Kako zapoceti sopstveni biznis....

Bunario sam po netu, da pronadjem kakave takve informacije o mom i slicnim slucajevima i ova tema mi se ucinila najzanimljivijom, us mislu da u njoj mogu naci najkonkretnije odgovore. Naime, vlasnik sam radnje za trgovinsku delatnost, u narodu poznatije pod imenom trafika, vec tri i po godine. U pocetku sam mogao poslovati i koliko toliko zaradjivati, ali, kako je vreme odmicalo, nameti drzave su postajali sve veci, distributeri su rapidno poceli da smanjuju marze i ja sam u jednom momentu, prethodno se batrgajuci na sve nacine da opstanem, osao bankrot. i ne samo to, vec sam ostao duzan dobavljecima oko 500 hiljada dinara, koje u ovom trenutku nemam da platim. Radnju sam morao privremeno da odjavim da ne bih placao poreze jer robe skoro da nemam uopste, pa me interesuje kakva je procedura u smislu duznicko poverilackih odnosa i imaju li oni mogucnost da mi konfiskuju imovinu na ime duga i kakva su iskustva drugih, meni slicnih slucajeva. Radnju sam otvorio iz ocaja, jer nisam imao alternativu, da zaradim koliku toliku crkavicu za osnovno prezivljavanje, i nadao sam se da ce nadolaziti bolja vremena, a sada sam u poluocajnoj situaciji, jer ne mogu ni dugove da izmirim. Svakome ko ulazi u privatan biznis u ovoj drzavi, toplo preporucujem da se triputa presabere pre nego sto krene u takvo sto i da se dobro raspita kod onih koji su u tom poslu, kakva su njihova iskustva i sta ih sve ceka, jer, ovde nema ni minimum prostora za bilo koga ko nije u sprezi sa rezimom i tajkunima. Takav je unapred osudjen na propast.

Bunario sam po netu, da pronadjem kakave takve informacije o mom i slicnim slucajevima i ova tema mi se ucinila najzanimljivijom, us mislu da u njoj mogu naci najkonkretnije odgovore. Naime, vlasnik sam radnje za trgovinsku delatnost, u narodu poznatije pod imenom trafika, vec tri i po godine. U pocetku sam mogao poslovati i koliko toliko zaradjivati, ali, kako je vreme odmicalo, nameti drzave su postajali sve veci, distributeri su rapidno poceli da smanjuju marze i ja sam u jednom momentu, prethodno se batrgajuci na sve nacine da opstanem, osao bankrot. i ne samo to, vec sam ostao duzan dobavljecima oko 500 hiljada dinara, koje u ovom trenutku nemam da platim. Radnju sam morao privremeno da odjavim da ne bih placao poreze jer robe skoro da nemam uopste, pa me interesuje kakva je procedura u smislu duznicko poverilackih odnosa i imaju li oni mogucnost da mi konfiskuju imovinu na ime duga i kakva su iskustva drugih, meni slicnih slucajeva. Radnju sam otvorio iz ocaja, jer nisam imao alternativu, da zaradim koliku toliku crkavicu za osnovno prezivljavanje, i nadao sam se da ce nadolaziti bolja vremena, a sada sam u poluocajnoj situaciji, jer ne mogu ni dugove da izmirim. Svakome ko ulazi u privatan biznis u ovoj drzavi, toplo preporucujem da se triputa presabere pre nego sto krene u takvo sto i da se dobro raspita kod onih koji su u tom poslu, kakva su njihova iskustva i sta ih sve ceka, jer, ovde nema ni minimum prostora za bilo koga ko nije u sprezi sa rezimom i tajkunima. Takav je unapred osudjen na propast.

Koliko znam, zavisi kako si bio prijavljen u APRu... Ako si bio prijavljen kao preduzetnik, onda mogu da ti konfiskuju imovinu (privatnu)... Ako si imao neko drugacije privredno drustvo (d.o.o. i slicno), onda mogu da konfiskuju samo imovinu tog drustva.

Kako si mogao da upadnes u dug od 500 000 dinara?
Neozbiljno si poslovao,jako neozbiljno.
I nije tacno da moras biti u sprezi sa drzavom i tajkunima,ja sam zivi primer.Meni su ljudi iz stama komerca pokusali da oduzmu 2 lokacije.Prvo da mi plate da odem,drugi put na sve nacine preko politike i sta ti ja znam cega svega.
Ja ih tuzio u Novom Sadu i dobio spor,jer su pokusali na nelegalan nacin da uzmu mi lokacije.Sada mi uplacuju odstetu od 4.000 eura.
Uzgred sada sam dobar sa njihovom menadzericom,i to prisno sam dobar i stvari se promenile ;)

