Kako zaraditi novac u danasnje vreme ako si maloletan?

Баци се на мушку проституцију, буди жиголо.
Баба-девојке, много воле младу пилетину, нарочито ону у црвеним гаЧицама.
Ко зна, можда се нека од њих заљуби у тебе, још ако је добро материјално ситуирана,
ожениш се, и живиш као цар до краја живота.

Sad ce jos malo da naveje sneg preko 1m pa mozes da ides da ga cistis sa krovova za pare...ako si osiguran kad pogines imaces dovoljno za jedan lep telefoncic.

Tu jes dobra para,ali nece te tek tako neko angazovati za taj posao.
Moj drugar je sa planinarima organizovao se tako i ocistili su sneg sa bolnice i skole i za 3 dana rada uzeli po 300-400 eura.

Zaje.bi da kupuješ gluposti koje ti realno ne trebaju i uštedi 4500 x 12 = 54000. To je 500e bačeno u vetar, za koje možeš toliko boljih i korisnijih stvari da kupiš od je.benog mobilnog telefona koji će neki debil prvom prilikom da ti slomi kad ga ostaviš u klupu ili w/e (prvenstveno recimo nešto kao kompjuter, koji u stvari možeš da iskoristiš u korisne svrhe, recimo učiš programiranje ili dizajn ili šta god). Tako da, razmisli još malo i nadam se da ćeš da shvatiš da je izuzetno retardirano dati 500e na mobilni.

Nije poenta u tome, nego u tome da ulaže u budućnost. Može da ga iskoristi u pametne svrhe, kao što sam već rekao, pa da nauči da radi nešto, i onda od buduće zarade će da povrati taj novac. Mobilni služi za pozive i poruke, i ako nisi biznismen, beskorisno je imati telefon skuplji od 100e (a možda je čak i tad).

Inače, retardiran ti je stav. Danas je sve konzumerističko i prolazno. Jel to znači da treba da legnemo i čekamo da umremo, ili da odemo na planinu i čuvamo ovce, samo zato što smo toliko zagriženi da se ne uklopimo u šablon? Ne.

Pozdrav,da ne pametujem puno,dakle imam 14 godina i trazim nacin da zaradim u ovoj prokletoj drzavi.Prvenstveno bih kupio telefon kod mts-a cija je mesecna rata 4500 din (12 mesecnih rata),cale tih para nema (12 mesecnih rata).Dajte neke predloge,kako se moze zaraditi,hvala unapred...

Raspitaj se među društvom, najbolje starijim godinu dve, uvek ima neko ko radi nešto, a pošto sumnjam da imaš nekog posebnog umeća(što je prirodno za te godine, jel) ne gine neko fizikalisanje ili ponizan posao kao delenje letaka ili promocija. Šta god to bilo, od 15 godina si radno sposoban i možeš da raspolažeš svojom platom, tako da pretpostavljam da tek od tad možeš naći veći asortiman poslova..

Inače, ja sam npr kao maloletan povremeno radio na žurkama kao konobar, fizikalac, potrčko, i bivala je fina kinta, dovoljno da pokriješ pomenuti trošak..

Poslednja izmena:
Naravno da je nemoguće pobeći od konzumerizma, kao i od kapitalizma, al to znači da treba da ga svedeš na minimum, na one potrebe koje mogu da ti koriste.
Dovraga, kladim se da već ima računar koji može da iskoristi za to što si ti naveo.
Ulaganje u elektroniku kao što su PC i mobilni- total waste of money.

A ulaganje u pice nije?
Srgas 1000 dindzi na tecnost koja te radi 2-3 sata i onda sve isoras i gotovo.
Kupujes stvari da bi uzivao u njima neko vreme,a onda kad ti dosadi,ti ih bacis i nadjes novu zanimaciju.

Naravno da jeste, sve je to samo stvar pojedinca za koju glupost će da se opredeli da troši pare.
Sve je to vid konzumerizma koji ne doprinosi.
Ali, svi smo robovi svojih navika, neke su veće, neke manje. Treba pokušati iskoreniti one koje višestruko štete, nešto mora preživeti jer ne postoji drugačiji način da se živi u ovoj okolini... osim ako pojedinac ne planira da postane novi Kacinski i da ode u šumu praveći home-made bombe za naučnike.

Ne, ja mislim na konzumerizam koji obuhvata potrošačku robu potpuno bespotrebnu, a ne onu neophodnu za život, lagodan ili normalan ili donekle luksuzan(if you got them greens.)

U prevodu, što bi puštao znoj sa lica za nešto što će ti 1)dosaditi u roku od mesec dana 2) neće biti potrebno za dalje napredovanje niti zaradu.
Osvrni se na prethodnu diskusiju- nov telefon ili PC neće NIŠTA poboljšati.
To je samo status, to je samo slika, figura, simbol u potrošačkom društvu i new age okruženju gde je touchscreen postao standard uglavnom, iako je garbage, iako se svi žale.

Normalno da ne treba da kupuje nov komp ako ga je kupio pre mesec dana, uvek može da nađe na šta drugo da ga potroši - neki hobi, garderobu, učenje stranog jezika, ili bilo šta korisno. S druge strane, kako ti često promovišeš ispijanje piva, pušenje vutre i generalno hedonistički život, imam razloga da verujem da si pod ovim "lagodan" baš to imao na umu. Što je sasvim u redu, ali nije ništa bolje nego trošiti novac na, recimo, komad tehnike, pa nemoj da budeš licemer po tom pitanju.

Nikad ne poredi duhovni doživljaj sa materijalnim :lol:

Šalu na stranu, nisam nikakav hedonista(osim ako ne pričamo u hedovima gandže xD ), jer samo pokušavam da svoju anksioznost stvorenu procesom originalnog stvaralaštva udavim u običnim porocima, i to samo odričući se nekih osnovnih potreba( što u prevodu znači- ako ne jedem, pijem za te pare).
Drugo je kad imaš nešto pored sebe čemu ćeš se svakodnevno "diviti" a treće kada ti potrošiš na nešto prolazno, što je upravo baš kao i sam život, trenutni prolazak vremena. A verujem da ekstaza stvorena pri dobitku materijalnih dobara traje kraće od jednog weed-tripa.

Pozdrav,da ne pametujem puno,dakle imam 14 godina i trazim nacin da zaradim u ovoj prokletoj drzavi.Prvenstveno bih kupio telefon kod mts-a cija je mesecna rata 4500 din (12 mesecnih rata),cale tih para nema (12 mesecnih rata).Dajte neke predloge,kako se moze zaraditi,hvala unapred...

sta znas da radis . javljas se na trziste rada sa kojim kvalifikacijama

Back