je isto, ljudi sa kojima se susreces ceo zivot su isti, poslovi koje obavljas su jednolicni, monotoni, nestimulisuci, a u slobodno vreme ti je isto tako dosadno jer nemas nikakvih sadrzaja da ga popunis,bar ne kao u gradu. Mislim da takvo okruzenje utice na stvaranje mentaliteta i tipa licnosti koji jeste razlicit od gradskog, u necem bolji, u necem gori, ali razlicit.

Kao veliku dosadu i jednolicnost.

Svaki dan je isti, okruzenje je isto, ljudi sa kojima se susreces ceo zivot su isti, poslovi koje obavljas su jednolicni, monotoni, nestimulisuci, a u slobodno vreme ti je isto tako dosadno jer nemas nikakvih sadrzaja da ga popunis,bar ne kao u gradu. Mislim da takvo okruzenje utice na stvaranje mentaliteta i tipa licnosti koji jeste razlicit od gradskog, u necem bolji, u necem gori, ali razlicit.

90% ljudi u gradu živi na isti takav način.

Zene u selima vide sve ono sto najvise mrze i cega se najvise plase:

1.Smrad - smrtni neprijatelj svake zene.Kako uopste neko tako prefinjen,elegantan,urban i otmen kao sto je prosecna zena u Srbiji moze da podnese smrad svinje.Dakle prva asocijacija na selo kada su zene u pitanju je 100% smrad.Smrad mokrog kontejnera,punog autobusa znojavih ljudi i izduvnih gasova fabrika su prava pesma.

2.Rad - neprijatelj svake zene br 2.Iako zene na selu rade jednako kao i zene u gradu.Sredjivanje kuce,spremanje rucka i posao.Ko danas nadje na selu zensku osobu mladju od 50 godina koja radi neki ozbiljan posao u polju ili u stali neka mi javi i ja cu da se slikam go i postavim sliku na temi nase slike u mozaiku.

3.Ogovaranje - Zene ne vole da ih neko ogovara.Naravno.Zato ne vole selo.Jer ne mogu sebi da dozvole da ih 2 ili 3 babe iz sela ogovaraju.Babe iz gradova su inace poznate po tome da ne ogovaraju i gledaju samo svoja posla.

4.Pijanice ispred prodavnice - Zene se gade na dokone bekrije koje ne rade nista i piju pivo ispred prodavnice.U gradu niko ne pije ispred prodavnice.Svi piju samo na Fristajleru,Stefan Braunu,Sejk and Sejku i Dzast Vanili.I to samo martini,dzek,balantajns i bakardi.

5.Nepismenost - Jer su u selu svi nepismeni sa 3 razreda osnovne skole a i njih su zavrsili samo zato sto su baba i deda donosili sir i kajmak uciteljici.U gradu su svi nadcitani,obrazovani i pismeni.

6.Zabit - svako selo u Srbiji se nalazi na 50 km od najblizeg grada.Ni jedna kuca u selu nije bliza prodavnici od 30 km.Prosecna razdaljina od kuce do kuce u srpskim selima je 40 km.

To su dakle najveci strahovi prosecne zene i apsolutno merodavni razlozi zasto sela zaobilaze cak i u putu kada putuju na more.

Auuu, pa još ovako taksativno. Biće da se još neko boji nabrojanog. :)

Vecina vas ga zamislja kao selo iz srednjeg veka gde mora da se radi dok se ne umre u bedi.

Kakvo je selo najvise zavisi od lokacije. Nema svrhe uporedjivati sela u ravnici sa onima u planinama gde teren uslovljava sta ce gde biti.
Takodje je bitna i istorija kraja jer gde su cesto prolazile neprijateljske vojske selo je uglavnom razbacano.

Svima bi godilo selo koje nije suvise daleko od grada i gde je lako doci do doktora, skole, policije...

Ne znam zašto, asocijacija na selo selo mi je bio tegoban život.. dakle, ne ušorana sela nego planinska, razbacana, kuće nakrivljene, sve blatnjavo gnjecavo čemerno... ne bez novca ali uz muku....I onda me pozove prijateljica i traži da pogledam prilog... samo što mrtva nisam pala. Kuća je u nekom selu ka granici sa CG, ma vuko***ina je urbana za ono. A kuća SF. Porodica, otac, majka, dvojica sinova, studenti. Bave se stočarstvom i imaju solarne panele na krovu, kompletno samoodrživo imanje. Pričaju da su zime teške ali su osmisli kako da olakšaju sebi i stoci. Svi visokoobrazovani. Ludačka kombinacija tehnike, tradicije i principa samoodrživog razvoja. Dakle, može i drugačije. Ljudi ili umeju ili ne umeju da se organizuju.
a što se mene tiče, predrasude su čudo (mada je i Gogolj kriv)
I da, to eto ne znači da bih živela na selu ili od sela, samo da sam se baš prijatno iznenadila kako svašta lepo može "i kod nas".

Oni sami navode da je stocni fond unisten uvozom, da su cesto na minusu. Uz ostalo navedeno, zakljucujem da se drzanje stoke ne isplati. Tek kokosinjci sto smrde, jos kad je vrucina, grozno. Kazu da u kokosinjcima vaske skacu na sve strane.

ma pusti vashke i kokoshke
stavka koja je bitna je da ne sakupljash plodove zemlje po kojoj hodash nego mislish o tome shta se isplati ili ne..
kamaele, evo ne nadimkujem te, smrtno sam ozbiljna, da li pazarish zdravu hranu ili je pravish, uzgajash etc?

ma pusti vashke i kokoshke
stavka koja je bitna je da ne kupish plodove zemlje po kojoj hodash nego mislish o tome shta se isplati ili ne..
kamaele, evo ne nadimkujem te, smrtno sam ozbiljna, da li pazarish zdravu hranu ili je pravish, uzgajash etc?

Nesto moram kupiti jer ne mogu svaku namirnicu proizvesti. Imam preko 50 biljaka, neke su za jelo a neke lekovitovite. Poceo sam da se zanimam i cvecem.

Back