Pozdrav svima, mene zanima kakva je situacija na buvljaku ili pijacama sa prodajom garderobe , recimo.....da li neko zna koliko se placa tezga, kako ljudi zaradjuju(grubo receno),sta su mane i prednosti, ulaganja...Hvala unapred :zper:
Zavisi gde..Cena tezge ti zavisi od mesta(buvljak,zeleni venac itd.) i naravno polozaja tezgr..
npr. ja u Pancevu imam dve tezge mesecno otp 100e po tezgi +knjigovodja +fiskalna kasa,cak su i uveli da svaki artikal mora da ima deklaraciju..
Trenutno stanje je nikakvo dosta ljudi zatvara tezge i pokusavaju nekako da ih prodaju.
Ranije ako si hteo tezgu blizu nekog prolaze gde prolazi ljudi morao si da platis cak 4000e posto se tezge uglavnom licitiraju pa ko vise ponudi njegova je.
Cak i kada uspes da uzmes tezgu na nekom ok mestu uprava pijace mozete da te prebaci po njihovj volji..Meni se dogodilo 5 puta..
Najveci problem su ti kinezi,iskopirali su sve zivo sto postoji mada i oni polako odaze.

Komsija preko puta mene dobro radi sa garderobom ali on ima 3 krojacice koje mu to rade od kuce...to ti je jedino resenje..

Da li želite da zaradite, ali nećete radno mesto, ili posao? Ostali bi ste kod kuće, ali želite redovna primanja?Student ste, ili trudnica, i treba Vam novac, ili dodatni prihod? Onda Vam treba ovaj posao.Nema ulaganja, 3-4 sata dnevno je dosta da bi ste zaradili nedeljno između 100 i 400 evra. Ako imate više slobodnog vremene, onda i više.Nije MLM!Nema nikakvih ulaganja . Bilo kada možete odustati, a ono što ste zaradili to ćete dobiti! Šta Vam treba za ovaj posao? Internet pristup, računar, minimalno poznavanje rada na računaru, a ostalo samo zavisi od toga koliko ozbiljno mislite. Vredi probati , zar ne? Za više informacija, pošaljite e-mail na posaoonline8@gmaill.com

Da li želite da zaradite, ali nećete radno mesto, ili posao? Ostali bi
ste kod kuće, ali želite redovna primanja? Student ste, ili trudnica,
i treba Vam novac, ili dodatni prihod? Onda Vam treba ovaj posao! Nema
ulaganja, 3-4 sata dnevno je dosta da bi ste zaradili nedeljno između
100 i 400 evra. Ako imate više slobodnog vremene, onda i više. Nije
MLM! Nema nikakvih ulaganja . Bilo kada možete odustati, a ono što ste
zaradili to ćete dobiti! Šta Vam treba za ovaj posao? Internet
pristup, računar, minimalno poznavanje rada na računaru, a ostalo samo
zavisi od toga koliko ozbiljno mislite. Vredi probati , zar ne? Za
više informacija, pošaljite e-mail na
zvoncica786@gmail.com

Zdravo forumasi,

Predstavicu vam ukratko najnoviju ML kompaniju u svetu

ML kompanija se zove Stiforp i jedan je od novijih MLM poslova, koji se pojavio u Julu 2011 godine (osnivac Indijac Nauder Khazan), a ima predispozicije da bude najpopularniji posao preko interneta u 2012. god. Idealan je kao jos jedna vrsta dodatne zarade, ali nije nesto sto bi trebalo da Vam preuzme mesto Vaseg glavnog posla. Imaju veoma interesantan nacin zarade. (ko zeli neka pita, objasnicu sistem do detalja)
Najbolje od svega je sto ovde mozete ostvariti prihvatljivu finansijsku dobit,
cak i ako nikada ne uclanite ni jednu osobu u Vasu mrezu saradnika. (u pitanju je genijalni - prost binarni sistem, tj Matrix 2x14 struktura koja se popunjava s leva na desno)
Vasa mreza saradnika se jednostavno popunjava sa svih strana
(od saradnika iznad Vas kao i od onih koji su ispod Vas)
Idealan posao za pocetnike, cak i ako nikada niste radili mrezni marketing.

Clanarina je 40$ + 10$ odrzavanje svakog meseca.

Ono se dobija za tih 10$ mesecno je sasvim zadovoljavajuce, to su tzv alati (programi, webinari, sopstvena internet prezentacija, autoresponder, gotovi licni baneri, link rotator)

Moracu i zaradu da dodam... :))

Postoji zrada po nekoliko kriterijuma:

Zarada od matrixa (2×14) – Dobijate po 2,5% od Svakog Saradnika, Vaseg Direktnog ili indirektnog,
ukoliko je ta osoba pala u Vas Matrix (napunjen matrix do 14'og nivoa dubine odnosno 32000 clanova vam garantuje mesecni prihod od 2047 $ mesecno).

Jednokratni Bonusi – Dobijate po $25 Svaki put kada uclanite DIREKTNO Vi, Novog Saradnika,
ali Dobijate i jednokrate Bonuse Svaki put kada Vasi Direktni ili Indirektni saradnici uclane nekoga,
Naravno ovi iznosi su mnogo manji ( po $2 i $1 do 5 Generacija ispod Vas)

Matching Bonus – Dobijate Odredjeni Procenat od Vasih Direktnih i indirektnih Saradnika, Cak do 5 Generacija ispod Vas.
Od Svakog Vaseg Direktnog saradnika dobijate DODATNO po 50% OD NJEGOVE Mesecne Zarade.
– od saradnika Vasih direktnih, Vi Dobijate, po 20% od njihove Zarade
– od saradnika iz Vase Trece Generacije, Vi Dobijate, po 10% od njihove Zarade
– od saradnika iz Vase 4. Generacije, Vi Dobijate, po 5% od njihove Zarade
– od saradnika iz Vase 5. Generacije, Vi Dobijate, po 3% od njihove Zarade

Veoma sam zadovoljan samim pocetkom,skoro je krenulo ovo u Srbiji, ali cuce se...
U proseku u svetu se uclani 8 ljudi u minuti...
Pretrazite malo i net, siguran da necete naici na negativan komentar o Stiforp-u.

Voleo bih da prenesem svima koji su zainteresovani kako ovo funkcionise, imam dosta mail-ova na Srpskom o samom poslovanju Stiforp-a, tako da ko zeli vise informacije neka me kontaktira.

Email stiforpbestjob@gmail.com

Predrag

Poslednja izmena:
Ovde se pisalo i o šivenju garderobe.
Nije to isplativ posao.Polovne mašine nisu skupe ,radna snaga je jeftina,a gde i po kojoj ceni da prodajete kada su Kinezi,Turci i sada već Grci napravili haos ?
Puuno puno ulaganja treba da bi se izborili sa konkurencijom.
Članica je spominjala šivenje veša.Pre godinu ipo sam zvala Braću Feher(servis šivaćih mašina) i imaju mašinu na kojoj se šije donje rublje.Cena je 1900 evra + 6 evra jedan dodatak uz pomoć koga se umesto nekadanšnje lastiš čipke"rubi"taj već.
Ja sam šnajderka i znam da šijem.
Danas na legalan način najbolje zaradjuju pogrebari.Ljudi samo umiru :(
I odlično zaradjuju patolozi(jer su povezani sa pogrebarima) .
A šivenje-pa to je samo korisno za onoga ko zna da šije i kući uradi nekome nešto,prepravi ili sašije.

Treba mi jedna informacija, a tice se odredjivanja imena preduzetnicke radnje. Proverio sam na sajtu APR i naziv koji ja hocu je slobodan sto se tice preduzetnika, ali postoji jedan doo sa istim imenom. Sad da li oni gledaju sve pravne forme zauzetosti naziva ili u mom slucaju samo preduzetnika. Tj da li ja mogu da imam isti takav naziv?

Treba mi jedna informacija, a tice se odredjivanja imena preduzetnicke radnje. Proverio sam na sajtu APR i naziv koji ja hocu je slobodan sto se tice preduzetnika, ali postoji jedan doo sa istim imenom. Sad da li oni gledaju sve pravne forme zauzetosti naziva ili u mom slucaju samo preduzetnika. Tj da li ja mogu da imam isti takav naziv?

Nije problem ako si preduzetnik... Mozes bez problema da koristis naziv bez obzira sto neko drustvo sa ogranicenom odgovornoscu vec koristi to ime... Eventualno bi ti rekli da neka firma sa tim nazivom postoji i to je to... Ne bi ti odbili zahtev zbog naziva...

Mene zanima otvaranje prodavnice patika ,ako neko ima iskustva u tome ,u kraju u kome ja zivim na periferiji jednog grada nigde ne postoji radnja koja prodaje patike ,pa svi idu u grad koji je na 5-7 km,populacija je oko 10 000 ljudi i smatram da bi ovaj posao imao perpektivu . Zanima me koliko moze prosecno da se zaradi procentualno od prodaje brendova ,naik,adidas? Deluje mi da u prodavnicama prodaju mnogo skuplje od nabavne cene. Drigo zanima me da li uopste mogu ti brendovi da se prodaju u radnji ,a da to nije Naik shop , planeta sport ,sport vision i drugi veliki prodajni lanci ? Tj da li je omoguceno nekome ko nema izgradjeno ime i trgovinski lanac da prodaje ovu robu ? Za pocetni kapital nemam mnogo ,ali kontam da je vazno da se uzmu modeli i da se izloze ,a u rezervi za ostale brojeve moze i po nabavci :"sticice nam sutra" barem dok ne steknem neki veci pocetni kapital pa onda odlozim vise brojeva u magacinu. Inace sam student pa mozda i tu imam neke pogodnosti za otvaranje sopstvenog biznisa ? Ukoliko ne mogu da nabavim ove markirane marke patike ,pazario bih onda i manje poznate brendove.

Back